ДКЕВР благослови скока на тока и водата

Ел. енергията поскъпва от 1 юли, водата – от 1 февруари
Обновена: 5 яну 2011 20:30 | 5 яну 2011 17:03, Красимир Ангелов
207
ДКЕВР благослови скока на тока и водата
Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото

Електроразпределителните дружества имат основание да искат по-висока цена на тока от 1 юли 2011 г. заради натрупаната инфлация, отчете председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Той изясни, че ако има промяна на цената на тока, то тя ще е по цялата верига - производители, НЕК, разпределителни дружества, но що се отнася до ЕРП-тата, те имат основание към този момент да искат повишение само въз основа на инфлацията.

Председателят на ДКЕВР обаче отказа да предположи конкретен процент, с който би могъл да поскъпне токът заради инфлацията, и каза, че е все още много рано да се говори за нова цена на тока.

Освен електрическата енергия най-вероятно и цените на комплексната ВиК услуга в София и Пловдив ще бъдат увеличени с повече от първоначално предложените.

Още по темата

Преди ден от ДКЕВР прогнозираха скок в цената на водата съответно 6,25 на сто за София и 3,39 на сто за Пловдив.

Новите цени трябва да влязат в сила от 1 февруари тази година и окончателно решение колко ще бъде увеличението ДКЕВР ще вземе в края на януари.

"Софийска вода" поиска увеличение на цената на ВиК услугата с 25 процента, така че цената на водата в София от 1,16 лв. да стане 1,51 лева без ДДС, а предложението на работната група на ДКЕВР е цената на водата да стане 1,36 лева без ДДС.

В Пловдив местното ВиК дружество е поискало при сегашната цена от 1,18 лева, цената да стане 1,40 лева без ДДС, а предложението на комисията е цената да бъде 1,22 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
3
 
48
 
! Отговори
Така ще е преди 13 години
Дааа,ще плащаме!Ще плащаме течовете на Вик,ще плащаме и тока на тия от низшата раса,че са бедни,ама много купени гласове осигуряват! Ще плащаме,докато не се вдигнем и не отнесем 21-годишната мафия!
132
1
 
48
 
! Отговори
излъган преди 13 години
А каква грешка направихме че гласувах ме за герб,ама такави лъжи хвърляха,повече от колкото царчето.
131
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мафията си има държава и правителство на чело на което стои много "честен" ръководител, който пое щафетата от тройната к. и разви далаверата до нови недостигнати до сега висоти.
130
1
 
40
 
! Отговори
гад преди 13 години
Мръсни гадове.....да живее корупцията,всеки който поиска се съгласят и вдигат цените ,а пенсии и заплати са замръзени.
129
0
 
35
 
! Отговори
Казус преди 13 години
На целия фон на бедния народ както винаги се изтъпанчва един *** и казва -Плащайте си пък после ревете. Дано след време да ревеш ти по форумите.
128
1
 
34
 
! Отговори
иванчо преди 13 години
Свинята си остава *** ,щото рие в *** и няма мозък да се сети ,че има не само ток, а и хора които живеят в Ръ Бъ с ниски заплати и никакви пенсии.
127
0
 
37
 
! Отговори
Лясковец преди 13 години
Ангел Семерджиев:"ЕРД-та имат основание да искат увеличение на цените на тока.......заради инфлацията." Ами,пенсионерите,служителите и работниците нямат ли основание да искат и те двоето увеличениезаради инфлацията.Пак ни вземат за балъци.Водните дружества искат 25% увеличение,но ....тук спасителят в лицето на ДКЕВР се поевява и разрешава по-малко увеличение.Народът пада в умиление:"Видяхте ли как ни защитава правителството".Този стар трик отдавна е известен:По-големи цени-по големи ДДС-та и т.н
126
14
 
18
 
! Отговори
Бедността не е порок преди 13 години
.Плащайте си пък после ревете.
125
4
 
37
 
! Отговори
Шизофреник преди 13 години
Другарю Семерджиев-БЛАГОДАРИМ ВИ!
124
0
 
34
 
! Отговори
Не го ли знаеш преди 13 години
Нали знаеш,друже,че *** боко-*** сикаджийска,днес казва едно-утре друго!?
123
0
 
35
 
! Отговори
Анатема преди 13 години
Семкаджиеф,дано не доживееш повишението!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
122
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
К'во стана бе Тиква... миналата година през април излъга, че юли тока ще поевтинее... той пък взе, че поскъпна... Сега не си правиш и труда да лъжеш... направо вдигате всички цени... тръгвай си, тръгвай си с цялата еничарска шайка около теб... така гнусно не се е държало нито едно правитеслтво с народа си, от Стамболийски насам...
121
0
 
42
 
! Отговори
ПИТАМ преди 13 години
Не мога да си отговоря на въпроса - КЪДЕ Е БОКАТА(БОЙКО БОРИСОВ).Ако не може да се оправя със БЪЛГАРИЯ Да Излезе пред хората и да каже - Аз не МОГА ДА ВИ ПОМОГНА С НИЩО.
120
1
 
30
 
! Отговори
Ваш'та ма...а преди 13 години
Вдигайте цените,а с парите нали знаете какво да си купите...?!
119
0
 
31
 
! Отговори
ДКебеР преди 13 години
Тая държавна пасмина *** (като съществото на снимката) за какво са-се одобряват действията на грабителите-ЕРП и ВиК,а кой им плаща заплатите на ***?!! А бойковица-тиквовица,като почне да ни прави зелена енергия-тогава какво ще правим???
118
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TOIAGA ISKA DOKOGA 6TE GI TARPIM SVIKNAXA DA UVELICHAVAT I NIAMA KRAI
117
0
 
34
 
! Отговори
ядосан преди 13 години
Има основание да отидете, там откъдето сте излезли, НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
116
2
 
33
 
! Отговори
Лисан преди 13 години
Благпдарим ти, ГЕРБ !
115
0
 
23
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 13 години
Тогава имаше само Балкантурист,а сега има по един хотел на всеки Българин.Та в този ред на мисли -по това време се плащаше на работещите,а сега Чорбаджиите инвестират в Ханове и Чифлици(Хотели и Земеделска земя).Това е написано от БГ Класиците ,но Новото поколение не е запознато с Историята в България ,Франция,Русия и САЩ.
114
0
 
33
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Да ги "благословят" анадолските м*нафи дано!Какъв скок на водата в София бе, кривак! В София е най-евтина водата - идва на собствен сток, без да се ползват електрически помпи! ***!За какво са там - да провеждат държавна политика - в интерес на народа, или да защитават интересите на монополистите, дто им пълнят гушите?