Закриха Facebook страницата на Миролюба Бенатова

Потребители на социалната мрежа я докладвали като вредна и обидна
Обновена: 1 окт 2011 20:20 | 1 окт 2011 20:17,
1214
Закриха Facebook страницата на Миролюба Бенатова
Миролюба Бенатова. Снимка: Булфото

Страница във Facebook на Миролюба Бенатова е била закрита, след като е била докладвана като вредна. Това съобщи журналисткатa от bTV чрез сайта on-parliament.com.

„Аз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха. Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита“, започва посланието си тя.

„До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.

След едноседмичен словесен терор, насаждане на омраза, заплахи и крайни антисемитски изявления в страницата „Миролюба Бенатова – враг на българския народ“, почитателите на този стил организирано ме изтриха. Така както организирано изляха стотици еднотипни електронни писма, пълни с лъжи за отразяването на конфликта в Катуница. Искаха да бъда забранена, уволнена, изселена, поругана и наказана.

Искаха да се извиня, че съм нарекла „футболна агитка, която безчинства“, тези, които според тях представляват гражданското общество. Момчетата, които палиха и се снимаха с нацистки жестове пред огъня поискаха да кажа, че са справедливо разгневени граждани.

Не ми е хрумвало да ги докладвам за забрана, защото вярвам в излагането на аргументи и правото да говориш това, което мислиш. Не ме беше страх.

Още по темата

Вероятно това, което ви пиша не ви засяга. Сигурно изглежда, че е лично и трябва да с оправям сама. Но не е така.

Аз съм насилвана и убивана с думи дни наред, не защото не съм симпатична на някого (разбира се и това има значение), а защото нарекох нещата с истинските им имена. Върших си работата като журналист по правилата на професията. Не влязох в сценарий, не подмених събитието, не подпомогнах протестите, организирани от партиите и подкрепяни мълчаливо от полицията.“

Сега ме забраняват като професионалист и като личност. И тъй като вярвам в аргументите, а не в насилието, ви пиша. А вие, ако смятате, че имате повод да ме подкрепите, сигурно ще намерите начин да разбера за това. Предварително благодаря на всички приятели, които ще разпространят бележката ми“, завършва Бенатова.

Скоро след разпространяването на съобщението в социалната мрежа се появи група „Нека подкрепим Миролюба Бенатова“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
Анна Цолова преди 10 години
Убийство във Facebook Октомври 1, 2011 / Миролюба БенатоваАз съм Миролюба Бенатова, но пиша от тук, защото хората, които не ме харесват, ме забраниха.Личната ми страница във facebook е докладвана на администраторите като вредна и обидна, и според правилата на социалната мрежа, аз съм закрита.До вчера имах право да съществувам в интернет и да изразявам мнението си, така както и тези, които пишеха срещу мен. Вече не.След едноседмичен словесен терор, насаждане на омраза и заплахи в страницата
0
 
1
 
! Отговори
Jew преди 11 години
Гледах интервюто по БТВ с медалиста по химия.Беше му зададен гениалния въпрос, дали ще започне да прави амфетамини след като завърши училище.Очарован съм! Браво Бенатова, как ти го роди главата.Че то като има такива журналисти какво друго да правиш в тази държава или наркотици или ***.
0
 
1
 
! Отговори
хора преди 11 години
хора не знам, но тази жена винаги ме е дразнила
1
 
2
 
! Отговори
Venci преди 12 години
Друго такова тъпо, махленско същество няма! Вместо като добро момиче да си завършиш 8 клас и да станеш примерна сервитьорка ти се занимаваш с журналистика.. мноого сладко.Колко извратен тряба да е човек за да търси сензация в нещастието на хората? (Това, Любке, му се вика реторичен въпрос не требе да отговаряш!)От битиви по добре да ти поверят репортажите тип "цъфна люляк в Драгичево през януари"
0
 
