Синдикатите в тютюневия сектор зоват: На протест!

Не са доволни от бъдещата приватизация на Булгартабак
Обновена: 30 авг 2011 09:29 | 29 авг 2011 19:18,
38
Синдикатите в тютюневия сектор зоват: На протест!
Снимка: архив Булфото

Синдикатите в тютюневата промишленост готвят протести заради приватизацията на „Булгартабак”, обяви шефът на Националния синдикат „Тютюнева промишленост” към КТ „Подкрепа” Юлий Манойлов.

Още по темата
„От месеци насам твърдим, че това е една процедура, която не е изготвена по добрия начин, не е направена така, че да бъде истинска, не е направена, така че да обслужи интересите на страната ни в частта производство и развитие на тютюневата промишленост”, заяви лидерът на синдиката, който коментира подадената от БТ Инвест, Австрия обвързваща оферта за тютюневия ни холдинг.

По думите му цялата процедура по приватизация на „Булгартабак” е била подготвена така, че да остане само един участник, който да даде възможно най-ниската цена.

"Видяхте какъв е резултатът, остана един състезател, а състезание с един състезател, е предрешено", коментира той.

На въпрос дали са достатъчни предвидените инвестиции за две години в размер на 7 млн.лв. председателят на синдиката заяви: „Всеки, който познава тютюневата промишленост на съвременно равнище, е наясно че седем милиона лева инвестиции са капка в морето и сума, с която не може да се направи нищо, така че предложението седем милиона за две години е подигравка, а предложението за изкупуване на пет хиляди тона за пет години също е подигравка, защото и в момента се изкупуват тези количества”.

На последващ въпрос дали очаква отрицателно решение за приватизацията на „Булгартабак” от страна на Надзорния съвет на Агенцията по приватизация, Манойлов заяви, че Надзорният съвет е политически орган.

„Всички знаем, че ни предстоят избори и този политически орган, ще вземе такова решение, каквото му бъде наредено от партийните централи”, коментира той пред „Фокус“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
6
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Сега да ти кажа аз: Първо- в Испания страната където е най-голям процентът на пушачите в света продажбата на цигари е паднала шест пъти чети добре шест пъти не 6 %, второ тук на запад вече няма заведения в които се пуши така че мисли добре и не пиши глупости, и трето намлява значително процентът на пушачите в световен мащаб ,а производството на тютюн и цигари ще се окаже недоходоносен бизнес и четвърто виж статистиката как стремглаво се увеличава процентът на непушачите.
35
2
 
10
 
! Отговори
Овчемраз преди 12 години
Га плюхте по България може, сега пари искат, много сте жалки шалвари.Турция велика, ала бала, де е Доганя?
34
3
 
5
 
! Отговори
ади преди 12 години
Eми пробвай с българските села бе гений!!!
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По турските села, които се занимават с тютюн тъпотията е на много високо ниво. Работя в отдел за консултиране на усвояващите евро фондове и всеки път изпадам в ужас като ходя при тези хора. На месец живеят с безумните 200 лева. Разработили сме програми за преминаване към друг вид земеделие - еко земеделие, от което ще си докарват няколко пъти повече доход на месец. Бутаме им го в ръцете, а те си искат тютюна. Страх ги е и предпочитат да си чупят гърба и да умрат от глад вместо да сменят работата
32
2
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 12 години
Руснаци купуват Булгартабак ... ДПС глътна дъвката, а Бойко си разчисти пътеката преди изборите. Сега Доган да ходи да обяснява на електората кога ще им платят тютюна. Друг е въпроса, че с тая сделка ще се сложи края и на тютюневата ни индустрия, но това според мен е била и целта.
31
1
 
9
 
! Отговори
Чудя се преди 12 години
Абе като си помисля, тия синдикати с какви пари живеят? Аз не познавам някой който да им плаща членски внос, а и на кой са му притрябвали. Значи остава да живеят от престъпна дейност.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами няма как да са доволни. Че кой нормален собственик (освен държавата) ще търпи синдикати в предприятието си. Края на далаверката се вижда и синдикалните плъхове усещат, че няма откъде повече да ръфат. А и ДПС-то ще види от руснаците пари за изкупуване на тютюн на куково лято. Май приватизацията на Булгартабак ще излезе полезно нещо, не че няма да има облажени, ама поне част от *** ще си отидат.
29
1
 
