Почернени родители искат наказания за убийците на пътя

Роднините на убитите младежи от Симеоновград стартират подписка
23 авг 2011 21:35,
67
Почернени родители искат наказания за убийците на пътя
Снимка: архив, Булфото

Национална подписка с искането за по-строги наказания за водачите, които застават зад волана без книжка, карат с превишена скорост, употребяват алкохол или дрога и причиняват смъртта на хора стартираха родителите на шестимата младежи, които навръх Великден загинаха при катастрофа в Симеоновград.

"Създадохме инициативен комитет и се решихме се на тази стъпка  в памет на всички невинни жертви, загинали при пътно-транспортни произшествия. За съжаление катастрофите в нашата страна станаха ежедневие. Ние не искаме да има повече разплакани майки. Нека ние бъдем последните, над които тегне тази болка", каза през сълзи Магдалена Николова - майката на Яница, която не успя да посрещне Великден.

Почернените родители искат промяна в Наказателния кодекс, която да гарантира, че причиняването на смърт при катастрофа ще бъде квалифицирано като умишлено престъпление.

"Никой не е застрахован. Законът трябва да бъде строг, за да спрем шофьорите, които застрашават собствения си живот и най-вече нашия. Как така няма да има затвор за тези водачи. Та все едно им казваме блъскайте пешеходците, карайте бясно, никой нищо няма да ви направи. Нали имате чисто минало", коментира още Магдалена Николова.

Родителите на загиналите и пострадалите деца при катастрофата в Симеоновград се обединиха около становището, че законите най-после трябва да започнат да наказват убийците.

Още по темата

С помощта на доброволци почернените семейства ще събират подписи в следващите три месеца в големите градове на страната. Събраната документация след това ще бъде внесена в Народното събрание.

"Тази подписка е свързана и с бездействието на институциите. Ние нашите деца ги загубихме. Правим го за всички останали", коментира Трифон Трифонов - бащата на Трифон. Той допълни, че вече четвърти месец след катастрофата в Симеоновград няма обвиняем.

Срокът за разследване на трагичния инцидент е удължен до 24 октомври, но експертизите ще бъдат готови до две седмици, увериха от прокуратурата.

Тогава се очаква да бъде повдигнато и обвинение срещу Данаил Георгиев, който в нощта срещу Великден застана зад волана пиян и помете движещите се по тротоара младежи в Симеоновград.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
иванчо преди 12 години
така трябва да работи системата и за българи:Апелативният съд потвърди 10 години затвор за турския шофьор Али СаръПловдивският апелативен съд потвърди присъдата, издадена от Окръжен съд - Стара Загора, на турския шофьор Али Саръ, признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост. Съдът призна турския гражданин за виновен и го осъди по чл.343, ал.4 от НК на 10 години лишаване от свобода. В катастрофата, станала на 6 март 2009 година на околовръстното шосе край Стара Загора, загинаха
60
0
 
1
 
! Отговори
123459 преди 12 години
Как е възможно толкова време да не се повдигне обвинение с/у шофьора убиец? Пиян шофьор убива няколко човека, не е ли достатъчно като факт. Какво още може да покажат тези експертизи, които се бавят с месеци? Как е възможно.....?
59
0
 
2
 
! Отговори
„„„„„„„„black jack преди 12 години
напълно подкрепям родителите трябва по сурови наказание за такива безумци които като се качат на кола го възприемат като игра... много съжелявам за децата
58
0
 
4
 
! Отговори
ан преди 12 години
Моля,кажете ми как да се включа в тази подписка с 2 ръце гласувамНие вече 3 години се пържим на този огън на родителите и не можем да си отговорим защо още се третират тези убийства като непредумишлени и остават без наказания, а адът за простолюдието продължава докато детето на някой властимащ не пострада както нашите убити деца от непредумишлени убийци на пътя,които са превишили скоростта или както при нас са тръгнали на път с камион,който не е минал преглед резултат-3годишн
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още ли е "Неизвестен извършителя" или вече прибраха лекето дето изби децата
56
0
 
