Над 130 000 са ловците в България

Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон за пернати
13 авг 2011 13:14,
175
Над 130 000 са ловците в България
Земеделският министър даде началото на ловния сезон. Снимка: Dnes.bg

С пожелания за успешен и безопасен лов министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон край ямболското село Завой. Той получи пръв разрешително за отстрел на пъдпъдъци след проверка на ловния му билет. В България ловците са над 130 000. Нови 30 000 кандидати очакват да се влеят в дружинките след полагане изпит.

За първи път тази година в курсовете за подборен отстрел и за закупуване на карабина е въведен практически изпит, каза Мирослав Найденов.

Той подчерта, че това е една от мерките за предотвратяване на нещастните случаи при лов. За миналата година 3 са смъртните случаи в страната. Другите подготвяни промени в нормативната уредба са свързани с вида на използваните ловни оръжия, спазването на дисциплината при лов и носенето на светлоотразителни шапки, ленти и жилетки и даде личен пример за това.

Министърът на земеделието категорично потвърди, че застава зад идеята на Асоциацията на месопреработвателите за създаване на хранителна банка за стоките с изтичащ срок на годност.

По негови думи премиерът вече е възложил на финансовото министерство да намери начин за освобождаване на тези стоки от ДДС, но и варианти за пресичане на евентуални злоупотреби.

Тази година пшеницата в България е с по-голямо количество и по- високо качество, коментира земеделският министър. За първи път от много време мелниците търсят приоритетно качествена пшеница и плащат повече за нея. Мирослав Найденов посъветва зърнопроизводителите да не задържат повече зърно в складовете, а да го продават, защото тенденцията е към намаляване цената на пшеницата.

Интересът към  пшеницата е огромен, каза още Найденов. От Косово и Йордания вече са изразили готовност за закупуване на  българско зърно, допълни министъра на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Тази популация за маркираните държави като обща бройка може. 1000 вълка в Фърция България, Румъния и Италия става като общ брой.)))
143
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
151 , ей смешен. Ти какво написа бе ? Какво ти бил казал дядо ти "Разправял ми е как е гъмжало от чакали, лисици, зайци, сърни елени, глигани". Пък да ти кажа аз дядо ти 1908 е видял чакал в Балкана толкова колкото сега ако отидеш ще видиш пингвин. Пък нали после заговори и за вълци, че пукнат вълк нямало. Ето ти сайт, ето ти една измислена организация от онези дето реват. Те казват имало около 1000 и не приемали официалната таксация, според която са 2000.
142
0
 
0
 
! Отговори
до 150 преди 12 години
Бе и на мен ми омръзна от идиотските ти твърдения за 1000-та вълка, ама какво да се прави. Само се смея с глас от опитите ти да стреляш напосоки без да си запознат.
141
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Ей ги на - lifextra.it . Виж тази организацийка какво е написала. Официалната таксация оценява популацията на 2000-1300 индивида но данните се събират основно с въпросници а не по единна научна методика. Затова се смята че числеността е преувеличена. Според експертната оценка популацията не надвишава 1000-1200 индивида
140
0
 
0
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
Ти чакалите за вълци ли ги имаш? !Добреееее!!! Хахахахахахаа
139
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Кажи моля те, беше ли пълен Балканя 1908г. с чакали. Предполагам се досещаш защо те питам. Айде спирам, щото с изказвания от типа дядо ми каза, баба се съгласи и тате потвърди, че овцата и вълка са си играли на прескочи кобила ми омръзнаха.
138
0
 
0
 
! Отговори
до 147 преди 12 години
Къде има 1000 вълка бе,ахаххахахахахахахахахахахахаТи си бил голям комедиант бе! хахахаахаххаах
137
0
 
0
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Не чакали, вълци е имало даже. А дядо ми когато убиха една година през 90-те един УЖ вълк и го бяха метнали на ремарке в горското на селото..само минавал от там и се изсмял. Какъв вълк е това бе! Чист чакал.. Ония се засрамили. Лъжат децата щото не са виждали вълк че убития чакал го представят като вълк...вярно малко по-едър чакал...бил и атракция за децата и минаващите беше.
136
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Нали ти казах, на страха очите са големи. Може и две глутници да са му наобикаляли колибата. Пак се изказваш неподготвен. "Сега един вълк ако намериш . . ." било събитие. Джанъм в България има повече от 1000 вълка. Да не казвам повече, но със сигурност не са по-малко от това минимално 1000.
135
0
 
