Мюфтийството ще съди Сидеров

Гражданският иск е за причинени материални и нематериални вреди
Обновена: 27 май 2011 18:14 | 27 май 2011 18:14,
622
Мюфтийството ще съди Сидеров
Снимка:Архив Булфото

Главно мюфтийство планира да заведе граждански иск срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за причинени материални и нематериални вреди. Това заяви днес юрисконсултът на мюсюлманското вероизповедание Асан Имамов.

Гражданското дело ще бъде заради боя в петък миналата седмица между атакисти и мюсюлмани пред столичната джамия.

Искът ще е по-скоро символичен, отколкото да търси някаква облага, уточни Имамов. Той най-вероятно ще бъде заведен след около две седмици.

"Всички мюсюлмани биват наричани "терористи", което нас остро ни обижда", каза главният мюфтия Мустафа Алиш Хаджи на пресконференция на ръководството на вероизповеданието. Той смята, че трябва да се направи нещо сериозно по този въпрос, "защото истината трябва да възтържествува".

Хаджи заяви, че те остро осъждат провокациите, които бяха отправени в петък и призова целия български народ да се противопостави на тези действия, тъй като те водят до потъпкване на светостта на нашата родина.

Главният секретар на мюфтийството Хюсеин Хафъзов съобщи, че след случилото се от миналия петък мюсюлманите в България са раздразнени. Те споделяли с него, че "това е може би подготовка за нещо по-голямо, което е насочено "срещу нашите свободи, срещу нашата религия, срещу нашия етнос".

Още по темата

"Може би тази паника не е всеобща и всеобхватна, но има настроения, хората са доста сериозно раздразнени", каза Хафъзов. Той посочи, че те са обидени от това отношение, но "никой не се е организирал, никой не смята по някакъв начин да се противопоставя".

От вероизповеданието напомниха, че мюсюлманите в София са" много" - 20 000 - 30 000 души, а в джамията има място за 700. Затова има нужда от втора джамия, за която вече имало проект и закупено място, но от години общината не правила нищо по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
540
2
 
3
 
! Отговори
:( преди 12 години
Един въпрос, да приемем, че мюсюлманите ги няма. Изчезнали са с вълшебна пръчка. Кого ще мразиш тогава и кого ще наричаш ***?Просто ми е любопитно.
539
2
 
4
 
! Отговори
до 583 преди 12 години
М/у другото аз съм българин:) Може би трябва да говорим за себе си, например дали ще отгледаш 4-5 деца, дали те ще учат вероучение, дали ще отделяш всеки месец 10% от доходите си за построяване на църква в квартала и т.н. Дразни ме простото мислене на повечето българи като теб, ако си чел Библията ще разбереш че обрязването е също за християните, но това са теми до които ти никога няма да достигнеш, защото няма да мръднеш на крачка от нивото на което си в момента. :)
538
2
 
2
 
! Отговори
стига толкова преди 12 години
комшулук и толерантност към просяците на ЕС ! Турция незабавно трябва да прекрати всякакъв износ на дрехи,техника ,резервни части и храни на изгодни цени за Б-я ! Б-я или сама да си ги произвежда ,или да си ги внася от Китай ,ЕС или от където намери !
537
3
 
4
 
! Отговори
@ 581 преди 12 години
Говори по темата , ако обичаш , а не за "неудачния" м живот , за който знаеш толкова , колкото и за сапуна. Все повече българи и като цяло европейци ще започнат да мислят по този начин , защото годините на толерантност напълниха Европа с джамии и както знаем вие сте генетично обременени наглеци и вашата наглост няма да спре дотук.
536
3
 
3
 
! Отговори
......! преди 12 години
Ние трябва да съдиме всички джамии в Б-я за дивашкият им вой по пет пъти на ден.......!
535
3
 
3
 
! Отговори
до 580 преди 12 години
Сериозни психически проблеми... Сигурно от неудачният ти живот... Жалко, че чета тези мръсотии от българин..
534
4
 
