Мюфтийството ще съди Сидеров

Гражданският иск е за причинени материални и нематериални вреди
Обновена: 27 май 2011 18:14 | 27 май 2011 18:14,
622
Мюфтийството ще съди Сидеров
Снимка:Архив Булфото

Главно мюфтийство планира да заведе граждански иск срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за причинени материални и нематериални вреди. Това заяви днес юрисконсултът на мюсюлманското вероизповедание Асан Имамов.

Гражданското дело ще бъде заради боя в петък миналата седмица между атакисти и мюсюлмани пред столичната джамия.

Искът ще е по-скоро символичен, отколкото да търси някаква облага, уточни Имамов. Той най-вероятно ще бъде заведен след около две седмици.

"Всички мюсюлмани биват наричани "терористи", което нас остро ни обижда", каза главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи на пресконференция на ръководството на вероизповеданието. Той смята, че трябва да се направи нещо сериозно по този въпрос, "защото истината трябва да възтържествува".

Хаджи заяви, че те остро осъждат провокациите, които бяха отправени в петък и призова целия български народ да се противопостави на тези действия, тъй като те водят до потъпкване на светостта на нашата родина.

Главният секретар на мюфтийството Хюсеин Хафъзов съобщи, че след случилото се от миналия петък мюсюлманите в България са раздразнени. Те споделяли с него, че "това е може би подготовка за нещо по-голямо, което е насочено "срещу нашите свободи, срещу нашата религия, срещу нашия етнос".

Още по темата

"Може би тази паника не е всеобща и всеобхватна, но има настроения, хората са доста сериозно раздразнени", каза Хафъзов. Той посочи, че те са обидени от това отношение, но "никой не се е организирал, никой не смята по някакъв начин да се противопоставя".

От вероизповеданието напомниха, че мюсюлманите в София са" много" - 20 000 - 30 000 души, а в джамията има място за 700. Затова има нужда от втора джамия, за която вече имало проект и закупено място, но от години общината не правила нищо по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
560
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора, не бъдете толкова посредствени. Не разбирате ли, че Герб стои зад всичко. Проблемите започнаха откакто Волен заяви, че ще оттегли подкрепата си и Бойко се задейства.
559
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тримата господа напуснали Атака защо не напуснат и Парламента,да освободят място за други депутати.Те независими ,защо ли?Като не ти харесва партията -шапка на тояга и навън
558
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пешо, верно ли, че си се абонирал за "Атака"? - Да! - Е, кво толкова пишат там, бе? - Не знам, задникът ми не може да чете..
557
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия правили социологическо проучване на тема "Харесвате ли чужденците?". 50 % отговорили "Не, не ги харесвам", 30 % - "Да, харесвам ги" и 20 % "Ай сиктир...".
556
0
 
4
 
! Отговори
e преди 12 години
v bulgaria nikoga nama da ima grajdasnko ob6testvo.po golyamata 4ast ot bulgarite sa s parvobiten mantalitet.ni6to evropeysko ama ni6to.prikazkata prost narod slaba dyrjava e mnogo vyarna
555
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Общувал с местни и то ерудирани и от академични среди" ! Ти ако общуваш с такива хора ,първо те ще ти бият шута в *** ,защото не допускат контакти с подобни *** като тебе ,на които или турците им пречат или араби или *** и все нещо им пречи!
554
6
 
7
 
! Отговори
.). преди 12 години
Абе ей празноглав турски тъч , цяла сутрин ти обяснявам едно и също , че нямам нищо против традиции и религия , имам против наглото поведение на съселяните ти , глупостите за сепаратизъм , омразата към българския народ , как да ти го набия това в тъпата кратуна ??? И ЩЕ ТИ ОБЯСНЯВАМ как са нещата в Европа, защото докато ти общуваш с безмозъчни гастербайтери като теб самия и дебелаци , които правят дюнери в Германия , аз общувам с местни и то ерудирани хора от академичните среди. Аз ще се върна в България , но моля те ти си стой там където си , потурчен локумаджия ! П.С. Това е последното нещо, което ти пиша не само защото си престъпно *** , но и защото ме банират многократно и трябва да сменя 10 IP-та за да пиша в тоя посредствен турски сайт и то за да си говоря с теб проста *** кърджалийска.
553
2
 
0
 
! Отговори
bre преди 12 години
abe tiq reznqci nemali i te da se izvinqt,samo gi za6titavate kato 4eli sa nai milovidnite,i goce i toi samo4e negovite dni sa prebroeni no dogan ostava
552
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКА РАБОТА....КАТО *** СТЕ ЕЙ!!!!
551
1
 
5
 
! Отговори
АнТонимен преди 12 години
Според мен проблемът не е в мюсюлманите, а в *** заливаща ежедневието ни. С образован човек има какво да си кажеш, дебатираш, разискваш, а с *** "Гоше" накъде?Нужна е толерантност, мюсюлманите искат 2-ра джамия, аз пък искам да летя в космоса....Развитите страни и те са толерантни , само към онези, които им служат .
550
3
 
