Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов

Шефът на НОИ публично ще мотивира оставката си
18 май 2011 09:24,
52
Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов
Хасан Адемов. Снимка: Булфото

Върху шефа на НОИ Христина Митрева, която хвърли оставка, е оказван изключително сериозен натиск, заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС и зам.-председател на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

"Не мога да разбера как ГЕРБ, от една страна, благодари на Христина Митрева за добрата работа, а от друга - я принуждава да си подаде оставка", коментира той.

Оставката на Митрева дойде два дни, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че трябват кадрови промени в ръководството на НОИ заради несъгласие с управлението на финансите, съсредоточени в него.

"НОИ се управлява от Надзорен съвет, а управителят се избира от Народното събрание. Изведнъж представители на изпълнителната власт казват, че тя трябва да си подаде оставка", възнегодува  Адемов.

Според него причината за това е, че намаляват приходите в бюджета от осигурителни вноски. 

"Само за първото тримесечие те са намелели с около 100 милиона лева. Това означава, че НОИ и министърът на финансите не правят всичко възможно за събиране на осигурителните вноски", смята депутатът от ДПС.

Още по темата

Управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева се очаква да изложи днес мотивите си напускането на поста.

В изпратено вчера писмо до председателя на парламента Цецка Цачева Митрева посочва, че иска да бъде освободена поради снемане на политическото доверие от управляващите.

В писмото й се казва, че НОИ е социална институция и с информацията, която се тиражира в медиите, се създава сериозно обществено напрежение, което прави невъзможно изпълнението на служебните й задължения и дестабилизира институцията като цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
4
 
! Отговори
Щрак ! преди 12 години
Палава снимка от Булфото. Евалата ... :)
31
0
 
15
 
! Отговори
topor преди 12 години
Значи каката (бабата) още от начало нямаше визия за тази позиция. Но това е друга тема.От 5-6 години парите за НОИ ги събира НАП! НОИ пари не събира, а разходва!Беше понатрупана някаква сума. Герберите я опоскаха. Нали не мислите, че национализацията на фондовете е идея на Митрева?!?!Митрева и да оди да се пляка, все ми е тая! Проблемът е че фондовете за НАШИТЕ здравни и пенсионни осигуровки се поставят под риск и прегъбарват от мафиоти. И в даден момент може и да ги няма.Това е
30
1
 
3
 
! Отговори
бойко б. преди 12 години
гнусен или дрогиран калин - ти да не си бил личен асистент на митрева та толова много знаеш? айде по кротко. и обърши си пяната от устата,че си гадна картина.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кога ще актуализират бюджета? Държавния.
28
1
 
10
 
! Отговори
отврат преди 12 години
ПРАВ СИ 24,АМА МНОГО СИ ПРАВ.ТОВА УПРАВЛЕНИЕ СЕ НАРИЧА МУТРОТОТАЛИТАРИЗЪМ ИЛИ МУТРОДИКТАТУРА-КАКТО ВИ ХАРЕСВА.ТАКА СЕ ПОСТЪПВА С НЕУДОБНИТЕ КАДРИ.СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕМ,КАКВА Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ДА МАХНАТ МИТРЕВА.НЕ ЧЕ НЕ ЗАНАЕМ,МЕЖДУ ДРУГОТО. О Т В Р А Т!
27
2
 
17
 
! Отговори
Джоре Дос преди 12 години
Новата Калинка, която ще замести Митрева ще е три пъти по- некадърна от нея и четири пъти по- еб*лива. Това са критериите на ГЕРБ за висш държавен чиновник, който трябва да обслужва тесни партийни интереси и болните амбиции на премиера и вицепремиера.
26
4
 
12
 
! Отговори
Калин преди 12 години
да кажат с колко е увеличена бюджетната субсидия за нои .... къде са парите в тези социални фондове .. тази *** митрева е планирала прогнозирала и анализирана .. от столетия в този нои ... какво е правила? същата тази бе за национализацията на частните пенсионни фондове .. същата тази .. *** пребира пари от вноските на хората .. за обещетения ...заплати ... превилегии ..а тях ги получават такива като нея на държавна ясла! тази не е внесла и лева от джоба си за здраве и пенсии само точи!
25
0
 
24
 
! Отговори
Кублай хан преди 12 години
Висшите държавни чиновници да духат супата! Не ми пука за такива като Митрева и тям подобни веяни скумрии, пука ми от това, че 200 000 българи искат да напуснат България веднага, пука ми, че сме най- бедната държава в Европа, пука ми, че ни управляват некадърни ченгета и сбирщина от декласирани елементи и корумпирана ***, събрала се на едно място преди години и учредила партия ГЕРБ.
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Адемов бързо забрави как преди години на един от последните си пленуми БКП свали Т. Живков от власт и същевременно му благодари.
23
4
 
