Началника помага на Бойко

Подписаха първите договори за реставрация на църкви
Обновена: 25 окт 2011 17:15 | 25 окт 2011 13:32,
300
Началника помага на Бойко
Снимка: Булфото

Първите пет договора за реставрация на български църкви бяха подписани днес в присъствието на премиера Бойко Борисов в Гранитна зала на Министерския съвет.

"Българинът в ежедневието си не е много набожен, но когато дойдат празници, целият народ се стича към храмовете и като види един рушащ се храм, и самочувствието му е такова", заяви Борисов.

Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание.

"Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече, че Началника ни помага. Това е най-важното. Още веднъж – продължавайте. Над 40 млн. са много пари. Разходвайте ги точно и правилно", призова премиерът.

Той се похвали, че по време на неговото управление са направени доста нови църкви, нови манастири.

Борисов обеща да бъдат реконструирани тези, които "са на по стотици години, за да бъдат те и паметник на културата (като дойдат хората да видят старините) и в същото време свещениците да служат богослужението си".

"Дядо владика знае, ние направихме доста нови църкви нови манастири, с което се гордеем, и това е отговор към българските националисти – строим и подпомагаме православната църква, реконструираме и реновираме и ги правим такива, че като влезе човек в тях, може да се гордее", смята премиерът.

Борисов посочи, че на много места с частни дарения продължава строителството на храмове, както и с финансиране от държавния бюджет.

Общата стойност на 5 проекта е 2 милиона лева. Ще бъдат ремонтирани църквата "Св. Георги Победоносец" в град Брезник, девически манастир "Покров на Пресвета Богородица" при село Ресилово, община Сапарева баня, църквата "Св. Георги" , Белоградчик, църквата "Св. Георги" в Брегово.

Общо 40 договора за възстановяване и реконструкция на църковни сгради се очаква да бъдат подписани по Програмата за развитие на селските райони 2007–2013 г., като общата им стойност е над 40 милиона лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още по темата: Бойко Борисовцъркви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
0
 
9
 
! Отговори
:-))))))))))))) преди 12 години
Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание. "Ние също много разчитаме на това, че ни водите по верния път и най-вече...От 20 години какви далавери стават с църковни имоти и църковно имущество за милиони левове. Що е то църковното лицемерие? Хората гладуват и мизеруват, а те ще ремонтират църквите с 40 млн. лв. С тези пари могат да се построят 10 завода, с който да се нахранят хиляди хора. Това е вече тотално смешно.
239
1
 
6
 
! Отговори
DO NA4ALNIKA преди 12 години
MILI BOJE, MOLIM TE OT SURCE, 4UI MOLBITE NI I PRIBERI PRI SEBE SI ZA VE4NI VREMENA TAZ KREATURA, BOIKO METODIEV BORISOV. SMIILI SE NAD BEDNIQ I NESTATEN NAROD PODLOJEN NA LUJI I GRABEJI, DOKARAN DO TAM, 4E DA PRODAVA DECATA SI V 4UJBINA, DA SLOGUVA IZ EVROPA I AMERIKA ZA NAI-OSNOVNOTO, RABOTA I HLQB. KOLKOTO PO-BURZO 4UE6 MOLBATA NI TOLKOVA PO-MALKO VREME 6TE IZPLA6TAME EKSPERIMENTA NA OBOJESTBVENIQ TI RAB B.BORISOV.I TOGAZ 6TE TI IZDIGNEM NOV HRAM V TVOQ 4EST. MOLIM TE OT VSE SURCE I DU6A!
238
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как пък Бойко се сети затова по изборите. Бая набожен стана. Истината е, че неговата простащина няма срам, дори пред Бог."Той призова представителите на църквата като проповедници да укрепват българския дух и самосъзнание."Ще призове я. Българския дух има нужда от подкрепа, след Бойковото управление. Друг е въпроса, че не е правилно да подкупва алчните членове на БПЦ (бивши на ДС)с уж дарения за да замазват некадърното му управление.Но какво му пука на Бойко и на избирателите му какво е добро.
237
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя човек изобщо няма връзка с реалността ! При 20% безработица, липса на икономика и в криза той ще строи сега Национален Музей в центъра на София върху площ от 26 хил.кв.м. В началото на 2012г. започва изграждането на музея. От Бойковите Батко и Братко, които участват навсякъде, откакто той е на власт.Ние имаме нужда от много неща в нашата държава, но най-вече държавата има нужда от народа си.А за тази цел трябва да се възроди икономиката.
236
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За пореден път отчитам, че Бойко много иска да остане в историята и тачен от народа като бай Тошо. Всуе се мъчи......
235
2
 
