Над 130 000 са ловците в България

Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон за пернати
13 авг 2011 13:14,
175
Над 130 000 са ловците в България
Земеделският министър даде началото на ловния сезон. Снимка: Dnes.bg

С пожелания за успешен и безопасен лов министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов даде старт на ловния сезон край ямболското село Завой. Той получи пръв разрешително за отстрел на пъдпъдъци след проверка на ловния му билет. В България ловците са над 130 000. Нови 30 000 кандидати очакват да се влеят в дружинките след полагане изпит.

За първи път тази година в курсовете за подборен отстрел и за закупуване на карабина е въведен практически изпит, каза Мирослав Найденов.

Той подчерта, че това е една от мерките за предотвратяване на нещастните случаи при лов. За миналата година 3 са смъртните случаи в страната. Другите подготвяни промени в нормативната уредба са свързани с вида на използваните ловни оръжия, спазването на дисциплината при лов и носенето на светлоотразителни шапки, ленти и жилетки и даде личен пример за това.

Министърът на земеделието категорично потвърди, че застава зад идеята на Асоциацията на месопреработвателите за създаване на хранителна банка за стоките с изтичащ срок на годност.

По негови думи премиерът вече е възложил на финансовото министерство да намери начин за освобождаване на тези стоки от ДДС, но и варианти за пресичане на евентуални злоупотреби.

Тази година пшеницата в България е с по-голямо количество и по- високо качество, коментира земеделският министър. За първи път от много време мелниците търсят приоритетно качествена пшеница и плащат повече за нея. Мирослав Найденов посъветва зърнопроизводителите да не задържат повече зърно в складовете, а да го продават, защото тенденцията е към намаляване цената на пшеницата.

Интересът към  пшеницата е огромен, каза още Найденов. От Косово и Йордания вече са изразили готовност за закупуване на  българско зърно, допълни министъра на земеделието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


175
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
0
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Я ми кажи тогава за застрашените видове животни? От природата ли са на изчезване или от стабилната човешка ръка с оръжие и със замърсяване?????
123
1
 
0
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Само да те питам, наборе, ти наясно ли си колко от животните по нашите земи всъщност ги е нямало и са били изтребени и че преди едни 100години по чукарите е имало само камънйе и дърве ? И че всъщност ако преди 130 години си тръгнел по балкана шанса да видиш някой хайдутин е бил по-голям от това да видиш някой елен например. Та знам, че много го мразим комунизма тука у форума обаче цифрите говорят, а ако ги слушаш внимателно, ще научиш че по отношение на дивеча е направено доста.
122
0
 
2
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Ами да ти кажа Природата си знае най-добре за равновесието. Също както естесвения подбор при *** пияни джигити. Природата е много преди човека и е изковала своите закони за равновесие много преди човека. Човека унищожава създаденото от природата, не природата да затрива създаденото от нея.
121
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
131, наборе, не знам на теб от кога са ти спомените, но моите не са чак толкова отдавна. Конкретно "преди да се намеси човека с огнестрелно оръжие". Да ти кажа, от чист интерес доста съм се ровил в ***. Та от там поназнайвам туй онуй. Дето казва народа, единственото постоянно нещо е промяната, затуй и равновесие нивга не е имало. Вярно, системата се стреми към равновесие, но никога не го достига. Не ми се обяснява пък и аз самия не обичам кастрофски речи.
120
1
 
2
 
! Отговори
до 128 преди 12 години
Байчо, значи преди да се намеси човека с огнестрелно оръжие...е имало много дивеч..както и много хищници..имало е равновесие стабилно, но видиш ли татикати ловджии решили че те трябва да изковават природното равновеси чрез изтребване на хищниците и дивеча? Бият хищника защото станал много и унищожава дивеча, пък в същото време унищожават дивеча, който бил според книгите им там излишен и трябвало да се отстреля. *** лицемерието майни спрямо животните.
119
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Ох, защо ли си губя времето. След като в един друг сайт неизвестен капацитет проплака - представяте ли си 130 000ловци. Това значи 130 хил убити заека, 130 хил убити сърни, 130 хил убити фазана . . . 130 000 убити диви кози ( де ги види, не знам го ). Ще възкликне някой преди 600години уважаеми, драги съфорумци и ще изрече нарицателното на цял един народ българскиO sancta simplicitas !
118
0
 