9
 
! Отговори
Не биваше.. преди 12 години
Митрева е на 62 години. Нейният стаж като член на БКП е по голям от този на Борисов и Тотю Младенов взети заедно. Последните двама не биваше така да постъпят с нея. Те първо я назначиха за зам.министър, после за шеф на НОИ. До тук добре. А сега защо така ? С нея и без нея пенсиите продължават да са 138 лева. Нещата ще потръгнат след като бъде отстранен Картофа, а не Митрева. Това което сега стана няма да помогне на Свинара-пожарникар. А бе утрата си е мутра.
22
2
 
15
 
! Отговори
USA преди 12 години
БЪЛГАРИЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ АМЕРИКАНСКИЯ АГЕНТ СИМЕОН ДЯНКОВ.ТОВА Е ЦЕНАТА,ЗА ДА СА ГЕРБ НА ВЛАСТ.ЗАЩОТО ВИНАГИ ИМА ЕДИН ***,КОЙТО НАКРАЯ ПЛАЩА СМЕТКАТА- НИЕ Т.НАР.ДАНЪКОПЛАТЦИ.И ДОКАТО НЕ ОСЪЗНАЕМ,ЧЕ ТОВА СА НАШИТЕ СОБСТВЕНИ ПАРИ,КОИТО НЯКОЙ КАТО ДЯНКОВ И ТИКВАТА ПИЛЕЯТ БЕЗОТГОВОРНО-ЩЕ Е ТАКА.И ДОКАТО ТЕ ГРАБЯТ-НИЕ ИМ ПЛАЩАМЕ,НАШИТЕ ПАРИ,КОИТО СТАВАТ ВСЕ ПО-МАЛКО,НО ТЕ СТАВАТ ВСЕ ПО-БОГАТИ.ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СЕ Е НЯКОЙ ЗАЩО Е ТАКА.НАЙ-МАЛКО ПРОБЛЕМЪТ Е МИТРЕВА.ПРОБЛЕМЪТ СА ДЯНКОВ И МУТРАТА.
21
0
 
10
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
,,Намаляват сумите от осигурителни вноски,,.Странно,нали безработицата пада,би трябвало да се повишават и вноските.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пич, дай линк да се запозная с официалната позиция на ГЕРБтроловете като се хранят стават дебели и започват да повтарят само едно и също
19
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе некомпетентно, некомпетентно, ама единственото дето се натегна да рине из ДС, да построи пътища, да изволни максимално количество политически назначения, да свие разходите на администрацията, да ограничи злоупотребите с данъците и изобщо да продължавам ли..Все мерски, за които има недоволни, но в крайна сметка това е единствения начин да се стигне до нещо положително.И точно, защото повечето от тези промени с неприятни за народи, точно за това Станишев пляска с ръце и реве за социализъм
18
1
 
11
 
! Отговори
Марти преди 12 години
до 11Хахахаха,какво мнение имаш,бе,пич.Едно към едно повтаряш официалната позиция на ГЕРБ.Благодаря ти,разсмя ме ..Мнение,хахахаха Дано поне плащат хубаво...А относно Митрева,хич нем и пука за нея.Всеки който се сближи с ГЕРБ,остава излъган,това е основната политика на ББ.Даже и най-верния му ***,Сидеров,почна да го плюе,защото му беше обещана подрепа за президетските избори,а сега се оказа с пръст в устата...
17
0
 
12
 
! Отговори
Контраразузнаването преди 12 години
"Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов"По-онзи ден ББ казва "Митрева да си подаде оставката."Онзи ден Митрева казва "Няма да си подам оставката."Вчера Митрева все пак си я подава.Е, имаме човек, който определено не иска да си подаде оставката, но в крайна сметка ден по-късно след като изрично заявява, че няма да освободи поста си, все пак си я подава.Дали му е оказван натиск? Определено, мисля аз.
16
0
 
8
 
! Отговори
Гладния прокурор преди 12 години
Да подава оставка, иначе ще гушка букета! С Дон Мафиозо шега не бива!!! Ама-ха!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази пенсионирана госпожа стана за смях относно национализирането на личните пенсионни партиди и странното и убеждение, че НОИ може да ги управлява. Това е истината и само платените драскачи могат да го отречат. Цялата капиталова общност слушаше с недоумение какви глупости плещи тази случайно попаднала там госпожа. Всички знаем как държавни служител могат да управляват частни средства..Само си спомнете Вальо Топлото и Топлофикация, а тук говорим за сериозни суми и то кеш.
14
2
 
17
 
! Отговори
Паранойчо преди 12 години
Е и с просто око се вижда, че умниците от ГЕРБ са се прицелили в сребърния фонд.Дано се стреснат, ама не вервам. Тия докато не ги натирим вън от властта няма оправия. Те не само не знаят и не умеят, но и не искат да се научат. С една дума некадърници.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Христина Митрева е един бушон , който трябва да изгори!По този начин има виновен и ГЕРБ-ерското управление си е измило ръцете.На Боко винаги някой друг му е виновен (в случая Митрева)!Този номер не минава вече!С такова некомпетентно правителство България няма да стигне далеч!Господа от ГЕРБ подавайте оставка и отивайте в историята , докато е време!Може да стане и по лошо!Помислете поне малко за Родината си!Вие сте срам за България!