6
 
! Отговори
до 594 ти си преди 12 години
абсолютен ***-нар ! И аз живея в чужбина от 15г. и не ми разправяй как е тук !И какво значи :"опитват се да налагат гнусните си възгледи"?! Това ,че турците съхраняваме културата си ,не означава ,че се опитваме да ти я налагаме на сила ,най-вече на такива *** като теб! Отдавна мина епохата на насилственото налагане на възгледи!Хората тук много добре знаят и признават правото на самосъхранение ,това в никакъв случай не е насилствено налагане на възгледи! Не си за Европа, върни се в ***
549
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, всички се мъчат да ни уморят от глад, ама не става
548
2
 
4
 
! Отговори
.). преди 12 години
@ 591 Явно не мога да ти отклоня просташкия селско и ***-турски навик да се интересуваш от живота на хората , не само съм бил в чужда държава , но и живея и уча в чужда държава на два чужди езика , знам как се живее в чужбина и като ти казвам , че на европейците също им е писнало разни неандерталци да се опитват да си налагат гнусните възгледи , не го говоря просто така. Македонците не ме вълнуват , нито турците в Турция , нито мюсулманите , ти нагъл кърджалийски низач на тютюн ми пречиш.
547
4
 
3
 
! Отговори
до 589 преди 12 години
А аз ще бъда най-щастлив защото българите тогава ще изпукате от глад ! А Турция нищо няма да загуби от прекратяване на износа си за българия,Турция изнася за цял свят ,ела и виж в Германия гъмжи от турска стока и най-готиното е ,че се продава !Вие си помислете ,нито произвеждате /и да произвеждате ,стоката ви не е търсена в чужбина/ ,нито сте богати да купувате от други ,освен от Турция!Много сме нежни към вас ,ако зависеше от мен ,дърпам ви шалтера и *** от глад!
546
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да бе, за това става дума - в Турция ви смятат не за турци, а за българи.
545
1
 
4
 
! Отговори
до 588 преди 12 години
Написал си толкова глупости за толкова кратко време ! Ти изобщо излизал ли си от дупката в която живееш ?! Ходил ли си в чужбина да видиш как живеят хората там ? "Не можеш да очакваш турчеещите се да ги галиме с перце"! Е за това никой не ви уважава вас ,защото не признавате правото на самоопределение на хората ,македонците ,турците и пр. Въври да видиш как се българеят българите в Турция ,защо никой не им пречи и не им казва щом сте българи отивайте в българия! Вие просто сте долни хора !
544
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нашенските "турци" ги е..т и в Турция(турското правителство) и в България(ДПС). Понеже са плоски кратуни, не разбират че никой не ги смята за хора, а ги ги смятат само за "гласове" по изборите. Напъвате се - ние това, ние онова и си мислите, че ще Турция стой зад вас. Ще стой докато сте й изгодни и след това няма да се занимава с вас. Същите голтаци ще си останете. Защо в Турция не ви наричат турци?
543
1
 
1
 
! Отговори
до 584 преди 12 години
Ами нека Турция да прекрати всякакъв внос в България. Това ще ме направи още по-щастлив. Но за съжаление няма да стане, защото веднага икономиката на Турция ще започне да потъва. Така, че говориш простотии
542
0
 
3
 
! Отговори
.). преди 12 години
Не и тримата много бъркате профила , аз не съм фашист. Пак ще ти повторя , че не знаеш нищо за мен , какво знам , до къде съм стигнал или какъв човек съм , съжалявам , че се намират българи като теб , които нападат своите и защитават чуждите , които между другото ги наричат *** , няма да те нападам , но няма какво повече да ти кажа. @ 586 ако мюсулманите изчезнат за мен нищо няма да се промени , аз не мразя мюсулманите , спора не е религиозен , на хората им е писнало от наглоста на т.н. турци , всъщност потурчени българи , израстнали тук , които мразят тази държава и народа и , поругават български символи , обиждат българския народ , държат се нагло , говорят за сепаратизъм, това ме дразни мен не мюсулманите. @587 аз не мразя съседа си , дори не гледам футбол , бъркаш профила , наглоста на турчеещите се ме дразни мен , разбира се че не трябва да се нападат храмове , но не можеш да очакваш турчеещите се да ги галиме с перце , а те да наглеят и да се подиграват със загиналите хиляди , зверски убити , изнасилени , бебета извадени от коремите на майките си , поставени на щикове , това не е нещо с което се базикаш, затова пак казвам мисля , че тези настроения ще стават все по масови , наглоста ще им донесе боя ,за който отдавна просят.
541
1
 
4
 
! Отговори
до 586 преди 12 години
Когато омразата те е обсебила винаги ще намериш кого да мразиш: някоя народност, някоя религия, някой футбулен отбор, някой комшия... Омразата няма да роди нищо хубаво. Просто живота ти ще мине безсмислено. Ако си вярващ без значение християнин, мюсюлманин, будист и т.н. няма как сърцетето ти да е изпъленно с омраза. Да нападаш хора докато се молят е толкова долно и подло, че просто няма с какво да се сравни..

Спонсорирани публикации