Цените нагоре, доходите надолу!

КНСБ иска увеличение на заплатите в някои сектори
Обновена: 1 авг 2011 13:11 | 1 авг 2011 11:37,
284
Цените нагоре, доходите надолу!
Снимка: Булфото

Издръжката за живот на член на четиричленно домакинство през юни е нараснала с 6,8 на сто спрямо юни 2010 година и е 528,14 лева.

Тоест на домакинство му трябват поне 2013 лева месечно за нормален живот, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От първи юли растат цените на основни стоки и на горива. При този темп инфлацията през декември ще е 8-9 процента на годишна база, каза Димитров.

Инфлацията през юни е 3,5 на сто на годишна база, докато средната за ЕС е 3,1 на сто.

Тази инфлация нанася директни вреди на покупателните способности на всички български граждани, коментира президентът на КНСБ.

Границата на бедност през юни вече е 198,48 лева и се е увеличила със 7,2 на сто спрямо юни 2010 година.

На този фон доходите на домакинствата падат с 2,1 на сто през първото тримесечие спрямо същия период на 2010 година, отчете още синдикатът.

В КНСБ са установили, че на пазара на труда има стагнация. В няколко сектора производството се увеличава, но няма ръст на заплатата и на заетите лица.

В тази връзка синдикатът започва подготовка на есенна кампания за по-високи доходи.

КНСБ ще иска от 2012 година увеличение на разходите за бюджетни заплати с 10 процента в някои браншове, където има нарастване на производителността, без това да е отразено в адекватен ръст на заплатата или в броя на заетите.

При добива на въглища например има ръст от 13 процента за първите три месеца, а броят на заетите хора пада с 1,7 на сто, а средната заплата – с 0,8 на сто.

33% от всички заети работят за трудово възнаграждение под 75% от средната работна заплата.

Най-ниски са заплатите в сферите на озеленяването, производството на мебели, облекло и преработката на кожи, отчитат още от синдиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
2
 
5
 
! Отговори
РАФА преди 12 години
Че кой не иска да се увеличат заплатите?Само управниците!И те са тези,които ще кажат НЕЕЕЕЕЕЕ.А после идва и нашто НЕЕЕЕЕЕЕЕ.
201
3
 
17
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Над 80% от всички помощи и над 85% от всички детски в ***,отиват за "трайно-безработните" *** търтеиСпрете НЕЗАБАВНО тези криминални плащания и държавата ще си отдъхнеСпрете НЕЗАБАВНО расисткия праг от 350 лв. БРУТО и всички деца да почнат да получават детски. Не само вашите циганчетаДолу ГРОБ, долу АТАКА, долу СИНИТЕ
200
3
 
7
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
МНОГО ПЪТИ СЪМ СЕ ПИТАЛ ЗАЩО бг. "гражданите" не ЖЕЛАЯТ ДА ОБРАБОТВАТ ЗЕМЯТА НА ДЕДИТЕ СИ НА СЕЛО> КВА Е ТАЯ МАНИЯ ДА СИ МОТАТЕ Г.ЗОВЕТЕ ИЗ ЗАДРЪСТЕНИТЕ ОТ СЕЛЯЦИ Сф. Вн и Пл. ЗЕМЕДЕЛИЕТО С ЕВРОСУБСИДИИ МОЖЕ ДА СЪЗДАДЕ НА БЪЛГАРИТЕ ЕДИН ДОБЪР СТАНДАРТ! Пусти мързел!
199
3
 
9
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
Уфффф, чудя се докога тъпите герболетки, ще си затварят очите за очевидното, ГЕРБ ни води към голямата българска депресия, говоря за икономическа депресия.Айде да ви е честито и на есен пак гласувайте за тях, щото сигурно ви е малко!*** и пак гледам някакъв хвали герб, колко влагали в инфраструктура, влагат повече грънци, просто повече висят по медиите!
198
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мразя тази държава , която ни обрича на мизерия.Това е психиатрия, не държава.Трябва да си луд за да живееш тука.
197
7
 
