Цените нагоре, доходите надолу!

КНСБ иска увеличение на заплатите в някои сектори
Обновена: 1 авг 2011 13:11 | 1 авг 2011 11:37,
284
Цените нагоре, доходите надолу!
Снимка: Булфото

Издръжката за живот на член на четиричленно домакинство през юни е нараснала с 6,8 на сто спрямо юни 2010 година и е 528,14 лева.

Тоест на домакинство му трябват поне 2013 лева месечно за нормален живот, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От първи юли растат цените на основни стоки и на горива. При този темп инфлацията през декември ще е 8-9 процента на годишна база, каза Димитров.

Инфлацията през юни е 3,5 на сто на годишна база, докато средната за ЕС е 3,1 на сто.

Тази инфлация нанася директни вреди на покупателните способности на всички български граждани, коментира президентът на КНСБ.

Границата на бедност през юни вече е 198,48 лева и се е увеличила със 7,2 на сто спрямо юни 2010 година.

На този фон доходите на домакинствата падат с 2,1 на сто през първото тримесечие спрямо същия период на 2010 година, отчете още синдикатът.

В КНСБ са установили, че на пазара на труда има стагнация. В няколко сектора производството се увеличава, но няма ръст на заплатата и на заетите лица.

В тази връзка синдикатът започва подготовка на есенна кампания за по-високи доходи.

КНСБ ще иска от 2012 година увеличение на разходите за бюджетни заплати с 10 процента в някои браншове, където има нарастване на производителността, без това да е отразено в адекватен ръст на заплатата или в броя на заетите.

При добива на въглища например има ръст от 13 процента за първите три месеца, а броят на заетите хора пада с 1,7 на сто, а средната заплата – с 0,8 на сто.

33% от всички заети работят за трудово възнаграждение под 75% от средната работна заплата.

Най-ниски са заплатите в сферите на озеленяването, производството на мебели, облекло и преработката на кожи, отчитат още от синдиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
13
 
! Отговори
баба Гана преди 12 години
Незнам колко паро трябват за месечна издръжка,но знам друго.ЗА две години два пъти ни подменят електромерите.Сега посавят нови елекронни,още по чувствителни,за да може като пръднем с дядото и това да отчитат.След тях предстояло да сменят и водомерите,думи нямам ,нерви нямам да се ядосвам.Ако до сега ни са били необходими 500 левана човек за издръжка,колко ли още ще ни са необходими за да плащаме като шейхове на алчнярите от EVN?
181
4
 
5
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
до 191абе *** изтормозен, ти с кокошия си мозък можеш ли да прецениш КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА ЗА СКАПАНА ТИ русия от подобен фалит на Щатите. Ми нали китай ще загуби милиарди долари бе кютук, нали половината свят ще изпофалира, заради срива на Уолстрийт те *** неземен!Всъщност американофилите трябва да СА ЗА подобно развитие на нещата (РЕПУБЛИКАНЦИТЕ СА "ЗА"), САЩ НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ГИ принуди да върнат и един цент, но останалите по веригата ще горят, като руски крушки :)))))))
180
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако Бойко рече 1000 лева минимална пенсия и 1200 минимална заплата ще гласувам само за него!
179
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата лъжа на масончетата дето се именува глобализъм лъсна ,печатането на пари без покритие ,изнасянето на производства в страни от 3 свят и лихварско-банкерската чифутска система доведоха света до безпрецедентна финансова и икономическа катастрофа и ние за съжаление сме потърпевши ,чака ни голям глад ,а обезценените хартийки -долари ще си бършем задниците
178
11
 
7
 
! Отговори
минаващ преди 12 години
Бойко е първия,който им бръкна в канчето!Червен ли е,зелен ли е-няма значение!При това наличие на \"национално отговорни\"партии като БСП,ОДС,НДСВ и други политмушмуроци,предпочитам Герб!Между другото,НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП!:)))
177
4
 
3
 
! Отговори
хаджи Ставри Примо преди 12 години
комунистите от Бг. и русия вече си мечтаят за "края на т. нар. от тях нов световен ред", ле ле колко прости същества са тия ***?!? Нема такива животни :)))))))
176
4
 
9
 
! Отговори
ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО преди 12 години
ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ ЗА СВЕТА Е САЩ ДА ОБЯВИ ФАЛИТА СИ И ДА СЕ РАЗКАРА НАИ НАКРАЯ ОТ ИСТОРИЯТА НА СВЕТА !
175
6
 