0
 
! Отговори
менгеле преди 12 години
И двете телевизии изпратиха представители на малцинствата в българия Бенатова и Бекриев да отразят етнически конфликт! Зрителите какво да очакваме да ни представят истината ли?А се хвалят от националните медии, че отразяват всички гледни точки.
2
 
0
 
! Отговори
yanko grozdanov преди 12 години
ne sam vijdal po bezochlivo sashtesvo ot tazi gadna mastiya vmesto da se izvini i da se skrie tazi gnusna fizionomiya prodaljava da se pravi na jurnalistka. tolkova si protivna,che shte me prinudesh da te otkriya *** mrasen
2
 
4
 
! Отговори
дсм преди 12 години
ИНТЕРВЮ:"Кои са най-красивите черти в характера ти?Миролюба Бенатова: Трудно ми е да определя. Не знам дали околните приемат директността ми за красива черта, но аз много разчитам на искреността си. Импулсивна съм и това ми помага да не пропускам хубавите неща в живота от много мислене. "Е га ти "искренноста"..поръчкова журналистка , без никакви скрупули- американците имат точно определение: *** ..не остават по назад и руснаците СТЕРВА...така де и хукнала в целия Нет да търси индулгенция
0
 
2
 
! Отговори
Iv преди 12 години
А какво да кажат над сто хиляди българи, чийто групи бяха заличени от facebook? Те нямат ли право на мнение? Те в кой медии да ходят да реват? Обикновения човек няма право даже и на facebook група, какво сме за вас освен гласоподаватели когато сме необходими, а *** и наркомани през останалото време?
2
 
4
 
! Отговори
./\. преди 12 години
Ползвайте следната връзка:ivo.bg/2010/11/18/миролюбието-на-войнолюбиетоКоментара е излишен!
3
 
9
 
! Отговори
... преди 12 години
Куролюба Бенатова
2
 
9
 
! Отговори
цеци преди 12 години
Смрадлива,*** *** ***!
2
 
6
 
! Отговори
meg преди 12 години
Време беше,може и без тази скъпо платена госпожица.Привет от петролния бизнес и скритата и камера.
0
 
7
 
! Отговори
вуйчо преди 12 години
Г-жа БЕНАТО е изключително активна в закриването на странци във фейсбук, но както е казал народа: "КОЙТО ГРОБ КОПАЕ, САМ ПАДА В НЕГО".Сега наред е друг *** от антибългарската телевизия BTV - операторът Иво Иванов, които каза в прав текст в новините за протестиращите в Пловдив "Аз не смятам, че това са български граждани". Нека блокираме страницата му, както направихме същото със страницата на Бенато.facebook/search.php?q=ivo+ivanov+btv&init=quick&tas=0.8087345904064809#!/profile.php?id=1817844623
0
 
8
 
! Отговори
Колеги, ... преди 12 години
Колеги, не разбрахте ли,че от медиите усетиха, че коментиращите й обръщат сериозно внимание, като по-голяма част от тях я пращат при майка й и баба й , но това пълни е-вестниците и им осигурява тираж! Оставете я тази, нека ходи пак да плаче при Слави! Не й обръщайте повече внимание!
2
 
13
 
! Отговори
Странджата преди 12 години
Хора, рейтингът й расте!Миролюба, как не те е срам, спри с тези изявления по медиите, колко несправедливости търпиш. Пренебрегна мъката на хората и подцени гибелта на един млад живот! Тези тежки моменти бяха споменати в контекста и бяха фон на ТВОЯ акцент - хулиганският погром над Рашковите имоти! Нагла си!И ти, лице на Бтв, ще мине време, ще се настаните в топлите ни домове (в душите ни) и чрез СМС-кампании ще приканяте да помагаме, да сме съпричастни, да отворим сърца. Не, не ни подценявайте.
9
 
4
 
! Отговори
Белисима преди 12 години
Кой сте вие че да съдите хората оправихме си държавата че да си търсим виновен
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Насилвана с думи"..... е такова чудо не бях чувала......
1
 
