Мехмед ме помоли да си сменим местата, той загина!

Разказът на оцелялата при ужаса студентка Милена
17 юни 2011 07:27,
121
Мехмед ме помоли да си сменим местата, той загина!
Снимка: Булфото

"Личеше си, че автобусът е стар. Още щом се качихме, лъхна на мухъл. Спомням си, че седях на мястото до прозореца. Там трябваше да седне Мехмед Зюфекер (едно от загиналите момчета - бел. ред.), но сам ме помоли да седне от външната страна. Сега разбирам, била съм на крачка от смъртта".

Това разказа пред в. "Труд" от болничното легло 23-годишната Милена Димитрова от Бургас, която оцеля при катастрофата край Пловдив.

Младата жена е оперирана в неврохирургията на университетската болница “Св. Георги” заради счупен при сблъсъка прешлен на гръбначния стълб.

Милена е студентка в трети курс по право и международни отношения в СУ “Св. Климент Охридски”. Връщала се в Бургас да учи за изпит. Качила се на автобуса от централната автогара в София в 22,30 ч.

"Избягвам да пътувам с рейсовете на “Ентуртранс”, защото са западнали, но онази вечер се наложи. Спомням си, че когато излязохме от София, шофьорът спря на първата бензиностанция на “Шел” да зареди. Там никой не е слизал, останахме 10-ина минути и продължихме. Шофьорът караше бързо", разказва Милена.

Още по темата
След Пазарджик тя задрямала и се стреснала от писъците на хората и разтресения автобус. Когато возилото се обърнало, Милена усетила, че не може да мръдне от мястото си.

"Просто не мога да изкажа благодарността си към моя спасител, който ме извади на ръце. Разбрах, че се казва Васко от Македония, шофьор на ТИР, който е пътувал в същата посока", обяснява Милена.

Чужденецът измъкнал първо нея от автобуса, а като видял, че задната част се запалила, извадил пожарогасител и потушил пламъците. После изваждал и други ранени. Милена видяла водача на автобуса в болницата с окървавени дрехи. Затова предполага, че и той е помагал на хората да излизат.

Преди ден шофьорът на автобуса бе обвинен за неумишлено убийство.

Срещу 43-годишния Светослав Димитров започва разследване за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост на пътя.

Във вторник през нощта автобусът с 31 пътници се обърна на 126-ия км на автомагистралата. Загинаха 8 души и 20 бяха ранени. Девет пострадали останаха на лечение в университетската болница “Св. Георги”. Най-тежко е състоянието на 46-годишна жена от Бургас, която е на командно дишане с тежка черепно-мозъчна травма, наранявания по очите и лицето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако не си разбрал/а още Васко е българин"Пръво трябва да го питаме Васко дали се осеща като Българин, ако каже да тогава да го наричаме Българин.21 век сме и всики има право да се самоопределя! Не е много сложно
45
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** патриоти пак обърнаха всичко на цирк и шовинизъм.България е това което е днес,а колко сме били велики в миналото,това си е останало там.Няколко въпроса на които всеки българин може да си отговори:1.Като сме били тоооолкова велики,защо сме паднали под турско владичество за цели 5 века.Великите Българи какво са правили 500 год. та не са се освободили,та трябвало Русия да дойде да ни освободи.2.Кое ни е великото като нация,че да се мислим за велики?
44
1
 
60
 
! Отговори
Българка преди 12 години
Браво на момчето, няма значение какъв е!!! Напълниха ми се очите със сълзи като прочетох как е помагал... Безмълвна съм просто, искрени съболезнования за цялата трагедия!!!
43
1
 
20
 
! Отговори
4efo преди 12 години
Много хора си правят ПР с тази трагедия-политици,застрахователи и прочие,което е ужасно гнусно!
42
5
 
34
 
! Отговори
q преди 12 години
айде сега студентката казала че карал бързо...как го е разбрала да няма вграден радар..на някой бързо е 60 .на друг бавно е 160....ясно е че повечето рейсове карат бързо наистина,но нищо не е доказано.нали казаха че гледали шайбата и не бил превишавал 100 ,не бил пиян,не бил заспал....дори да е заспал това няма общо с пукнатата гума... пак шофьора ще си го отнесе заради немърливостта на някой "бизнесмен"
41
10
 
