Мюфтийството ще съди Сидеров

Гражданският иск е за причинени материални и нематериални вреди
Обновена: 27 май 2011 18:14 | 27 май 2011 18:14,
622
Мюфтийството ще съди Сидеров
Снимка:Архив Булфото

Главно мюфтийство планира да заведе граждански иск срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за причинени материални и нематериални вреди. Това заяви днес юрисконсултът на мюсюлманското вероизповедание Асан Имамов.

Гражданското дело ще бъде заради боя в петък миналата седмица между атакисти и мюсюлмани пред столичната джамия.

Искът ще е по-скоро символичен, отколкото да търси някаква облага, уточни Имамов. Той най-вероятно ще бъде заведен след около две седмици.

"Всички мюсюлмани биват наричани "терористи", което нас остро ни обижда", каза главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи на пресконференция на ръководството на вероизповеданието. Той смята, че трябва да се направи нещо сериозно по този въпрос, "защото истината трябва да възтържествува".

Хаджи заяви, че те остро осъждат провокациите, които бяха отправени в петък и призова целия български народ да се противопостави на тези действия, тъй като те водят до потъпкване на светостта на нашата родина.

Главният секретар на мюфтийството Хюсеин Хафъзов съобщи, че след случилото се от миналия петък мюсюлманите в България са раздразнени. Те споделяли с него, че "това е може би подготовка за нещо по-голямо, което е насочено "срещу нашите свободи, срещу нашата религия, срещу нашия етнос".

Още по темата

"Може би тази паника не е всеобща и всеобхватна, но има настроения, хората са доста сериозно раздразнени", каза Хафъзов. Той посочи, че те са обидени от това отношение, но "никой не се е организирал, никой не смята по някакъв начин да се противопоставя".

От вероизповеданието напомниха, че мюсюлманите в София са" много" - 20 000 - 30 000 души, а в джамията има място за 700. Затова има нужда от втора джамия, за която вече имало проект и закупено място, но от години общината не правила нищо по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vijdateli koi nasajda ne tarpimost , i koi se opitva da vlo6i ne6tata, Qvno iskat o6te pove4e da skarat etnosite v balgariq, tova vzema da izliza ot granicite i parvo za miuftuqta 6te stane stra6no, Trqbva samata MUSULMANSKA OB^TNOST da mu podreje krilata ?
19
5
 
0
 
! Отговори
глупак преди 12 години
на колегите *** предлагам да гледат филма пет минарета в НЮЙОРК да видят там има ли джамии или не ,и тогава да коментират.
18
1
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Ти щото си се убил да влизаш в джамия и да се молиш сутрин , обед и вечер, ***!
17
3
 
29
 
! Отговори
ex преди 12 години
Много гадни, гнусни типове са тези ***.
16
2
 
24
 
! Отговори
PARIS преди 12 години
Във Франция Le Pen нарече че окупирането на тротоарите прилича на нациското окyпеavaне,народа го подкрепи,и никоя партия не е искала оставката му а камо ли да го садят.Marine Le Pen в сондажите надминава сарко и всички останали,макар че във Франция няма новини на арабски или турски,ни подобни партии.Политиците ни да забранят дпс,воя и новините по цивилизован път в парламента,защото народа не може да толерира всички етнически групи а той самия да не толериран...става топло в БГ и напълно нормалн
15
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САМО ГЛУПАЦИТЕ,СЕЛЯНИТЕ,*** СКИНАРИ И ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА *** ВОЛЕН !!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е ТЕРОРИСТ !!!!!!!! И ПО-ЛОШОТО Е ЧЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ НАЙ-ГЛУПАВАТА ЧАСТ НА ОБЩЕСТВОТО !! АКО ТОЗИ *** СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ СИ СЪБИРАМ БАГАЖА И ЗАМИНАВАМ ЗА ЗАПАДНА ЕВРОПА !! НЯМА ДА ЖИВЕЯ В ТАКОВА СМРАДЛИВО ОБЩЕСТВО ГОТОВО ДА ИЗБЕРЕ ЕДИН МАНИПУЛАТОР САМО ЗА ДА НЕ ИЗБЕРЕ НЯКОЙ ДРУГ!!
14
5
 
9
 
! Отговори
преди 12 години
Мюфтийството или МУфтАДЖийството?!?
13
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Християни много ама никой не влиза в църква да се моли
12
9
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Християни много ама никой не влиза в църква да се моли
11
7
 
23
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Съд и за вас-промитите фундаменталистки ислямски мозъци!
10
13
 
27
 
! Отговори
greko преди 12 години
Волен Сидеров президент!
9
19
 
6
 
! Отговори
1 преди 12 години
съд за болен,впрочем него закона не го лови и предлагам да го затворят в КАРЛУКОВО,там да седи и да пише мемоарите си .
8
12
 
21
 
! Отговори
1 преди 12 години
Смърт за ислямистите, мръсни терористи.
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей тоя ислямски *** в дясно с бялата фланелка-дебелия изрита кабелите на колоната на Атака и така тръгна боя. Тази площадка на снимката е някакъв ***, който НЕ принадлежи на джамията. Това вече ви е ясно. Така че с пълно основание Атака сложи колона на плочата й.
6
7
 
24
 
! Отговори
Killuminati преди 12 години
Бартлето живее в Атина и като ходих там и обикалям ей една джамия няма, стига с тая ислямизация. Не на джамиите и точка по въпроса. Или почваме да взривяваме. Православие или Смърт.
5
6
 
30
 
! Отговори
boomslang преди 12 години
Никаква втора джамия! И една им е много. Като са много-ще се молят на смени и това е! Както Щвейцария каза не, така и ние трябва да им кажем - СТИГА!
4
5
 
10
 
! Отговори
ATAKA преди 12 години
Tova samo moje da ni obedini i dokaje kolko podmolni sa nashite politici.Vreme e da izlezem i da izrinem celiq parlament
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искали да съдят Сидеров тези нагли ***. Всички парламентарни групи освен АТАКА ги подкрепят. Изведнъж БСП, ГЕРБ, СДС, ДПС са на едно мнение. ЗАЩО ЛИ ?
2
8
 
37
 
! Отговори
КОНВОЯ преди 12 години
Айде стига с втори джамии, трети джамии. Да построят още двеста църкви, защото православните християни в София са над 90% от жителите.
1
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички мюсулмани са терористи,чакащи знак за изява!