Христина Митрева хвърли оставка

Винаги съм действала професионално, заключи тя
Обновена: 17 май 2011 20:32 | 17 май 2011 17:20,
100
Христина Митрева хвърли оставка
Христина Митрева. Снимка: НОИ

Христина Митрева е подала оставка като управител на Националния осигурителен институт (НОИ), съобщи депутатът от ГЕРБ Валентин Николов.

Пред избраниците тя заявила, че винаги е действала професионално.

В мотивите си да хвърли оставка Митрева посочва снемането на политическото доверие и създаването на
обществено напрежение.

"Моля да бъда освободена от поста управител на НОИ преди изтичане на мандата поради снемане на политическото доверие и подкрепа от министър-председателя Бойко Борисов, вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и ръководството на ГЕРБ", пише Митрева в молбата, публикувана на сайта на НОИ.

"НОИ е социална институция, която работи за обществото, и с информацията, която се тиражира в медиите, се създава и сериозно обществено напрежение.

Всичко това прави невъзможно изпълнението на служебните ми задължения като управител на НОИ и дестабилизира институцията като цяло", аргументира се тя.  

Оставката на Митрева идва два дни след като премиерът Бойко Борисов обяви, че трябват кадрови промени в ръководството на НОИ заради несъгласие с управлението на финансите, съсредоточени в него.

Още по темата

Освен това намекна, че Христина Митрева е навършила и пенсионна възраст.

На свой ред Митрева му отвърна в съобщение до медиите – не смята да подава оставка.

Фактът, че е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, пише в съобщението, разпратено до медиите от пресофиса на НОИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
0
 
! Отговори
работещ преди 12 години
Ау, как се обидила Христинка. Що не вземе Боко да и даде още 30 000 лв. за "неизползван отпуск", та да се успокои, а после да сложи друг свой лапач, та и той да отнесе поне толкова от раз. А Тотю да вземе да и удвои заплатата на експерт към него от 700 на 1400 лв. Е, може и на някой друг техен човек да ги дадат.
96
0
 
2
 
! Отговори
Безпристрастен преди 12 години
До 35650Момче,Ти си за психиатър.Отивай докато е време,защото утре ще е късно.Съжалявам те.Ако всички привърженици на ГЕРБ са като теб жална и майка на България.
95
2
 
7
 
! Отговори
12345 преди 12 години
Е, кой управлява държавата??? За жалост не е Бойко, а гадното злобно, дребно човече Дянков ...Бог да пази България!!!!
94
0
 
2
 
! Отговори
zvezda преди 12 години
ne samo MITREVA,no i MINISTARAT NA TRYDA I SOZIALNATA POLITIKA trqbva da si xodi- toi q xaresval za zam ministar na tryda i sozialnata politika-toi e planiral neinit proval,makar,4e samiqt i vid ne vdaxva yvajenie i doverie,vidno ot visokoparhiqt i pogled i dela!!!
93
0
 
1
 
! Отговори
zvezda преди 12 години
Ne samo MItreva,ai zqlata instityziq e GNOINA RANA ,koqto trqbva da se otstrani i da se osigyri na balgarskiqt narod dostoen jivot i da poly4ava kakto v EVROPA,TAKA I v ZQL SVQT DOSTOINI PENSII,opredeleni po dostoen na4in.HOI e masata ,koqto xrantyti nerabote6tite i nerabotilite,za da moje instityziite da ne pravqt ni6to za naroda.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ ОТ КЪДЕ Я ИЗКАРАХТЕ ТАЗИ СНИМКА БЕ ДНЕС.БГ.........СТРАШНИ СТЕ БЕ УНИКАЛНИСТЕ БЕ..ДА ГРИЗЕТЕ МАМУЛИ 24 ЧАСА ЗА НАКАЗАНИЕ;)2 МЕСЕЦА СИРЕНЦЕ ДА НЕ ВИДИТЕ 3 ГОДИНИ С(***,***)да спите .......ЧЕ ОТ ХРИСТИНА МИТРЕВА НИЩО НЕ СТАВА НЕ Е НОВИНА БРЕ ХЕХЕХЕ,УТРЕПАХТЕ ТАРАНКАТА ДА ГО Е.БА
91
5
 