0
 
! Отговори
От 115 до 117 преди 12 години
Ако наистина проявяваш интерес,ще те поканя да видиш за какво говоря.Като имаш смелост - заделяй по 40-50хил. лв годишно и ще имаш гора,ще си стреляш,ще правиш каквото си поискаш.
134
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
142, аааа. Ти за тея лисици ли говориш дето са навътре в балкана дето не припарват до селата и се парфюмират. Еее. Тях не ги стрелят бе ? Объркал си се. Кажи сега, беше ли пълен Балканя 1908г. с чакали или не беше ?
133
0
 
0
 
! Отговори
до 141 преди 12 години
Абе, мойто момче..за 40 години в Балкана само един вълк, елен и глиган ли е виждал бе? Само една бърлога на лисица ли е виждал бе? Само едни рога на елен за годината паднали е виждал бе??? Не наистина няма смисъл повече с теб. Като изрече тази тъпотия, че преди 100 години е нямало дивеч...разбрах че говориш наизуст. Глутница вълци са го наобикаляли край колибата едно време. Сега един вълк ако намериш в Балкана това е събитие. Няма смисъл....нищо не знаеш...братче. Ясен ми стана!
132
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
138 дядо ти сигурен ли е, че в Балкана е гъмжало от чакали и то 1908г ? Да не се е объркал нещо докато е пасял овцете, м ?
131
0
 
0
 
! Отговори
до 139 преди 12 години
Оооффф, майкооо, заради поразиите дето прави? Ми хищник е бе, бай....! Ти какво искаш да пасе трева ли? Дай тогава да избием всички хищници. И ти говоря за лисици навътре в Балкана където не припарват до селата..освен ако не е голям глад някоя година. Дай да я обиваме щото мирише? Иначе на вид си е красиво животно. То тя и сърната не мирише на Нивея примерно.
130
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
138 ти какво разбираш под гъмжало ? Да те питам възможно ли е дядо ти да е виждал все едни вълци и лисици. Щото едва ли е сновал от граница до граница, пък и тези животни например си имат определена територия :) хахаха.
129
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде кажи защо се избиват лисици навътре в Балкана, освен да вземеш смешните си 50 кинта от горското стопанство? По тази логика избийте всичките хищници...като чакалите примерно.
128
0
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Лисицата, драги ми смехурко има хубава кожа обаче не през цялата година. Красиво животинче е обаче ти лисица виждал ли си , поне в зоопарка. М? "Мирише та се нетрае" дето вика башмайсторът. Голяма е мискинка и сер3 и пик***е където и падне, смръдливо животно бе. Взе ми си едно да гледаш вместо кученце и сам ще се убедиш. Та същата тази лисица прави доста порация по дивеча. Зайчета, майчета, яйчица, каквото свари. И на баба ти кокошките включително. (въх че малко символи има в пост)
127
1
 
1
 
! Отговори
до 134 преди 12 години
Е тука вече приказваш пълни глупости. Абе момък, аз съм израстнал в балканско село. Пра дядо ми е роден 1908-*** година. Разправял ми е как е гъмжало от чакали, лисици, зайци, сърни елени, глигани. Човека е пасал овците в Балкана на 10 годишна възраст сам. Израстнал е във Балкана ...40 години е живял там. Тук вече разбрах че говориш наизуст. Няма смисъл с теб повече...наистина.
126
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
135 забатачи темата към доста мащабни неща. Говорим сега за ловджилъка и има ли той почва у нас. Не обвинявай сега ловците, че са избили и динозаврите. Не те знам дали си 129, но ще отговоря защо се убиват лисиците, ей сега ще ти кажа.
125
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Ооооо, джанъм (133) ама аз и на теб ще ти се разсърдя за това - "Човека унищожава създаденото от природата, не природата да затрива създаденото от нея. " Море, ама ти вярно ли го мислиш това ? Марш в стаята и там си помисли върху написаното от теб.