2
 
! Отговори
Izrodar преди 12 години
Zapoviadam na vseka antiGERB *** da se pribira ot forum i ne prechi na istinski patrioti!Aman ot vas,pochnete da rabotie! OPshte 30 godini i vsi4ko e opraveno!Oshte malko ostanalo!Inache shte vzeme vashite deca v *** i oralno robstvo,v koe ste bili 500 godini.
196
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Олигарх си говори с друг олигарх:-Твойте работници идват ли на работа?-Идват все още..-А плащаш ли им?-Не.А ти?-Абе и аз,ама съм се замислил една бариера да им сложа и да ги таксувам сутрин.....
195
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до хаджи Ставри ТъпотоАма КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА ЗА СКАПАНИТЕ ТИ УСА от подобен фалит? Просто почват да печатат Нови Долари на мандарин.
194
2
 
2
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
до 204е ти какво предлагаш бе, държавата да не признава пенсиониране поради невъзможност даден човек да се труди ли? С други думи инвалидите вълци ги яли, егасти простака може да му хрумне подобна "мисъл"...
193
1
 
13
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
До минаващ : Бойко и доблест и честност "бръкнал им в канчето"на кой? На Станишев ?? На Доган?? Или на бай Симо мадритския лъжец? Никой от тези герои не е зад решетките защото Боко си е в комбина с тях . Хм, защо тая работа с ЛукОйл ми носи усещане за Де Жа Вю ?
192
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички да вземат мотиката и на къра - казах!
191
3
 
3
 
! Отговори
баба Вуна преди 12 години
33% от всички заети работят за трудово възнаграждение под 75% от средната работна заплата. Пълни глупости.На толкова се осигуряват,а отделен въпрос е колко взимат под масата на ръка.Аре бегайте КНСБ мошенници такива.
190
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе най-ниската пенсия при тези цени трябва да е 600 евро.А освен това ако ни дадат като на гърците и 700 милиарда ,да си поживееме 20тина годинки,пък после ако ще и потоп да има.
189
2
 
3
 
! Отговори
ДА! преди 12 години
То пак е добре,че не сме стигнали до там-да плащаме на капиталистите (трогателно наричани от лигавите медии "бизнеса",от срам може би) за това,че ни държат на работа!! Въпреки че то "забавянето" на заплатите си е май нещо подобно...Пей сърце!!...
188
4
 
10
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
През миналата 2010 г. са се родили 55 000 нови чаавета и са се родили нови 45 000 "сакати" ( пенсионери по болест)А пенсионерите по трудов стаж са се увеличили само с 5 000Тоест нетрудовите социални плащания са се увеличли 20 пъти повече, отколкото трудовитеБраво ГРОБ, браво АТАКА, браво СИНИТЕ
187
12
 
6
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
Инфраструктурата е жизнено важна за всяка държава, именно разбитите пътища са първото нещо, което прави впечатление на преминаващия границата, да не говорим какви са ползите за бизнеса от бързи и надеждни пътища и ЖП. линии!Политиката на Борисов в тази посока е напълно правилна, до сега от 80- те години НИКОЙ НЕ Е ПОСТРОИЛ ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРБ, казвам го без да съм гласувал за Борисов и компания.
186
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами политиката е ясна.Ще живеят само тези,които имат посочения доход.Другите са на доизживяване.Извън класацията,аутсайдери няма да има!Ще умрат и толкова.И накрая който тогава е на власт ще каже:''Ето оправихме се!'' и даже ще има и кой да му ръкопляска....:(
185
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сатаниските юдейски щати са фалирала територия ,скоро *** ще си спомнят истинските си корени и традиции и ще има сготвени в казана за вечеря дебелогъзи пухкави *** ,чефитата си отгледаха *** ,сега те ще им послужат за обяд
184
5
 
2
 
! Отговори
Izrodar преди 12 години
Aman ot nekadyrna nacionalisti4eska svolo4!Samo Bojko opravi Bylgaria!Oshte malko ostanalo.Dali ne izderzete oshte 20-30 godini?Sled tova romi shte se integrirat i shte ni vspomognat jako!S GERB-napred!
183
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гладните *** нямат пари за гляб, дрехи, лекарства, сметки, ама по цял ден висят в днес бг и бълват жупел срещу правителството. Позитанско малоумие се нарича това. Истински гладните и бедните не пишат по 24 часа едни и същи малоумия в интернет, ами търсят начин да си изкарат прехраната. Това тук са назначени провокаторчета, които да хвърлят прах в очите на....самите себе си. На изборите ще разберете къде се намирате, палтени мекерета. Само да не ви накара Кутев да си връщате надниците?