ДКЕВР благослови скока на тока и водата

Ел. енергията поскъпва от 1 юли, водата – от 1 февруари
Обновена: 5 яну 2011 20:30 | 5 яну 2011 17:03, Красимир Ангелов
207
ДКЕВР благослови скока на тока и водата
Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли 2011 г. заради натрупаната инфлация, отчете председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Той изясни, че ако има промяна на цената на тока, то тя ще е по цялата верига - производители, НЕК, разпределителни дружества, но що се отнася до ЕРП-тата, те имат основание към този момент да искат повишение само въз основа на инфлацията.

Председателят на ДКЕВР обаче отказа да предположи конкретен процент, с който би могъл да поскъпне токът заради инфлацията, и каза, че е все още много рано да се говори за нова цена на тока.

Освен електрическата енергия най-вероятно и цените на комплексната ВиК услуга в София и Пловдив ще бъдат увеличени с повече от първоначално предложените.

Още по темата

Преди ден от ДКЕВР прогнозираха скок в цената на водата съответно 6,25 на сто за София и 3,39 на сто за Пловдив.

Новите цени трябва да влязат в сила от 1 февруари тази година и окончателно решение колко ще бъде увеличението ДКЕВР ще вземе в края на януари.

"Софийска вода" поиска увеличение на цената на ВиК услугата с 25 процента, така че цената на водата в София от 1,16 лв. да стане 1,51 лева без ДДС, а предложението на работната група на ДКЕВР е цената на водата да стане 1,36 лева без ДДС.

В Пловдив местното ВиК дружество е поискало при сегашната цена от 1,18 лева, цената да стане 1,40 лева без ДДС, а предложението на комисията е цената да бъде 1,22 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
14
 
22
 
! Отговори
КПСС преди 13 години
Търсете си парите в ЦАНКОВ КАМЪК, другари!
152
2
 
18
 
! Отговори
до 148 преди 13 години
ами ето искат секретарката да е по-умна от директора и 3 г. стаж ама какъв, жалка и смешна некомпетентност, тези които са го мислили явно са ниво КалинаОписание и Национална електрическа компания ЕАД търси да назначи амбициозенизисквания: и мотивиран специалист с желание за доказване и развитие, за позиция:АДМИНИСТРАТИВЕН АСИСТЕНТОсновни задължения:􀀹 Подпомага дейността на Директор Дирекция Пренос при изпълнение нанеговите ежедневни дейности подготовка на писма, справки и доклади;􀀹 Организира и контролира служебните му ангажименти;􀀹 Изготвя, администрира и систематизира кореспонденцията наДиректора;􀀹 Координира и осъществява комуникациите в Дирекцията и извън нея,както и осъществява контакти с другите организационни звена.Изисквания:􀀹 Висше образование /икономика, енергетика/􀀹 Минимални изисквания за трудов стаж - 3 години􀀹 Много добри компютърни умения - MS Office􀀹 Много добри комуникативни умения􀀹 Отлични организационни и аналитични уменияКомпанията предлага: Работа в реномирана компания и високи стандарти на работа Фирмено обучение и възможност за професионално развитие
151
0
 
32
 
! Отговори
СЕРСЕМАДЖИЕВ, преди 13 години
Сън ли си или те имааа....?
150
4
 
20
 
! Отговори
anigancheva преди 13 години
Браво на "ОЩЕ" Колко си прав!
149
3
 
25
 
! Отговори
се преди 13 години
Ти какво предлагаш да си мълчи ме ли......
148
16
 
21
 
! Отговори
ОЩЕ! преди 13 години
Начи - га крадат държавата - спим, А?Ама ГА ни бръкнат в личния джоб - ревем, А? Ми така ще е !Малко ви е!Още!
147
1
 
39
 
! Отговори
ядосан преди 13 години
На този Бойко трябва веднага да му поиска оставката. Защото на основанието за вдигането на цените се позовава на инфлацията. И сигурно ще ги вдигнат с поне 15% , защото толкова била инфлацията. А официалната е някакви мижави 2-3 % . Тогава кой лъже повече?
146
2
 
38
 
! Отговори
се преди 13 години
Тока , водата и хляба се вдигат също така рекет от паркирането в София от 1 Януари 2% по високи осигуровки 10% данък наем на всички фирми.... какво повече трябва да се случе за да се вдигне заспалият Български народ.
145
20
 