4
 
! Отговори
Metalex_ преди 12 години
До 58Или пък като хванат ченгетата пияница зад волана (независимо дали му е първо нарушение или не) директно в затвора за няколко месеца и черен печат на книжката.За съжаление поздравам доста пияници, които пият и карат и то постоянно. Веднъж качиш ли се пил ти идва пауъра и пак се качваш рано или късно. И ставаш най-великия и няма такава сила, която да те спре. Е, и на вас да ви *** майката.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
убива манталитета на някои водачи.такъв и пеша да е пак ще те настъпи или ще те предреди на опашка
54
0
 
7
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Крайно време е в тази държава да се вземат сериозни мерки за убийствата по пътищата. Като гледам какви кукли с промити мозъци как се движат по улицата и в много от случаите изобщо и не разбират, какво точно са направили...ми настръхват косите. Иначе и без това нацията си изчезва с главоломни темпове...Срамно е деца да загиват така нелепо, убити от други деца! При това по 6 наведнъж...Редно е да има строги мерки, доживотен затвор, смъртна присъда!
53
1
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Аз съм за това пияните,дрогираните,без книжка да им се удвоява наказанието!
52
0
 
5
 
! Отговори
до 48 ,49 и 55 преди 12 години
Ей ***,уплашили сте майките си при раждането ви като са видяли какви животни са родили,вие сте за затворът още сега бе *** за да не извършите убийство,такива *** *** не са нужни на никое общество.
51
1
 
5
 
! Отговори
до 55 преди 12 години
какъв Шуми си ти бе ***, какви простотии си написал тук,когато едно човешко същество расте то се развива и умстевено ти от това което си по-*** не може да станеш
50
7
 
2
 
! Отговори
Shumi преди 12 години
A be, mnogo mi e chudno za kakvi voini i kakvi patishta govorite ???? TAM PAT NIAMA. Tova e edin uchastak koito e oseian s dupki bez da e ostanal i santimetar asfalt!!! Aide malko i darjavata da se stegne i da napravi neshto, a ne kogato karaiki nai normalno po niakoia sofiiska ulica, sled kato skochish v dupka koiato niama kak da vidish i si spukash gumata da idva kat i da ti pishe akt za nesaobrazena skorost. Tova e parodia !!!!!
49
0
 
6
 
! Отговори
Unknown преди 12 години
Има хора като 49, които им е голям кеф да ги псуват и обиждат по форумите. Точно затова го е написал мнението си.
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за убийство трябва да се лежи в затвора,без значение дали е умишлено или предумишлено. поне в белите държави е така.ако в САЩ убиеш без книжка двана на тротоара,отиваш за доста дълго време в затора, към 2030г може да те пуснат.
47
0
 
13
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Как може дори да го пишеш?Как каква вина-УБИЛ Е ХОРА
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мили хора болката ви е голяма не го желая на никого да му се случва.Всеки родител изтръпва много е тъжно не знам какво да кажа
45
33
 
1
 
! Отговори
Sonita преди 12 години
E kakva vina ima Danail ? Piinalo si e momcheto ! Kakvo tolkova lo6o e napravilo ?
44
15
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
искат щото вече усетиха дебелия, ако преди година бяха хванали децата им да карат пияни и ги бяха осъдили така както сега искат те, щяха да оквичат до небесата как "по върховете милиони окрадоха, а детето ми да лежи само щото се е почерпил с приятели". ако искат наказание за виновните, да си ги наказват сами, никой няма да се вслуша във подписката им.
43
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
страшното е друго - в момента законите се прилагат избирателно. Стависки се размина след като уби двама в пияно състояние, а имам познат, който заспа на волана и причини смърт. Присъдата беше 2 години в Казичене. Кажете ми, вие бихте ли живяли в таката държава? Аз се изнесох.В чужбина пък се запознах с едно много готино момче, което беше осакатено от пиян ***, на който това му е била трета катастрофа, имало е и жертви и при трите!!!!!
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мисленето не може да се промени без големи санкции. Да направят ефектиевна присъда от 3 години за каране след употреба на алкохол и 10 години за причиняване на смърт и да видим дали няма да се променим.

Спонсорирани публикации