КАТ с акция: "Да спасим милиони човешки животи"

Полицаи, рокери и състезатели демонстрират тежки ПТП-та
Обновена: 10 май 2011 09:47 | 10 май 2011 07:10,
39
КАТ с акция: "Да спасим милиони човешки животи"
Снимка: Архив Булфото

Кампанията на "Пътна полиция'' – СДВР "Всички ние можем да спасим милиони човешки животи'' стартира на площад ''Княз Александър Първи'' в столицата.

Кампанията е по инициативата на ООН "Десетилетие за активни действия по пътна безопасност" и ще се състои под патронажа на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Целта на акцията е да се подтикнат гражданите да бъдат изрядни шофьори и да спазват правилата за движение.

Водачите на МПС могат да предотвратят множество пътни инциденти и с това да спасят милиони човешки животи.

Днес ще бъдат представени възстановка на тежко пътнотранспортно произшествие и действията и реакциите за спасяване на пострадалите при инцидента.

В демонстрацията ще се включат полицаи, рокери и известни автомобилни състезатели.

Деца от столични училища и от Националния дворец на децата, заедно с художника Иван Яхнаджиев ще рисуват на тема: ”Пътна безопасност”.

Всеки един от тях ще изрази своето отношение към безопасността на движението и намаляването на жертвите на пътя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още по темата: КАТПътна полиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
21
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Според съседна новина в Общество - 1,3 милиона годишно загиват по пътищата на света. Да разбирам ли, че нашите *** смятат да отърват света от катастрофите с няколко изпилвания на гуми по жълтите павета ?
17
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е акция "Да задръстим София", както се получи реално и се провежда под патронажа на някакъв там от ГЕРБ.
16
5
 
24
 
! Отговори
Deko преди 13 години
С лозунга "Не на милиционерщината по пътищата" демонстрацията ще има повече ефект
15
1
 
24
 
! Отговори
A40 преди 13 години
Необходими са повече демонстрации за поведението на милиционерите по пътищата, и е крайно време да заприличат на западноевропейските полицаи, а не на чучела по магистралите
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май акцията е да "Спестим милионобанкноти" щото никой не му връзв на пожарната и идат избори
13
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи рокерите , които не спазват нито закон , нито правилник (и полицаите не ги закачат) ще ни учат как да караме безопасно. Според тях вероятно всички не рокери трябва да излизат от пътя и да чакат преминаването на ревящите с 200 децибела откачалки.
12
3
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 13 години
Грандоманията няма почивен ден!!!! "Да спасим МИЛИОНИ"!!! Къде видяхте толкова потенциални жертви, бе? Последните 10 години жертвите от катастрофи варират межди 900 и 1200 човека годишно, но някой се ласка да го играе спасителят в ръжта.....
11
2
 
23
 
! Отговори
Ran преди 13 години
А кога гербавите *** ще оправят пътищата, където за да преминеш ти трябва танк, кога ще научат милиционерите да стоят не скрити зад храстите и да те дебнат за 20 лева, а да осъществяват истинска профилактика по пътищата?
10
2
 
22
 
! Отговори
nabludatel преди 13 години
Загрижили се милиционерите хех ай сектир пак за пара сичко освен яхнаджиев извикайте веселин маринов и папа жан барабар с митю пищова последния да ви разкаже как спал с полицайки мнцифайки и прочие
9
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А кой ще подтикне полицайте да бъдат изрядни шофьори, защото те правят най много нарушения карат както си искат, служебните им коли нямат ГО, годишни прегледи винетки и т.н.Това ми изглежда като кучетата да стягат стадото овце и ние ест. да им се подчиняваме, а те да си правят кот искат щото виж ли имали пагони който ги правят безмъртни и над закона.
8
1
 
30
 
! Отговори
ваня преди 13 години
има лии други като мен, имам "честитка" от гаранционен фонд на застрахователите които искат да платя гражд.отговорност за кола която не карам от две година,плащам само данък и стои в гараж не я изкарвам от там.четох наистина писали си едни кодекс че всички притежатели на мпс-та трябва да плащат независимо дали го караш или,за мен няма логика да платя,няма как да причиня щета някому
7
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В неделя на един участък от 30 км имаше поне 4 патрулки .сетиха се да проверяват за гражданска отговрност , преглед и винетки.Те 1 милион толкова години си карат без гражданска застраховка , само такива баламурници като мене даваме по 150 - 200 лв всяка година.А къде потъват тия пари нее ясно ,след ,като за пътища явно не.
6
1
 
32
 
! Отговори
атомен физик преди 13 години
Изгорял фар - 50 лв.
5
2
 
19
 
! Отговори
333 преди 13 години
До #2 Дай пример.
4
0
 
47
 
! Отговори
Развеселен преди 13 години
Доволно се развеселих от тази новина.Що не почнат катаджиите вместо да питат "И ко прайм ся....?" просто да налагат наказанията и когато хванат водач без книжка или пиян да ходи да си лежи в панделата наистина (а не само на думи ,защото и сега го пише в закона ама не са казали че някой лежи по тоя параграф). Освен всичко друго е хубаво закона да се прилага за всички по равно, а не избирателно според цената на мпс-то което караш. Това е начина за свалянме на жертвите с 2/3. Лек ден на всички
3
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
onzi den ciala germania minah s kolata si, samo edna policeiska kola vidiah, 1,35 prez noshta minah granicata i me sprqha 2 puti da me proveriavat za pojarogasitel i prostotii, a da ne kazvam oshte kolko patrulki imashe do sofia.. tva ne e normalno a i edinia da ne vzeme da me pita otkude imam pari za takava kola, maloumnici otsvqkade
2
8
 
54
 
! Отговори
атомен физик преди 13 години
Полицаите могат да намалят катастрофите, като намалят стреса породен от самите тях, глобявайки те с четвърт заплата за дреболий!
1
6
 
44
 
! Отговори
ostavime преди 13 години
Контроооол, контрол по пътищата трябва, а не показни акции по площадите.

Спонсорирани публикации