13
 
! Отговори
Фани преди 12 години
Май не е точен израза "хвърли оставката". Даже хич не искаше да я "хвърля". Доста нахално прозвуча отговора й вчера, че имала право да работи, независимо от навършените години за пенсия. Абе наглост, сякаш е избрана там с конкурс и се е доказала като най-добра сред 200 други кандидати, а не е предложена по политическа линия само заради това, че е работила там и познава системата отвътре. Това не означава експертност, а е просто информираност. Та тя не можеше да говори, логопедите ги втрисаше
90
1
 
7
 
! Отговори
стоян преди 12 години
продължение на 86 шефът й предлага-пенсиониране.Тя не е съгласна,можела да работи,ама не казва с какво,младите да мият мърсотията на чужденците,а такива като нея да лапат пържолите.Като бях войник през 1974-1976г имаше допитване от производителя на презервативи,каква е качеството им. Един казва-дълги,друг-къси,трети-тънки,четвърти-дебели,имаше един дядо-той каза -били меки.Същата работа и тук-без мене не може,както не може без дядото.Всеки иска да е жив повече,ама някои искат да са богове.благод
89
0
 
10
 
! Отговори
Бау бау преди 12 години
Бат Бойко се оля! Действа първосигнално. Басня: "Лъвът казал: ох, нещо ме засърбя! Тигърът до него го погледнал смирено в очите и казал: Ами сигурно ви е захапал комар. Лъвът: Нима! И как се казва този комар? Тигъра: "Митрева" Лъвът: Да се уволни! А тигъра си помислил: Дали другите животни разбраха, че аз го гъделичках?...
88
0
 
1
 
! Отговори
pi4 преди 12 години
НЕ ,НЕ, ОТИДОХА ЗА ***
87
1
 
2
 
! Отговори
pi4 преди 12 години
Да бе,той я помни фашистката диктатура сигурно много добре
86
2
 
3
 
! Отговори
стоян преди 12 години
Многосе радвам,че я освобождават.Натвори мъдрости,че Вещите Лица към Съда да сесамоосигуряват.Закона под нейно давление бе приет пр времето на Йордан Христосков през 2001г.След него повремето на инж-полк.Сотир Ушев закона се приведе в сила и брагодарение на това мизерните допълн. доходи отидоха за пържоли на такива като нея.На 1790лв доп.доход,отнетото дойде 1050лв.следващият може да е по-лош от нея,ама тя с подигравка си отива.Има ли деца-не разбрах,но се държеше като мащеха.благодаря на управл
85
3
 
6
 
! Отговори
навахо преди 12 години
Най-после!!! Дяволско изчадие!!!
84
0
 
1
 
! Отговори
Вярно преди 12 години
до 69Браво. Много си прав
83
3
 
12
 
! Отговори
Защо преди 12 години
Защо КЛЕКНА наТЪПАТА МУТРО-ТИКВА
82
3
 
12
 
! Отговори
един преди 12 години
Най - после! Толкова пакости натвори, че....!Пък и си взе парите за неползван отпуск...От 2001г - как ли е издържала толкова...А и проста сметка - 10 години по 20 дни=200 р.дни - приблизително - 10 месеца...Каква ли е тази заплата - 10 месеца= 31000 лева....Не ми се смята подробно...Пъ на мен ми плащат по 25 ст. на час за нощен труд....
81
9
 
16
 
! Отговори
Чоека преди 12 години
Ето един човек достоен за уважение, г-жа Митрева! Точно и ясно (поради снемане на политическото доверие и подкрепа от министър-председателя). Имате едно голямо Браво от мен. Г-жо Митрева радвам се, че показвате на мъжете в България с тип п.... характер какво е чест и доблест. С голямо уважение
80
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По стар мутренски обичай са и напомнили,че има семейство и Цвък е винаги готов да го омаскари.
79
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом е навършила пенсионна възраст - да си ходи !Изобщо в БГ всички на ръководна длъжност,независимо в коя сфера са , трябва да освобождават мястото,щом навършат годините.Като им се работи толкова,да идат на друго място/естествено с по -ниско заплащане/.А сега шефовете стоят и не щат да си ходят заради високата заплата !
78
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, блъскате ли, а?