По 20 лв. глоба за 90 хил. българи с невалидни лични карти

МВР: Сега няма опашки, подавайте документите си
Обновена: 17 дек 2010 14:34 | 16 дек 2010 07:14,
84
По 20 лв. глоба за 90 хил. българи с невалидни лични карти
Снимка: БГНЕС

90 000 българи ще бъдат глобени заради невалидни лични карти, съобщиха от МВР.

Срокът на техните документи е изтекъл още първите пет месеца на годината.

Те автоматично са били удължени с още 6 месеца, след което притежателите на картите е трябвало да ги подменят, но така и не са го сторили. За това сега ги очаква санкция от 20 лева.

Оказва се, че 6-месечният срок за удължаване на валидността на лични карти и шофьорски книжки важи само за документите, изтичащи през 2010 г.

Така например, ако срокът на документа ви е до 29 декември т. г., неговата валидност се удължава до 29 юни 2011 г.

Но ако документът изтича на 1 януари догодина, най-късно на 1 февруари притежателят му трябва да подаде заявление за нов.

В момента в паспортните служби няма никакви опашки, затова и МВР призовават гражданите да отидат и да подадат заявления, тъй като се очаква приемът на формуляри рязко да скочи догодина.

През януари 2011 г. изтича срокът на валидност на 71 499 лични карти, а през декември с. г. - на 283 121.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: МВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То хората вече се объркаха от това кой на кого удължава срокове, къде и кое гише приема и работи и кое зацикля заради техниката-бракма. Интересно ми е дали ще има глобени заради опашките, истериите, забавени документи/пропуснати ползи/ на граждани. Аз имах късмет, че трябваше да пътувам в чужбина и си подмених по-рано картата - въпреки, че е от стария вид си е валидна до крайния срок и така си спесих сума ти нерви.
22
0
 
22
 
! Отговори
lindeman_ преди 13 години
Аз не съм си върнал международния паспорт, след като е изтекъл срокат му. Ще го направя, 2 години по-късно, когато изтича давностния срок за налагане на глоба ! МВР да ме хванат за ***
21
2
 
15
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Никой не може да ви даде смислен отговр. Аз евентуално мога, рекет. Държавен рекет.
20
0
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
До Христова: Ако е изминала една година от срока на изтичане и невръщане на паспорта - няма да те глобят, поради изтичане на давност. Справка - ЗАНН. Ако те накажат можеш да обжалваш и ще отпадне.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сигурно SIEMENS пак са виновни.
18
2
 
37
 
! Отговори
Айде стига вече.... преди 13 години
Защо след като според Конституцията на България, личните документи на гражданите са собственост на Държавата , същите граждани си ги плащат?....Някой дали може да ми даде смислен отговор на този въпрос?
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
20 lv
16
1
 
11
 
! Отговори
Айде стига вече.... преди 13 години
90 000 * 20лв=1 800 000лв- Дошли в хазната от българчетата......
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новите лични карти със снимките като на рецидивисти са отвратителни! А Михаил Миков как ги хвалеше по телевизията....
14
1
 
7
 
! Отговори
Христова преди 13 години
Чух, че глобяват е за неподменени стари международни паспорти. Каква ли глоба ще ми наложат, след като моя е изтекъл през 2002 година. А скоро ще ми трябва нов, тъй като в България трудно се живее.
13
1
 
31
 
! Отговори
Христова преди 13 години
На новите документи всички изглеждаме като престъпници. И как няма да е така, като часове наред си чакал и след това влизаш да те снимат изнервен и обезумял. Това е поредното безумие на БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВНИЦИ.
12
1
 
29
 
! Отговори
Вече с нова карта .. преди 13 години
Новите лични карти са най-грозните лични документи, които е имал българския гражданин от зелените паспорти на Бай Тошо насам ... (: (: (:Много шум предваритело, а се оказа пълен провал !Аз не мога да се позная сега на черно-бялата снимка, а след две-три години как ще ме разпознае полицая, който ме проверява примерно ?????
11
1
 
34
 
! Отговори
Ицо преди 13 години
Снимките на новите лични карти са ужасни. Някой наистина трябва да поеме отговорност за лошото качество и за нервите на хората.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До преди месец някъде пред 3-то РПУ във Варна имаше всеки ден опашка от около 30 човека навън. Минавам оттам за училище и в понеделник гледам няма нито един човек. Вчера отидох да си подам заявлението и приятна изненада.Само 7-8 човека имаше пред мен. За 30 минути бях готов. Който е от този район и му изтича картата бързо да хване "намалението" че след нова година ще има пак висене с часове на опашки.
9
1
 
21
 
! Отговори
лило преди 13 години
баси наглярите. абе никой ли не ги осъди тези за забаавянията.
8
0
 
38
 
! Отговори
KALT преди 13 години
Лична карта Българска няма да си вадя повече. Преди пет дена висихме 3 часа да извадят международен паспорт на детето. Това е гадна бюрокрация която взема заплата за това, че ти къса нервите.
7
0
 
42
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Искам да видя служител на НАП в "Меден рудник","Захарна фабрика","Факултето",може и в целият Ямбол и на половината Сливен как ходят и връчват актовете.Ще е покъртителна гледка!!!Пак ще ги стурнирате на обикновенния човечец в панелката дето се трепе за 300 лв!!И дето няма отпуска,че ще изгори и с работата!М-у другото до колкото имам памет на тези по учрежденията и в общините служители идваха на крака да ги снимат и пуснат документи!!Това не е ли дискриминация?Били много ангажирани моля ви се!!
6
0
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 13 години
Сигурно е бързал за консултация???
5
4
 
11
 
! Отговори
!! преди 13 години
Lichnite karti sa neobhodimi na jivite hora. Mizeriata v Balgaria e razmila granicite mejdu jivota i smartta. 20 leva ot polujiv ne e goliam problem da se izmaknat
4
1
 
22
 
! Отговори
ХАХАХА преди 13 години
Питайте ЦЦ как си ги взе. За 30 мин. и то защото много бавнооо пише с химикалката.