2
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Ето един пример - Балканя пази своите тайни. Едно от тях е, че домашните прасета, които се пасат по неговите поля ( я да видим гражданята у форумо дали са виждали да се пасат свинйе у полята ) *** дивите такива. Йеб*ат се като невидели, без майтап. Та се получава една кръстоска, дето по принцип не пречи обаче не е желана. Е, за съжаление домочадието на тази порочна връзка повтарям не е желана и се ликвидира. Нйет ***, нйет праблем казваше другаря Сталин.
117
0
 
2
 
! Отговори
ванко преди 12 години
ЕЕЕЕЕ АМА СТИГА СТЕ СЕ КАРАЛИ.ОТСТРЕЛВАЙТЕ КОМУНИСТИ----ТЕ СА ВРЕДЕН ДИВЕЧ И СА РАЗРЕШЕНИ ЗАВИНАГИ.
116
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Та, мужици, да ви припомня и че в природата има много, много, много нежелани екземпляри, които за съжаление трябва да се убият. Кофти, но е така. Изживявайки се леко като нацисти и приели за верую арийската чистота на дивеча ловните корифеи са си поставили за цел не само поддържането на дивечовия запаз, но и запазване на неговите генетични качества.
115
1
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Следи се и убития дивеч, които ловците би трябвало чинно да отбелязват в съответната документация. Та получената картина се обработва, следи и анализира от едни хора, които са учили за това. Съставят се разни планове и петилетки от които не разбирам, но които имат за крайна цел поддържане на броя и разнообразието от дивеч.
114
0
 
2
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Та тук някой се зачепка защо не отстрелвали лисиците, видим ли сигурно защото не стават за ядене. Та ще отговоря, че лисици и чакали се стрелят и то през цялата година и не само това ами и ловците могат да изкарат някой друг лев. Нещо като поръчково убийство. Убиваш - плащат ти. Също така явно мужиците у форума разбират вече не само от политика и футбол, но и от лов. Да им припомня само, че дивеча у нашата родина се следи и подлежи на редовно преброяване
113
0
 
1
 
! Отговори
до 122 преди 12 години
Много кофти въпрос!)))
112
0
 
2
 
! Отговори
КауБойко преди 12 години
Да попитам, животните, които се развъждат от сдруженията и се пускат на свобода може ли да ги отстрелват ?
111
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едно време се е ходило на лов , я да гръмнеш някой заек , някое прасе , но основно за да могат сиромасите да нахранят семействата си ! Убивало се е от няма и къде 1 А сега всичко куцо , кьораво и сакато , имащо някой лев , или нямащи пари , но пълни комплексари нарамиха пушките и се помислиха , за големи мъжкари ! Живи ***.вци в панталони !
110
0
 
5
 
! Отговори
ПОЛ преди 12 години
А има ли толкова дивеч? Преди имаше сърни, прасета, фазани, какво ли не? Сега срещам кучета, катунис мангета и празни ПВЦ и консерви. че то няма толкова диви *** в България, колкото ловци има бе? Преди 20 години излизахме с дядо да пасем биволиците на село, а сутрин дивите прасета се виждаха как стоят на края на гората и гледат замечтано към царевицата, минаваха лисици, зайци, яребици...а сега няма.
109
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убий тъпо *** бг ловец - спаси БГ сърна!
108
0
 
1
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
Очарят не си е направил гавра с ***-ловец! ))))
107
0
 
2
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
От компютъра си в панелката ли си взел гора и развъждаш дивеч и даваш възможност на ловджиите срещу заплащане да стрелят по отгледания от теб дивеч? Я ми кажи местността където се плаща на концесионера за да се стреляТова в кой филм го гледа? Баси смешниците дето има тук!
106
2
 
2
 
! Отговори
Николов преди 12 години
А след като съм взел гора на концесия,развъждам дивеча и давам възможност за отстрел срещу заплащане?
105
2
 
5
 
! Отговори
до 110 преди 12 години
Кажи го на оня пумпал..народния глас това! Аз отглеждам животно от моя джоб за да го храня, а *** тръгнал на лов за глигани, дето един лев не е дал за отглеждането му. Само дава 5 кинта за патрона с който ще го убие. И откъде накъде? Ловния билет е някъде 100 кинта за година. Смешна история. Това си е живо крадене от държавата.