4
 
! Отговори
.). преди 12 години
Атака не им вярвам от първия ден , но специялно в случая с *** полухора ,казвам *** и те обиждам *** , защото въпреки , че ние не се обрязаваме нашата цивилизация е открила едно най вероятно непознато за теб средство за справяне с мръсотията без да правим касапница с малки деца без упойка и да им *** кожичката , казва се *** (Опитай!) Та специялно с *** маймуни единствената грешка е , че там присъстваха главно деца тинейджъри ,трябваше да закарат там мъже да им потрошат наглите турчеещи се мутри , за да не си отварят много миризливите усти по форумите и да се крият зад копютрите , както казах по-рано , не ги подминавайте , трябва възпитание БИЙТЕ ГИ ТИЯ ЖИВОТНИ , политиците са се надупили на тях не им пука за нас, те нямат никаква връзка с народа си , опиянени са от парите , возят се в лимузините си и не им пука за нищо освен накъде да си врътнат *** за да не спира кранчето , така че с тоя проблем само ние самите , без да намесваме партии можем да се справим , видиш ли *** , черно и грозно животно с нагла мутра бой до спукване без да му обясняваш какво що.
533
5
 
4
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
ВОЛЕН Е ГОЛЯМ И ЧОВЕК.ТОЙ ВОДИ СТРАНАТА НИ КЪМ ЧИСТА И РАВНА НАЦИЯ.БЕЗ *** И ТУРЦИ.КАКВИ СА ТЕЯ МЮФТИЙ ,ЧЕ ЩЕ ГО СЪДАТ.ДА СИ СЪДАТ В ТУРЦИЯ.ТУК Е БЪЛГАРИЯ И СЪДИМ НИЕ.АТАКА !!! ЗА ЕДНА ЧИСТА ХРИСТИЯНСКА ДЪРЖАВА БЕЗ ТУРЦИ ,МЮФТИЙ И ПОМАЦИ.
532
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO SEGA GLASUVAH ZA GERB NO VE4E IMAM NOVA PARTIA I TIA E ATAKA-ATAKA-ATAKA E V SARCETO MI
531
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ATAKA e bade6teto...bez turci *** isliamisti teroristi..6te jiveem v mir..
530
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До 571Да те ходят по магистрали, защото бълг. момичета се целят само в депутати и чичко- паричковци.
529
1
 
1
 
! Отговори
до 574 преди 12 години
Не бе, в грешка си! :) Не се построиха 2 000 джамии, а се построиха 20 000! :) Лично във входа, в който аз живея само тази пролет 15 семейства приеха исляма! :) Иначе в Конституцията няма такова животно "Основна религия", но няма значение - лаф да става :)
528
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С глупавата ни и безмислена толерантност сами ще си вкараме вълка в кошарата. Скоро ще поискат исляма да стане основна религия, сигурен съм. Колкото повече си затваряме очите пред настъпващия ислям, толкова по зле. Не е случайно, че се построиха над 2000 джамии за последните 10-а години.
527
2
 
6
 
! Отговори
Български Войн преди 12 години
*** от кога имат право на глас?Та тия са ни роби бе!
526
2
 
4
 
! Отговори
Правилно!! преди 12 години
Държавата трябва да съди всеки участвал в тази грозна постъпка- това е противоконституционен акт!!
525
2
 
5
 
! Отговори
до тр преди 12 години
по която и магистрала да мина проститутките които биждам са от твоето смрадливо племе(мангалотурци)
524
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 12 години
до до 567:) А! Ей точно за това ви говорех! :)
523
2
 
1
 
! Отговори
Samo ATAKA преди 12 години
Za naneseni materialni 6teti do kolkoto vijdam trqbva da badat osadeni samite musulmani koito sa gi izvar6ili,Naneseni 6teti varhu visokogovoriteli, znamena, i kakto se vijda naneseni 6teti varhu sgrada postroena ot darjavata , ta bilo to i djamiq.Qsno se vijda kak samite te nanasqt 6teti varhu samata sgrada kato otkartvat olucite za da napadat s tqh!!
522
0
 
2
 
! Отговори
до боби преди 12 години
*** е виновна че те е събрала с вилицата от рогозката
521
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лично аз, а слушам вече и хората около мен ще гласуват на изборите за АТАКА! И то защото това остана единствената партия, която се възпротиви срещу лудия вой от джамиите, турските новини, турските сериали. Ботев, Левски, Вазов, Раковски, Райна Княгина се обръщат в гробовете си, заради продажниците.ГЕРБ спечели, защото се опълчи на Доган заради онова му изказване. Атака се стремят да запазят България и ще съм с тях!В крайна сметка съм българин, а не турчин.