14
 
! Отговори
Ангелче преди 12 години
Абе да си го прибира Шефа Му, не става и за лула тутун...
234
4
 
20
 
! Отговори
fire extinguisher преди 12 години
най много манастири и църкви са строени по турско...ама айде сега да не разваляме настроението на шефа...
233
0
 
23
 
! Отговори
Жик-Так преди 12 години
"Според Борисов популизмът, екстремизмът, социализмът са движения, които лесно обещават."Именно Бойко е обрисуван от западните разузнавания като Мутра-комунист, а относно популизмът, ето какво е мнението на Американците за него "Борисов безсрамно си правеше реклама като главен секретар, умело комбинирайки влиятелни контакти със собствениците на медии и по холивудски перфектните си медийни инстинкти, за да осигури благоприятно отразяване, върху което се базира имиджът му. Наричан Батман заради вездесъщото му присъствие, заради склонността му да носи изискани черни дрехи и заради внезапното му появяване на местопрестъплението, Борисов изгради PR машина, която му спечели подкрепа във всички възрастови и социални групи. Журналистите споделят в частни разговори, че Борисов плаща в брой за позитивно отразяване и заплашва тези, които пишат негативни репортажи. Неговото поведение го превърна в националния шериф, въпреки 123-те показни убийства и липсата на арести на главните лидери на организираната престъпност. "
232
2
 
27
 
! Отговори
А преди 12 години
Най-обичам член на БКП (Бойко е бил от 1977 до 1990 г.) да ме поучава по въпросите на вярата. Вие в пожарникарското школо да не сте учили богословие?
231
0
 
9
 
! Отговори
До 228 преди 12 години
Ти вече я чу. Едва ли бих могъл да се изкажа по-добре от Ботев. а ако коментарът ти е просто заяждане само ще ти кажа. "не предпочитай чуждата мъдрост пред собствената си глупост"Айде сега бегай да докладваш в РПУ-то към което си назначен, може и инструкции да получиш:0
230
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега господ ще има къде да се моли на Бат Бойко:)))
229
0
 
13
 
! Отговори
AZ преди 12 години
Bойко...деца нямат къде да играят! Храмове има колко искаш !
228
1
 
11
 
! Отговори
обективен преди 12 години
абе хората си мислят, че гласуват за президент, а то - Ще бъда президент на регионалното развитие и всеки ден ще ходя по регионите и ще се срещам с хората. Плевнелиев каза на директора на Областно пътно управление-Пловдив Атанас Ташков, че всеки ден ще го проверява и ще бъде президент на пътищата и няма да го остави на мира". Какъв президент на пътищата бе?!!!! егати майтапа
227
0
 
5
 
! Отговори
до 210 преди 12 години
....А "твоята" молитва ,кога ще я чуем ...?
226
1
 
4
 
! Отговори
варненка преди 12 години
благодаря за честитката....има защо да ме поздравиш! ти за мен не мисли - гледай си в твоята паница....аз съм си добре...
225
1
 
7
 
! Отговори
СЛВИ ТРИФОНОф преди 12 години
А пък аз си имам ---собствен президент--Кунева ,вие му мислете !За кокво дадох ,толкова пари ?
224
4
 
7
 
! Отговори
ДО ВАРНЕНКА преди 12 години
ДА ТИ Е ЧЕСТИТ К.ЙОРДАНОВ,ТЕ ОТ *** ЩЕ ТИ КАЖАТ КАДЕ СЕ СЛАГАТ КАВИЧКИ,ВСИЧКИ ВАРНЕНЦИ С КАРУЦИ
223
1
 
10
 
! Отговори
Дон Кольо преди 12 години
Абе дайте да застреляме тази противна мутра
222
1
 
2
 
! Отговори
варненка преди 12 години
кавички на прякори не се слагат...но наистина - двусмислено е заглавието и това предизвиква някои питанки...хубава вечер!
221
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак приказки на едро и хвалби. Реже ленти на боядисани сгради. Като си отвори устата и почва магистрали, спортни зали, метро, детски градини е сега ще добави и църкви само да не го питаме къде са тези църкви и манастири.