Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов

Шефът на НОИ публично ще мотивира оставката си
18 май 2011 09:24,
52
Митрева е подложена на сериозен натиск, твърди Хасан Адемов
Хасан Адемов. Снимка: Булфото

Върху шефа на НОИ Христина Митрева, която хвърли оставка, е оказван изключително сериозен натиск, заяви пред Нова телевизия депутатът от ДПС и зам.-председател на социалната комисия в парламента Хасан Адемов.

"Не мога да разбера как ГЕРБ, от една страна, благодари на Христина Митрева за добрата работа, а от друга - я принуждава да си подаде оставка", коментира той.

Оставката на Митрева дойде два дни, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че трябват кадрови промени в ръководството на НОИ заради несъгласие с управлението на финансите, съсредоточени в него.

"НОИ се управлява от Надзорен съвет, а управителят се избира от Народното събрание. Изведнъж представители на изпълнителната власт казват, че тя трябва да си подаде оставка", възнегодува  Адемов.

Според него причината за това е, че намаляват приходите в бюджета от осигурителни вноски. 

"Само за първото тримесечие те са намелели с около 100 милиона лева. Това означава, че НОИ и министърът на финансите не правят всичко възможно за събиране на осигурителните вноски", смята депутатът от ДПС.

Още по темата

Управителят на Националния осигурителен институт Христина Митрева се очаква да изложи днес мотивите си напускането на поста.

В изпратено вчера писмо до председателя на парламента Цецка Цачева Митрева посочва, че иска да бъде освободена поради снемане на политическото доверие от управляващите.

В писмото й се казва, че НОИ е социална институция и с информацията, която се тиражира в медиите, се създава сериозно обществено напрежение, което прави невъзможно изпълнението на служебните й задължения и дестабилизира институцията като цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
16
 
! Отговори
мери преди 12 години
От къде да се увеличат приходите от осигуровки, като все повече фирми фалират, голяма част от тях ,/самият министър/, каза че отивали в сивата икономика/ там осигуровки, едва ли се внасят/, почти 50% е реалната безработица в страната / - нека господата министри си покажат носовете извън София и да слязат за малко от самолетите/, висок процент на пенсионери, чиито спестявания отдавна бяха откраднати и изнесени от страната- е откъде приходи???????????
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами марти, може и да си прав,но пък дамата като е толкове велика, защо не си тръгна още в началото ами чака досега. като видиш, че те натискат и смяташ, че е погрешно, можеш да си тръгнеш само че администрацията много обича да си наляга парцалита, смуче от моите данъци, а накрая като лъсне всичко почват да говорят, че шефа им ги накарал и той е виновени ако обичаш не прекалявай с квалификациите. това че не съм на твоето мнение не значи, че съм драскач, а още по-малко платен.
10
0
 
19
 
! Отговори
Ivan преди 12 години
И Господ да сложат за шеф на НОИ пак няма как да се повиши събирателността на осигуровки, просто защото заплатите се намаляват, а все повече хора прибягват до сивия сектор и не плащат нищо. Така трябва докато не се въведат правила, но то защо да плащаме на държавата щом така или иначе нашите пари не отиват за каквото трябва, а се пълнят някакви партийни каси и се тъпчат нечии джобове. Ненаситници!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не защитава бабата. "големите постижения" са факт, но те не са само нейна заслуга. ГЕРБ ( ББ ) я използва за да си прокара тъпотиите и сега и бие шута в г...Тя не е единствения случай. Заслужават си го. Щом си си дал дупето под наем ще си траеш. Друг е въпроса как ББ си подбира кадрите и какво отношение има към тях. При него е в сила поговорката - изтъка си платното и ритна кросното. Какво да се прави? Всичко се крие в първите 7 години.
8
6
 
2
 
! Отговори
Един е БОЙКО преди 12 години
KOMУНИСТИ,МОНАРХИСТИ,КОСТОВИСТИ.ТУРЦИСТИ,И ТРАКТОРИСТИ ЯЖТЕ АСФАЛТ!
7
2
 
3
 
! Отговори
Миро преди 12 години
Хасане брат ми,ти кво правиш още в БГ
6
4
 
20
 
! Отговори
Марти преди 12 години
до 2Ти сероиозно ли вярваш в това което си написал?мислиш че това са идеи на Митрева ли?Не,скъпи ни платени драскачо,това са идеи на великия икономист Дянков.А Митрева просто беше машата която трябваше да ги изпълни.И след като осъзна че Дянков е един клоун с диплом,се опита да се опълчи ,но я сполетя съдбата на бившата здравна министърка,която също опита да защити здравеоопазването от Дянков.И ко и двете не бяха подали оставки,нищо чудно да бяха получили някой масиран инфаркт,като Мишо Бират.
5
2
 
6
 
! Отговори
ФЕН преди 12 години
СЕГА ЩЕ Я ПОКАНЯТ ЗА ЧЛЕН НА ДПС!!!
4
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
след като са я назначили значи могат и да си я махнат. какво се прави каката на ощипана госпожица. не всички имат столетен опит за развитие на кадри. някой трябва да се учат в движение, а истината е, че дори да я махнат резултата и събираемостта няма да се подобри. ако не вярваш на един човек, какъв е смисъла да работиш с него.да не мислиш, че нагоре по веригата всеки проверява детайлни калкулации
3
3
 
30
 
! Отговори
topor преди 12 години
Добро утро! Да започваме!!!Каква опозиция, какви онеправдани?!?!Факт е, че ГЕРБ назначи каката. Както и предишната мин. на здравето. Явно нямат читави хора при тях!Факт е, че плановете и прогнозите най-малко зависят от Митрева. Сега с нея се прикрива некадърността на Дянков, Стоянова, Стефанов и др. папуаси!Факт е, че ГЕРБ забърса(национализира) 1.5 млрд здравни осигуровки. И 50-60 млн осигуровки на работещите първа категория. Сега се готви да забърше и пенсионните! Няанма друг извод!
2
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какво защитавате една баба на която най-големите постижения са1. промени политиката за майчинството само и само, за да не плащат - в тая държава има и свестни хора, които искат да отглеждат деца. измислете друг начин да спрете тези, които раждат без да ги интересува как ще гледат децата2. промени политиката за болничните и накара работодателите да плащат първите 3 дни (това е масовият случай)3. Беше си въобразила, че държавата може да управлява по-добре национализирани пенсионни фондове
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не мога да разбера как при всеки шум в медиите веднага опозицията скача да защитава онеправданите, а като са на власт всичко се крие и потулвавъпреки целенасочените ви усилия електората да изпростява, в тая държава все още са останали и умни хора