Борисов щастлив: Градим магистрали с европари

Премиерът се договори за пари с президента на ЕИБ
Обновена: 21 яну 2011 14:53 | 21 яну 2011 11:26,
474
Борисов щастлив: Градим магистрали с европари
Снимка: Булфото

Президентът на Европейската комисия, на Европейската инвестиционна банка и нашето правителството ще работят съвместно по важните и скъпи инфраструктурни проекти, които вече са и европейски приоритети.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с президента на Европейската инвестиционна банка Филип Мейщад, който е на еднодневно работно посещение у нас.

„Щом ги има в тази папка, след няколко години ще ги има и на трасе, затова съм много щастлив”, каза Борисов и показа папката с големите инфраструктурни проекти.

Следващия месец ще започнем техническа помощ за подготовка на магистрала "Струма".

„Това е не само български, но и европейски приоритет. Ще отделим специално внимание на тази магистрала – всички заедно можем да ускорим нейния строеж“, каза президентът на ЕИБ, като добави, че за страната ни е много важно да построи магистралите идващите години.

От своя страна Борисов посочи, че и четирите лота на АМ "Струма", АМ „Черно море“, както и проектът „Дунав мост“ ще бъдат финансирани от ЕИБ. Ще се търси помощ и за магистрала "Хемус".

„В следващите няколко години очакваме изключително бързо усвояване на фондове, строителство, работни места и това ще даде възможност на държавата да диша”, смята премиерът.

С пари от ЕИБ може да платим нашия дял в НАБУКО, каза още Борисов. За този проект на този етап са ни нужни около 1,2 млрд. евро. "Към днешна дата имаме 100% финансиране за „Набуко", каза Борисов

„ЕК стои плътно до правителството на България за усвояването на еврофондовете“, похвали се още българският премиер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


474
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
427
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това че е щаслив че градил магистрали всеки ден го пише из весниците и ко ? А щаслив ли си че поробваш народа и го даржиш в мизерия и нищета ?
426
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добър ден.Обажда се Мирослава Радева МБМД от новия мобилен оператор ЦецоТел.Вашия отговор е важен за нас и се записва от ДАНС.Подкрепяте ли правителството или ДА?
425
3
 
4
 
! Отговори
Някой преди 13 години
На тези, които се оплакват. че магистралите не хранят. Напротив хранят. Повишават производителността. БРАВО БОЙКО. А пък оплаквачите - напънете се малко. Може и да не пиеш ракия вечер. Няма да умреш от това. Чети и се образовай, и работи. Напъни си малко *** ОПЛАКВАЧО. Аман от мизерници.
424
3
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Нормално е европейците да дадат пари за магистрали в България, за да могат да преминават транзитно през тази територия без да бъдат рекетирани от мильовците на ЦЦ! За друго пари няма да дадат...
423
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега е момента, всички червени мутри да замълчат-за 1мин. поне. Може и да вдянат, че това е добро за България. А което е добро за родината е добро и за техните децаи внуци.
422
3
 
4
 
! Отговори
българка преди 13 години
Дали ще ги видя тези магистрали!! С мизерната заплата, и Пловдив е далеч!
421
4
 
10
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
защо ревете срещу магистралите? 20 години на бездействие на салатка и ракийка не ви ли стигат?хайде стига,щом искате да сте Щвейцария трябва да знаете как да направите така,че света да дойде да ви види и това е само магистрали ,магистрали и пак магистрали!за мутрите е най-добре да сте откъснати от света,колкото по-малко пътища,толкова по-добре за тях.искаме магистрали и в цялата Северна България!браво Борисов с магистрали до сърцата на модерните хора,които искат да видят БЪЛГАРИЯ МОДЕРНА ДЪРЖАВА
420
3
 
9
 
! Отговори
стан преди 13 години
Преди и магистрали нямаше,а за това в момента трябва да поемат отговорност предишните управляващи през последните 20 години
419
3
 
9
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Вижте какво,не ме интересува колко е минималната заплата и дали въобще получавате заплата,не ме интересува това,че родителите ви за 40 години трудов стаж получават пенсия,по-малка от социалните помощи за някои групи,не ме интересува Цецо колко консултантски си докарва, интересуват ме само МАГИСТРАЛИТЕ!
418
1
 
8
 
! Отговори
stan преди 13 години
Parite sa ot evro fondovete:) teq deto ste gladni ne se hvashtaite za magistralite shtoto predi i tova nqmashe
417
9
 
4
 
! Отговори
хм преди 13 години
за рождения ден на детето си,ще му кажа да яде магистрали щото една проста тиква и един плъх го оставиха без работа...
416
8
 
7
 
! Отговори
аномания преди 13 години
бате бойко можешли да ни направиш пътищата в тополовград.що само където ти е удобно правиш бе тикво.
415
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе стига вече с тоя популизъм,магистрали та магистрали.Като седнем на масата само магистрали ли ядем.Като че ли от джоба си ги е извадил тея пари за магистрали така се изкарва.
414
1
 
1
 
! Отговори
Супер анонимен преди 13 години
Анонимен - гаден си и това е!
413
0
 
6
 
! Отговори
do434 преди 13 години
Kanalizacia ,mrasna chista voda vsichko e novo,novi trfopostove.Napravi tova ,koeto vsichki drugi obeshtavaha predi izborite.
412
5
 
14
 
! Отговори
Бойко преди 13 години
Бойко е Номер 1.
411
2
 
2
 
! Отговори
asd преди 13 години
432, interesno mi e kakvo e napravil Boyko za vas?
410
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
6.Котараците на Бойко,карат наи скъпите коли-единят е с най-новото ферари-бяло,а другият със наи-новото ферари но червено.7.Всички държавни пари минават през на Бойко банката -СИ БОЙКО БАНК8.ЗА всичко е виновен Станишев.
409
3
 
13
 
! Отговори
anti BSP ,SDS,DSB преди 13 години
Boiko s teb sme ne se davai na provokatorite.Horata ne sa glupavi te vijdat .Trudno obeshtavash ,no kato obeshtaesh go pravish PONE V TOVA SE OBEDIH az i celia kvartal kadeto jiveia.
408
5
 
0
 
! Отговори
Fory преди 13 години
E kak nema da e shtastliv kato idat novi Parichki za KOMISIONNIIIIII SETE TE SE KOLKO I ZA KOLKO SE OSkapiavat PROEKTITE i Vsichkite Magistrali TOva naistina shte e NAI GOLEMIA OBIR za izduhanata ni bananova republika!!!