10
 
! Отговори
Мен преди 12 години
А сега лидера на синдиката да каже колко дена трудов стаж има.Много лалат иначе. Нашия *** в ТЕЦ-Варна на Подкрепа ли беше на другите простаци ли, отбиваше с колата в страни от пътя на пусто място за да се срещне с представители на фирма с лъскав мерцедес за да им осигури спечелването на търга за поредната дейност, която ТЕЦ-Варна трябваше да избере изпълнител.Та така с синдикалните лидери. А работниците - кучета ги яли.Пък и не виждам нищо лошо руснаци да заповядват на индивиди с турско самосъзнание.
28
3
 
6
 
! Отговори
мафия преди 12 години
така е ...100 000 000 а след година ще го продадат за един милиард ...мафията 20 г. разпродадоха всичко на безценица като прибират големи комисионни
27
2
 
8
 
! Отговори
ВВ преди 12 години
Синдикатите в България отдавна са чисти тунеядци, които си нямат хабер за работниците. И сега вият като линейки заедно с турците, щото синдикалист в държавно предприятие си е като директор - *** и нищо не прави, чист рекет. А частника първо на тия *** ще тегли шута до турската граница. Затова вият. А Булгартабак отдавна не струва и 50 милиона.
26
2
 
11
 
! Отговори
SS преди 12 години
Да ви скоча на "тютютютюневата промишленост на съвременно равнище", дето носи рак. Да се омита барабар с т.нар. "синдикати" - жалки карикатурни образувания и пионки
25
2
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Абе пич, какви руснаци, какви 5 лева. Това са руски евреи финасирани от събратята им от САЩ . не разбрахте ли, такава държава РУСИЯ, фактически не съществува от 1917 г.Светът се ръководи от САЩ.
24
1
 
6
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Или сте *** или се правите че сте големи разбирачи.Та - мисълта ми беше че вместо да се товари държавния бюджет /така беше с Кремиковци/ вместо постоянно този поминък да се ползва от политиците от различни цветове да си лъскат имиджа и въпреки това тези хора да са на най ниско социално ниво време е това да се промени.Всички обикалят из чужбините но наблягат на моловете а не да се заинтерисуват от развитие на земеделието в подобни на нашите географски ширини.а като сте толкова умни дайте идеи !!
23
2
 
5
 
! Отговори
KALT преди 12 години
Откажете отровата. Мерцедеса на електонните цигари е Торнадо.
22
6
 
16
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 12 години
Най- после държавата се отърва от задължението да субсидира турчолятя за това че ги мързи да учат и искат да работят по два-три месеца в годината .
21
3
 
12
 
! Отговори
НЕМА ДА ПСУВАТЕ... преди 12 години
...ПРИВАТИЗАТОРИТЕ НА БУЛГАРТАБАК , СА С 75% РУСКИ КАПИТАЛ.....!СЕГА ,ВСИЧКИ ОТ ДПС ,ЩЕ РАБОТИТЕ ЗА МОСКВА ,ТА ДА ВИ ДОЙДЕ АКЪЛА....!СЕГА , ДА ВИ ПЛАЩАТ *** ОТ РУСИЯ .....ПА, ВИЕ СИ СТАЧКУВАЙТЕ...!...И МАЛКО ДА ВИ ПЛАЩАТ--ЩЕ СТЕ ДОВОЛНИ ...НАЛИ СТЕ "БРАТУШКИ"----МОЖЕ И БЕЗ ПАРИ ДА ИМ РАБОТИТЕ , НА "АНГАРИЯ" ,ДЕМЕК.....ХА,ХА,ХАААА...!
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И да псувате и да не псувате, ВСИЧКИ политици в бг са влезли в парламента или гравитират около него сомо и единствено заради финансова изгода. Вижте им биографиите на тези хубавци и сами ще прецените дали имат образованието и познанията да свършат каквото и да е за държавата и народа. Какво очаквате от такава ***. И тоя с лентичките е като предишния консомолец и като псевдо царчето, и като хидро консултанта и като приватизатора на България и т.н. и т.н. В омагьосън крег сме и това си е.Успех!
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разпродажбата на България, на безценица продължава.Колко ще получи този който реже лентите?
18
5
 
8
 
! Отговори
и преди 12 години
пак ще се точат пари през руски съмнителни лицаще продадем и майките си накраякапути скапани в парламенти има само, майка ви ще ***
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе да Ви питам Вие какви цигари пушите. Младите пушат Боро и Дънхил. Старите КИНГ. А бедните си навиват тютюн и то необработен направо от балата. Тогава каква цена искате като вече няма пазар, само Викторито въври и то не така как беше.