14
 
! Отговори
Judes преди 12 години
Има *** разбиращи от етноси, раси и човешки права, които когато зрее етнически конфликт крещят(не безкористно), че всеки който вижда, че има междуетнически проблем е расист. Такива същите *** преди години създадоха насилствено македонски етнос в България. Тези същите *** се вайкат за правата на едни хора, хора които се изолират в етнос(за да имат права), хора които не работят и не учат (и ученето си е вид труд) за да не работят. Хора, които искат да се интегрират само що се отнася до изравняване на материалния стандарт (но забележете чрез помощи и привилегии), но не и чрез промяна и интеграция на манталитета си, щото видите ли ако те променят манталитета си това е асимилация, а те искат да запазят етническата си и културната идентичност! Не бързайте да ме обвинявате в расизъм и етническа нетолерантност. Хората не се делят по цвета на кожата си а по своя манталитет. Тези хора, се обиждат ако ги наречеш, че са ***, а в същото време искат привилегии наречени права, защото били етнос от *** и тези хора не искат да имат нито задължения нито отговорности защото са ***. Да има все повече бледолики с манталитет на ***, но се срещат и *** хора с манталитет на европейци. ***, наричащи себе си борци за човешки права вредят на собствения си етнос, но най-вече вредят и на защитаваният тях етнос като го тласкат към изолация и сепаратизъм културен, политически, етнически, а в последствие само на крачка е и териториалния сепаратизъм. Парадират, че се борят за правата на едни, а нарушават правата на други, уверени са, че се борят за справедливост а всъщност подклаждат несправедливост, и понеже са *** само това правят, и понеже не умеят нищо друго, го правят с упоритост. Когато съществува междуетническо напрежение , а то се поражда от нееднаквите социални и граждански условия при които са поставяни различни етноси в държавата, всеки битов, криминален, социален и прочее конфликт може да прерасне, както става рано или късно прераствайки в между етнически конфликт!!!Ромите се страхуват да отидат на работа и на училище, грабнали са брадви и сопи етнически конфликт няма? На българите им е писнало от ромските набези, страх ги е да излизат по тъмно- етнически конфликт няма? *** отправят етнически заплахи към българи етнически конфликт няма? Роми не плащат ток, вода, данъци, билети в градския транспорт контрольорите ги подминават явлението не е етническо нито политическо? Ромите живеят от нашите данъци, хранят многобройни деца с пари от наш труд, докато ние работещите сме пред демографски срив и това ли не е етнически проблем?Политиците искат избухващите конфликти да се потулят до тлеещото им състояние. Те отправят апели: първо социалните проблеми да не се етнизират. Тук правозащитниците им вършат лоша услуга защото социална интеграция е невъзможна без ментална и културна интеграция на който и да било етнос или част от него. И второ етническите сблъсъци да не се политизират. А интеграцията на всички етнически общности в едно цяло в държавата не е ли политически проблем?! Така както и социалната несправедливост не е ли политически проблем?!
5
 
8
 
! Отговори
не е верно преди 12 години
има си я бенатица, според мен сама си е "замразила" профила, смотанячката, дори"хилядите и фенове" според Стандарт я подкрепят и и пишат мазни приветствия.
3
 
1
 
! Отговори
rave преди 12 години
A vsi4ki nie ne se li rasvahme zaradi bombite v Hiro6ima i Nagazaki?Ne se li radvahme na na6ite"geroi4ni amerikanci" za Vietnam. irak, afganistan!??Koi znae istinata za nebosturga4ite na 11 septemvri!Koi 6e ni kaje istinata za Bin Laden,za general Nuriega, za Aliende za libiq i za siriq?!Dolu agentite na DC..Gore agenta na DCIvo Indjev! Alo drugarii iar6inaa. Vseki ima pravo na mnenie, vseki moje i da sgre6i!Da Benatova dopusna gre6ka, no samo tq li e!Za promivane na mozuci ne se predvijda sud