"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков

Изданието с аудиозапис на двамата срещу МВР шефа
Обновена: 5 яну 2011 14:36 | 5 яну 2011 13:14,
399
"Галерия" пусна на лъва Танов и Дянков
Снимка: Булфото

В записани телефонни разговори (два броя), за които се твърди, че са между митничар №1 Ваньо Танов и финансовия министър Дянков, двамата обсъждат вицепремиера Цветан Цветанов. Записите бяха пуснати на пресконференция от редакторите на вестник "Галерия".

Звуковото СРС било получено анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. главния редактор на "Галерия" Явор Дачков.

"Тези записи повдигат завесата над въпроса къде са парите от контрабанда", обяви главната редакторка на вестника Кристина Патрашкова.

Тя твърди, че от разговора между Ваньо Танов и Симеон Дянков става ясно как Танов е бил подложен на сериозен натиск от страна на МВР и лично от вицепремиера Цветан Цветанов. 

Патрашкова допълни, че в записите се разказвало как Цветанов лъже премиера.

"Аз искам да знам, защото съм човек, който си държи на името и на авторитета. Аз искам да се разхождам и да гледам хората в очите. Значи или той (Бойко Борисов – бел. ред.) осуетява и да престанат с тез измишльотини, или аз си тръгвам, във вторник излизам и казваме нещата от А до Я с истинските им имена", казва в записа мъж, за когото от "Галерия" твърдят, че е Ваньо Танов.

Още по темата

От "Галерия" допълниха, че от контекста на разговорите са установили, че те са осъществени през май 2010 г. Въпросните аудиофайлове вече били изпратени на главния прокурор Борис Велчев.

Вестник "Галерия" беше създаден през есента на 2009 г. от освободената бивша говорителка на родното ФБР – Зоя Димитрова.

След създаването на ДАНС тя стана гласа на агенцията и не криеше близките си отношения с Петко Сертов и съветника Алексей Петров.

След идването на Бойко Борисов на премиерския пост и смяната на ръководството в ДАНС тя излезе от агенцията и стана съучредител на вестник "Галерия".

Вестникът широко отразява конфликта между властите и Алексей Петров, който дълго бе арестант след акция "Октопод" през февруари 2010 г.

В началото на миналата година Зоя Димитрова, която е обвиняема за изтичане на секретен доклад на ДАНС, напусна медията, оглавявана до днес от Кристина Патрашкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
9
 
31
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 13 години
Ако всичко това е вярно, трябват незабавни избори! Това е срам за страната ни, за нейния имидж и авторитет! На фона на всичко останало, това вече е върхът на наглостта! На фона на обедняващото население; на лишаването ни от медицински услуги; на работата ни до гроб; на липсата на пари за болни и т.н., управляващите си увеличиха бюждета за заплати и лукс; направиха така, че да пълнят хазната от увеличените такси, данъци,осигуровки,глоби и пак от нашия джоб, а не да осигурят работа на хората!Резил
29
4
 
6
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
ти кво печелиш от това което така силно защитаваш. ПАРИ ЛИ ТИ ДАВАТ?!
28
1
 
10
 
! Отговори
нло преди 13 години
ДАЛИ НЕ ФИГУРИРА И МОЕТО ИМЕ В НЯКОЙ ДОКЛАДИ НА ДАНС.ОЧАКВАМЕ ОЩЕ РАЗКРИТИЯ И БЪЛГАРСКИЯ ВАРИАНТ НА УЙКИЛИЙКС- ДС-ДАНС КИРЛИВИ РИЗИ.
27
25
 
19
 
! Отговори
кольо преди 13 години
Поредната измишльотина на оная банда от престъпници,дето се опитват да спечелят кухия електорат на БГ,който за съжаление е многоброен!!!
26
4
 
26
 
! Отговори
О трън та на глог преди 13 години
Вземи единия ,блъсни другия. Алеко правилно ги обрисувал. Това са съвременниците на наш *** Балкански. Всички са маскари. Позор. Вече 21 год си правят експерименти с народеца. До кога бе нехранимайковци?Сега се окопават във власта ,че зер сладкия кокъл е станал още по сладък.Сменят началниците от възлови места на регионално ниво.Каквото правеха крадците сега го правят некадърниците.
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цеци ще ходли ли в канала
24
6
 
33
 
! Отговори
Ало, митничарчето преди 13 години
Танов: "Абсолютно всичкото е обърнато на 360 градуса..." Умен, мамин, умен много :)))
23
8
 
47
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
хехе,ква стана тя бре?с техните камъни,по тяхната глава,а?боже,къде ми беше акъла,че гласувах за тези....
22
8
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Айде сега- с техните камъни, по техните глави.
21
12
 
72
 
! Отговори
nn преди 13 години
много е смешно да се квалифицират всички,които не харесват герб,като комунисти..а измислете нещо по-смислено..още ли не сте разбрали,че това е най-некадърното правителство до сега,поне по джоба си трябва да го познаете
20
6
 
43
 
! Отговори
подслушван преди 13 години
Мдааа... Замириса... Някой да пусне водата в казанчето...
19
8
 
43
 
! Отговори
Първанов преди 13 години
Скандалите са само за замазване на очите на хората а иначе държавата е в кома.
18
30
 
17
 
! Отговори
krass преди 13 години
Добре де,този Явор Дачков не беше ли тъмносин навремето при черносиния Костов ? А сега е мръсночервен при Гоцевото Яне? Да ви го ..Всички до преди Бойко все сте мръсночервени вашта...
17
14
 
54
 
! Отговори
ПРОЗРАЧНОСТ преди 13 години
Управляващите се ИЗПОНАСРАХА. ИЗБОРИ! ИЗБОРИ! ИЗБОРИ!
16
2
 
18
 
! Отговори
до 11 преди 13 години
ми той митничар човека,да не е филолог муахахахаххаа
15
14
 
56
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Айде,Трактора пак ги почна... май ще си ходим скоро...П.П. Лошото за управляващата ЧЕРВЕНА МИЛИЦИОНЕРСКА върхушка е,че всичко дето е изнесъл до сега Трактора е ИСТИНА...просто на помака Библиотеката е пълна с КОМПРОМАТИ, И ТО ИСТИНСКИСрещу изнесеното от Алексей - Цецко и тайфата милиционерчета немога да скалъпят и едно свестно оправдение:- то не бяха оправдания за доходи от роднини- доходи от Консултации- доходи от...- и прочие тинтири-минтириКакто се казва: Куку-руку, вафла чудна
14
20
 
51
 
! Отговори
Елена преди 13 години
По лъжливо правителство България не е имала.
13
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още цирк със СРС-та :) Кефффффффф!
12
13
 
46
 
! Отговори
шушумига преди 13 години
ДЯнков е най-некадърния министър но знае какви ги върши Бойко с държавните пари и за това е все още на поста си.
11
12
 
66
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Евала на оня дето преди време викаше че ГЕРБЕРИТЕ са по-зле и от комунистите.Ти му го показваш записа той пак комунисти Станишев му виновни че и Костов.Ай да видим сега какво ще кажете в защита на Тиквата и Физкултурника.