8
 
! Отговори
@ преди 12 години
Аве яжте магистрали :)
174
6
 
1
 
! Отговори
Izrodar преди 12 години
Kolko mnogo xora sa bolni ot zavist:(Uzas!Vzemete si niakakvi xapcheta,inache shte se razboleete.Tribva da podkrepim Bojko i da davame pove4e pari na romi,naka se integrirat i se vospitajat,zashtoto tova e bydeshte na Bylgaria!Oshte 20-30 godini stiagane na kolanite,a sled tova -Bylgaria shte stane kato Shvajcaria!No samo sys GERB!
173
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ИЗМИСЛЕНИЯ ИМ НОВ СВЕТОВЕН РЕД ,НА ТОВА СМЕ ДНЕС СВИДЕТЕЛИ ,ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ В ИЗРЕЛ ВСЕКИДНЕВНО ИМА ПРОТЕСТИ СРЕЩУ МИЗЕРИЯТА И СКЪПОТИЯТА ,В ТЕЛ АВИВ ИМА ВЕЧЕ И ПАЛАТКОВИ ЛАГЕРИ ,НО УСЛУЖЛИВИТЕ МЕДИИ МЪЛЧАТ ,КОГАТО СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ АРАБСКИ РЕВОЛЮЦИИ НИ ПРОГЛУШИХА УШИЕ ,АМА ЗА ИЗРЕЛ НИЩО КАЖЕТЕ СИ БЕ *** ИСТИНАТА ,ЧЕ ЦИОНИСТИТЕ ФАЛИРАХА И ЩЕ ВИ ОЛЕКНЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ СВЕТЪТ ВЕЧЕ НЕ Е СЪЩИЯ И ЦИОНИСКИТЕ *** СКОРО ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА
172
2
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
до 175: Масларова да не беше по добра - същата мизерия тресеше пенсионерите само дето прати десетина хиляди на море та да оправи "дереджето " на хотели дето човешки крак не стъпваше.И сигурно само са и благодарили.Ако мислите че е така - наистина си заслужаваме съдбата.
171
2
 
9
 
! Отговори
ДРУГАРИ.... преди 12 години
...КАТО СТАНЕ КАШКАВАЛА-30-50лв/кг.......ШЪ СЪ ОПРАВИТЕ!ЩЕ СЕ СЕТИТЕ , ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ .....И НА СЕЛО!ЗА СЕГА ...МАГДАНОЗА Е ПО 40ст.---ВРЕМЕ Е ДА СТАНЕ ПО 1лв.!СТАНЕ ЛИ ---ЩЕ ВИДИТЕ ,КАКЪВ "БУМ" ЩЕ ПОЧНЕ ДА БЕЛЕЖИ "СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО В БЪЛГАРИЯ!ЗА СЕГА ---ИДВАЙТЕ В СОФИЯ И ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ....И ЧАКАЙТЕ НЯКОЙ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ И ДА ВИ ХРАНИ!
170
2
 
7
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Издръжката за живот на член на четиричленно домакинство през юни е нараснала с 6,8 на сто спрямо юни 2010 година и е 528,14 лева. Тоест на домакинство му трябват поне 2013 лева месечно за нормален живот, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров. Аз 500 и 1000 лева незнам как изглеждат а те за 2013 лв ми говорят че ще са ми нужни за нормален живот . Тая работа с ЛукОйл ще се окаже скрито споразумение между ПАРТИЙКИТЕ У НАС ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ ИЗКУСТВЕНА КРИЗА .Не им стигат сегашните пари които крадат че за още ламтят .
169
1
 
13
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
Над 80% от всички помощи и над 85% от всички детски в ***,отиват за "трайно-безработните" *** търтеиСпрете НЕЗАБАВНО тези криминални плащания и държавата ще си отдъхнеСпрете НЕЗАБАВНО расисткия праг от 350 лв. БРУТО и всички деца да почнат да получават детски. Не само вашите циганчетаДолу ГРОБ, долу АТАКА, долу СИНИТЕ
168
0
 
2
 
! Отговори
до 158 преди 12 години
*** американски червейй!
167
0
 
2
 
! Отговори
До 158 преди 12 години
Мнго ти е далеч комшията.беее:) През девет планини в десета. Не плюй в кладенеца,от който си пил вода,че може да се наложи пак да пиеш! Космическо правило,запомни го.
166
0
 
7
 
! Отговори
дидо преди 12 години
Славянски съюз - пълна глупост, доминиран от Полша и Русия! Ние българите не сме славяни. Ние сме 50% траки и 20% българи! по скоро ни отива да направим съюз с арийците в т.ч. и азиатските тигри!
165
8
 
9
 
! Отговори
до 166 преди 12 години
Спирането на мега инфлацията, валутния борд, началото на преговорите за евросъюза и нато, икономически растеж. Т.е всичко, което вие червени лумпели нарочно съборихте, за да може да окрадете тая държава окончателно. Не турското робство, а ми вие сте най-голямото зло на България
164
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щастието е вътрешно усещане, кво ви пука за някви пари?
163
4
 
13
 
! Отговори
Контра - Атака преди 12 години
до 153 - ИЗРОДарРазбира се че завиждаме на циганитеТова цял живот да не работиш и цял живот да ти плащат по над 150 лв. месечно за всяко родено ***,да не плащаш ток, вода и данъци ...си е ИСТИНСКИ РАЙДайте същото и на българските семейства и вижте дали няма и те да раждат много деца !Ама не давате вашта мама *** Долу ГРОБ, долу АТАКА, долу СИНИТЕ