8
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
Ти пиян ли си,или не си си пил хапчетата още?
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
to4no za tova takiva ne6ta se slu4vat v balgariq 6tot naroda e proklet i da mu pomogne6 i da ne mu pomogne6 pak si vinoven...da gi be6e ostavil da si zamine6e i jertvite da ne bqha 8 podobre li 6te6e da e....tolkova ste jalki i mizerni sajalqvam 4e nqkoga doidoh v balgariq
39
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 41 / Кой народ е изчезнал бре ***! Няма да изчезне народ, който е оставил толкова много Велики хора и СВЕТЦИ! Светците на Румъния също са българи! Иска Ви се на фесовете да изчезнем, но след като 500 години не сме изчезнали - няма вече да изчезнем! Ще ви пречим и няма да завладеете Европа. Ние за това сме пратени от Бога тука. Мюсюлмансото е от Босфора на юг, От Босфора на север са Християните. Това е Божията воля, не нашата!
38
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на Васко! Докога да чакаме властта да си свърши работата? От 3 години е подал документи, а 2 години мандат не им стигнаха на сегашните да му обработят документите! И чак като се появява възможност за малко пиар, тогава Боко Тиквата се изплясква по медиите, че щял лично да съдейства! Къде бля досега бе, Тикво? Или нещо са се свършили лентичките за рязане?
37
8
 
41
 
! Отговори
ANTONOV 154 преди 12 години
Доста народ във този форум са расисти,вместо да изказват съболезнования,те са седнали и пишат кой бил турчин,*** и прочие.Аве запазете глупавите коментари за себе си.И не пълнете форумите с глупости. Всички сме хора.
36
5
 
29
 
! Отговори
атаман преди 12 години
37 Ако не си разбрал/а още Васко е българин,още преди три години е подал молба за българско гражданство.И албанци тука няма, това не ти е БЮРМ! Писна ми от *** в тоя форум. А що се отнася за Мехмед (бог да го прости) имало е да става- ако ти е писано да те обесят, няма да се удавиш.
35
16
 
9
 
! Отговори
Стара слава преди 12 години
Стара слава на отдавна изчезнал народ!!!
34
5
 
66
 
! Отговори
www преди 12 години
"Чужденецът измъкнал първо нея от автобуса"Какъв чужденец бе хора! Момчето си е наше българче от Битола, което чака с години *** & сие да му дадат български паспорт!
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАИ да се разформирова!
32
16
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 12 години
до 28 /На който не му харесва в България и българското, да се омита от тука! Ти КакВо правиш в България и защо още пишеш на български? Отивай си там, откъдето си, или мислиш че си! Това е нашата земя още от преди Христа. От Босфора до Волжска България /Украйна/, всички са българи!
31
10
 
11
 
! Отговори
dddd преди 12 години
Bravo na VASKO molia VLASTA da mu dade BALGARSKO GRAJDANSTVO.Na moite desa dokato biaxa studenti v Balgariia im pomagaxa samo TURSI I ALBANSI za koeto ot sarse im BLAGODARIA.A balgarite sa gledali samo sebe si.
30
19
 
6
 
! Отговори
hasan agaci преди 12 години
askolsun hasan aga vermisin agzinin payini orospu cocuguna
29
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли ми се струва, че водачът на рейса не е виновен, но естествено той ще бъде изкупителната жертва, скоято ще се измият ръцете, ще се затвори случая като разкрит, ще се повиши стаитстиката на разкрити и наказани престъпници и ще се спаси кожата на някой друг.
28
5
 
9
 
! Отговори
атаман преди 12 години
28 Ти какъв си? Не си ли и ти българин? Защо обиждаш сънародниците си , ни в клин ни в ръкав?
27
1
 
60
 
! Отговори
pita6t преди 12 години
Интересно,тука водачът на автобуса е виновен,за това че е карал със съобразена скорост. А в Симеоновград,по Великден,на убиеца на шестте деца са виновни дупките,а не 160 км/час и за това не е обвинен. Явно навсякъде в БГ всичко зависи от парите