200 000 лв. на година = независим депутат

Вуйчото на Капка Сидерова бил собственик на офшорките
Обновена: 24 юни 2011 10:35 | 24 юни 2011 10:35,
57
200 000 лв. на година = независим депутат
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След гласуването на вота на недоверие стана ясно, че независимите депутати са основни поддръжници на ГЕРБ, което прави партия „Атака“ ненужна на управляващите.

Колко струва един депутат и какви са сумите, които вървят с него? Това коментираха Камен Петков и Огнян Пейчев – двама отцепници от Атака, пред Нова телевизия.

„200 000 лв. е субсидията, която върви към един депутат през годината. Тя е на тримесечие. По 50 000 лв. на тримесечие“, обясни Камен Петков, който вече е депутат от „Коалиция за България“.

Той заяви, че решението за това е взел преди 3 месеца.

"От самото начало имах градивни забележки към правителството, имах забележки към  поведението на "Атака" как се държи и как ние подкрепяме едно правителство, при положение че в замяна като лоялни партньори не получаваме нищо от тяхна страна. Поне едно нещо, което сме обещали като предизборна кампания да прокараме като закон", обясни напускането си депутатът.

Петков се определи като човек с леви идеи, а на въпрос защо тогава е избрал "Атака" заяви, че в някоя част от националистическите й разбирания е видял леви идеи.

Още по темата
22 юни 2011 12:15
219

Огнян Пейчев отново заяви, че не е подписвал декларация за принадлежност към която и да е партия до момента.

„Това е въпрос, който ще обсъдим с останалите двама депутати – Кирил Гумнеров и Валентин Николов“, обясни той.

На вота на недоверие той е подкрепил правителството, защото „мисля, че няма нужда от допълнително напрежение в държавата“.

Депутатът отново обясни, че в момента темата за субсидията на един депутат измества скандала с партия „Атака“ за договорите за поръчителство за 150 000 евро с пет офшорни фирми.

"На мен това бе представено като декларация за лоялност. Впоследствие се оказа, че собственик на три от фирмите е вуйчото на Капка Сидерова – Камен Тодоров Петров,  портиерът на партия "Атака". Този човек участва с уставен капитал 300 хиляди долара във фирмите”, обясни Пейчев.

Камен Петков потвърди също, че получава заплашителни SMS-и с цинично съдържание. Заплашван е дори със смърт, заради което смята да подаде жалба.

Искам да се обърна към Волен да престане да говори лъжи за нас, за да не започнем ние да говорим истини за него, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Всеки депутат,с изключение на лидерите и приближените им е вкаран без да имат никаква заслуга за това.Тоя Пейчев от Ямбол,до колкото ми е известно не е бил никога активист на АТАКА,а за такъе се изявяваше Георги Зафиров,дясната ръка на Сидеров в този район.По неизвестни за мен причини,Зафиров бе поставен на неизбираемото трето място в листите,а бе натресен на...първо,парашутиста и последващ предател Огнян Пейчев.По силата на тази логика,Сидеров да се сърди на себе си,че внедри недоказали се.
15
37
 
2
 
! Отговори
подпис преди 12 години
колкото и да се мъчат от герб - а и от останалите партии да заличат АТАКА няма да успеят -НАРОДЪТ Е С АТАКА , НАРОДЪТ Е С ВОЛЕН ...
14
0
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Браво на вас! Но не забравяйте поговорката за лакомо дупе...34531
13
0
 
7
 
! Отговори
Александров преди 12 години
При вота на недоверие ето от сайта на НС : Номер (20) ГЛАСУВАНЕ проведено на 17-06-2011 12:56 по тема Решение за гласуване на недоверие на Министерския съвет с министър -председател Бойко Борисов - 9 независими гласуват против вота, т.е. подкрепят правителството. Камен Петков, Кирил Гумнеров, Валентин Николов и Огнян Пейчев гласуват в подкрепа на ГЕРБ. Има го черно на бяло на сайта на НС. Няма как сега в Нова ТВ тоя да обяснява, че бил против ГЕРБ !
12
0
 
21
 
! Отговори
непросветен преди 12 години
Правилно ли е да се местят от една партия в друга?Да се махат от парламента и без това файда никаква!
11
9
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 12 години
Пий лекарства :) против гадене
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май се видя, че са купени. Колкото до глупостите на Камен Петков, се вижда как е гласувал на вота за недоверие към правителството
9
2
 
15
 
! Отговори
dan преди 12 години
правилно Анонимен: Ефирът е на ГЕРБ. Говори се каквото изнася на ГЕРБ. На тези двамата /пардон четиримата / ще им повярвам само ако излязат от парламента, както е редно.
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАПКА СИДЕРОВА Е МЪЖ И ОПРАВЯ БОЛЕН ХАХАХА РАЗБИРА СЕ САМО КОГАТО НА ГЕРБ НЕ ИМ СЕ ***
7
0
 
28
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Всичко се прави за пари. Това е. Идват на власт голтаци, а си тръгват мултимилионери. А народа български мучи и плаща.
6
4
 
12
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
Лъчо президент
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тия вече няма ли да се махат, не знам защо ГЕРБ постоянно им дават ефир.
4
0
 
10
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
200 000 за жиотеца на тия ***:))остават атаките!а тук цената е наплатима вече!
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И каква е ролята на тази субсидия?????????????????Командировките им са от парламентарния бюджет.Автомобилите и бензина също -служебни коли и разходи.Тези които не са от София са настанени в служебни жилища.Мисля че имаха и гласувани разходи за секлецарка пардон секретарка пак поети от бюджета на парламента.Та каква е тази субсидия, за какво се ползва, кой следи къде отиват парите на данакплатеца в случая защото това са 48 000 000 годишно.И какъв е общо бюджета на парламента?????
2
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гади ми се!
1
0
 
34
 
! Отговори
дупетат преди 12 години
Голяма мотика 8-ми номер.И на село с надник от 5 лв.