18
 
! Отговори
ОЩЕ! преди 13 години
Що не ревахте, га Ахмеда си взе 1 500 000 левченца а??Що не ревахте, га СимеОУн изсече горите, а?Що не ревахте, га Мургина отнесе за другарите 1 000 000 000 лева ДДС, а???МАЛКО ВИ Е!! Още трябва да се вдигнат цените!!!
144
1
 
37
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Това го изкопах от предизборните обещания на Герб- като го изпишете в интернет и те излизат: по-малко държава в икономиката, структурни реформи, ниски данъци, качествена и ефективна администрация, бюджетна прозрачност и благоразумие. Добре звучеше, нали?
143
20
 
23
 
! Отговори
ОЩЕ! преди 13 години
Малко са ви цените, мрънкалници такива!!!! ОЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ!!!Га ядохте кифтетата, не ревахте, А?Га се крадеше дървен материал, ДДС, еврофондове, банките фалираха, кредитните милионери си купуваха яхти за "Марина - Диневи"...Тогава не ревахте, А?Малко ви е!!!
142
1
 
34
 
! Отговори
Бай село преди 13 години
Вече прекалиха направо са ***.Само увиличавате до кога...Народа е вече в безизходица народа е беден няма пари с какво да плаща вода ток и трябва и да яде.Боже,Боже,КЪДЕ СИ ДА НИ ИЗБАВИШ ОТ ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ.Тешко ни братя и сестри лошо време настана и ако продължаваме да си траеме незнам колко ще доживеят зимата ,но моля Ви добри хора събодете се защото тешкони ако не се събудим.20год ни мамят всеки който вземи власта лъже обищава уж че ще се подобри живота ,а то все по-лошо и по-лошо става.
141
3
 
38
 
! Отговори
Мрачен преди 13 години
Букетът от гербери увяхна. Няма как - поскъпна хлябът и водата, а мнозина бяха оставени на хляб и вода. Играят си с топлото, а е зима. Режат ленти на пътни възли, които се оказват...плувни басейни. Подслушват, дават луди пари за това, а за болните няма. Арестуват хора под звуци на тромпети, а след това ги пускат. Кухи речи, неизпълнени обещания. А ние търпим. Докога? Ами до изборите, защото иначе могат и да ни изпосрелят. Нали сме дресирани да бъдем мирни и търпеливи.
140
1
 
36
 
! Отговори
Мина преди 13 години
Когато на една държава народа е в кома,управниците правят каквото си искат.Най-лесно е да се увиличава цените,днес на водата утре на хляба по-другиден на тока и т.н.т.България е богата на вода дала ни природата ,но ния я даваме на разни дружества които да забогатяват от нашето богатство и отгоре на това без да правят каквото и да е подобрение ан питейната вода,а за тока то пак е същото дадохме на разни дружества да ни продават собствения ток на България все едно на бостанджията дини продават.
139
3
 
41
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
боко трябва незабавно да си подаде оставката, а ние вси4ки да излезем пред парламента и да ги изнесем от там.
138
2
 
43
 
! Отговори
Безобразници! преди 13 години
Давайте, увеличавайте, има още за какво да вземете по-високи такси. Да видим колко още може да търпи българинът! Абе ние народ ли сме или стадо ***? Вижте само колко са нагли тези наши изедници! Изобщо нямат страх от негодуванието на хората. Ех, да беше това в Полша или Гърция, или в която и да е нормална държава! Ние сме ***!
137
5
 
29
 
! Отговори
Прав си преди 13 години
Национализацията му е майката,а мафията-в Белене-на свиньете,па копелдаците им нека викат,че са невинни!
136
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
за пореден път се убеждавам, че тук в България трябва да има само комунизъм, държавата да контролира всичко, а не мръсните, алчни и нагли частници. Всичко трябва да е в ръцете на държавата и за всички да има работа и прехрана, а не мизерия като сега.
135
1
 
37
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Всяко начало има и край.Хораааа идват избори да ги шутираме в *** тия изедници
134
3
 
40
 
! Отговори
РУМЕН преди 13 години
абе ние нямаме ли основание да искаме по високи заплати бе *** мръсни