Мюфтийството ще съди Сидеров

Гражданският иск е за причинени материални и нематериални вреди
Обновена: 27 май 2011 18:14 | 27 май 2011 18:14,
622
Мюфтийството ще съди Сидеров
Снимка:Архив Булфото

Главно мюфтийство планира да заведе граждански иск срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за причинени материални и нематериални вреди. Това заяви днес юрисконсултът на мюсюлманското вероизповедание Асан Имамов.

Гражданското дело ще бъде заради боя в петък миналата седмица между атакисти и мюсюлмани пред столичната джамия.

Искът ще е по-скоро символичен, отколкото да търси някаква облага, уточни Имамов. Той най-вероятно ще бъде заведен след около две седмици.

"Всички мюсюлмани биват наричани "терористи", което нас остро ни обижда", каза главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи на пресконференция на ръководството на вероизповеданието. Той смята, че трябва да се направи нещо сериозно по този въпрос, "защото истината трябва да възтържествува".

Хаджи заяви, че те остро осъждат провокациите, които бяха отправени в петък и призова целия български народ да се противопостави на тези действия, тъй като те водят до потъпкване на светостта на нашата родина.

Главният секретар на мюфтийството Хюсеин Хафъзов съобщи, че след случилото се от миналия петък мюсюлманите в България са раздразнени. Те споделяли с него, че "това е може би подготовка за нещо по-голямо, което е насочено "срещу нашите свободи, срещу нашата религия, срещу нашия етнос".

Още по темата

"Може би тази паника не е всеобща и всеобхватна, но има настроения, хората са доста сериозно раздразнени", каза Хафъзов. Той посочи, че те са обидени от това отношение, но "никой не се е организирал, никой не смята по някакъв начин да се противопоставя".

От вероизповеданието напомниха, че мюсюлманите в София са" много" - 20 000 - 30 000 души, а в джамията има място за 700. Затова има нужда от втора джамия, за която вече имало проект и закупено място, но от години общината не правила нищо по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
500
2
 
2
 
! Отговори
до Баба Яга мирянка преди 12 години
Бабо Яго, те и на пловдивския митрополит благочестиви миряни са му подарили сивата и черната колица, дето четохме тук, че искало някакво заблудено лапе да ги крадне. Благочестиво поповете ни карат 'жипове и носят по 3 кила златни ланци и ядат повече кифтета от Митьо Пищова.Аз съм атеист, а повечето от вас лицемерно се правят на добри християни, като много добре си знаят, че религията и вярата не са ключовото в случая.Боли ме за Болен. "Халал" да ви е и той като Боко :)
499
6
 
1
 
! Отговори
Dnes moderat преди 12 години
"за момента няма цензура, защото мъдераторите са отишли да им подрежат кожичките"... *** не забрявайте, че днеска е петък и като всеки петък ние ходим да се навеждаме на шейтана!
498
4
 
7
 
! Отговори
Волен Сидеров: преди 12 години
*** ЗА турция !!! Смърт за *** !!! *** за дпс ! ... Бой по каските бе...Да им падат ***..!!!
497
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за момента няма цензура, защото мъдераторите са отишли да им подрежат кожичките
496
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая толерантност скоро ще ни изяде главите! Ние нека си бъдем толерантни, тихи, кротки и смирени, пък ще видите как само след 50 години ще сме малцинство в собствената ни държава!
495
5
 
5
 
! Отговори
Антидивак преди 12 години
Обиждали са че им викат терористи , *** наглото мръсно смрадливо племе.Те не разбраха ли че тяхната дивашка религия носи терор и гибел навсякъде по света.
494
3
 
10
 
! Отговори
до 531 преди 12 години
така е, цензурата е едностранна, защото от ДНЕС.БГ е манафски сайт и защитава другите ***
493
4
 
6
 
! Отговори
tir преди 12 години
от турски тираджия по-долна *** няма. по пътя като видя върволиците им тирове ми се отщява да пътувам. едно нещо не остана в тая държава да не е ощетено от турските неграмотни ***
492
3
 
10
 
! Отговори
.). преди 12 години
Българи не бъдете толерантни , маймуните не разбират от толерантност , бийте ги където ги видите , *** дето уж е** български деца , явно плаща на *** *** , разбира се е** от устата на турчин , както думата "***" или обръщение към българския народ "славянска ***" не са нещо , което притеснява прословутата и явно едностранна "цензура" на днес.бг , бийте ги тия животни където ги видите , само бой ще оправи нещата.
491
0
 
3
 
! Отговори
до 529 преди 12 години
Това БСП какво беше?
490
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ДПС какво беше?
489
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
приканвам всички магистрални полицаи да им одерат кожата на бичкиите като тръгнат да се прибират лятото
488
3
 
12
 
! Отговори
националист преди 12 години
Аз не съм привърженик на АТАКА, но в случая НАПЪЛНО ГИ ОДОБРЯВАМ. До тук ни докара криворазбраната "демокрация" за някакви "права" на екстремисти и крайни ислямисти. Това ни е държавицата, където вече те е страх да кажеш, че си българин. Ако продължаваме с това безродие и нихилизъм има реална опасност България да изчезне. Тоя скандал е провокиран от екстремистите ДПС и "родните" дупедавци като Костов и компанията му от БСП и СДС, които се нагъзват на т.нар. "правозащитници". Човешко падение...
487
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това ГЕРБ какво беше?
486
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** са страшно злобни и отмъстителни хора, споделям го от опитвижте го тоя на снимката с гипсираната ръка- дали е счупена от злополука?!
485
2
 
6
 
! Отговори
до 521 преди 12 години
А магистралата от 15км която ББ се хвали че построил в интерес на Българите... турци я строиха и взимаха 3 пъти повече пари от шепата Българи които работеха по нея. До сега не е имало на власт партия която да не храни турците с Български, а вече и европейски пари. Като ГЕРБ не е в коалиция с доган, защо наливат пари в турците?
484
2
 
7
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Циганотурците са чужд, но най-вече нелоялен и връждебен елемент в нашата държава. Затова държавата без притеснение би следвало да гласува закони, и да ги прилага на практика, чрез които да ограничи правата на тези опасни малцинства, с превантивна цел. Най-добре е да ги подтикне към масова миграция. И без друго са враждебни към България, -- да им направим живота тук непоносим, за да отидат на майна си турция в ***. Ако изобщо има държавници тука, така биха постъпили.
483
3
 
12
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
До всички които плюят безмозъчно Волен Сидеров и "АТАКА"..........Вие *** с по една гънка в мозъка си.....задавате ли си въпроса с какви пари се строят джамиите в България....българските църкви се стоят с дарения от миряни и благочестиви християни...докато джамиите се строят с помощта на пари от Турция...и ако това не е ислямски фундаментализъм....здраве му кажи!
482
3
 
8
 
! Отговори
до 487 преди 12 години
я да те питам, байно, къде е сега Византия, къде е Османската империя? Ами просто вече не съществуват, както ще изчезне един ден и Турция, а България си е тука. Може и да сме ***, но историята показва, че винаги се оказваме по-умни от тези които ни се присмиват и отиват на бунището на историята. Така, че продължавай да се присмиваш, та да ускориш края на Турция.
481
2
 
10
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Или поне Тато. Колко прав беше в отношението си към турските ***!