Учените от БАН излизат на протест

Те са против намаляването на средствата за наука
Обновена: 9 ное 2011 08:31 | 9 ное 2011 08:30,
85
Учените от БАН излизат на протест
Снимка: Булфото

Учените от БАН ще излязат на протестно шествие днес в знак на недоволство срещу орязания бюджет на Академията за 2012 година.

Шествието ще тръгне в 14,00 часа от централната сграда на Академията и ще премине по бул. „Цар Освободител“ до сградата на Народното събрание на пл. „Батенберг“.

Още по темата

Академиците настояват бюджетната субсидия да бъде увеличена до 95-98 млн. лв., които според тях ще осигурят "минимални предпоставки за оцеляване и функциониране на националния център за научни изследвания".

Според учените националният научен център на практика ще бъде ликвидиран заради орязването на парите.

Те настояват правителството да определи ясно вижданията си за структурата и функциите на БАН и да спрат униженията, на които "са подложени българските учени".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още по темата: протестбанученибюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Неучен преди 12 години
До 64: Може да ти звучи надменно, но предимство винаги трябва да се дава та този, от който изват парите. Изглежда че така и става и води до недоволство.
81
0
 
2
 
! Отговори
cenzurno.represiran преди 12 години
До ГЕРБ: Нашият протест е възможност за израз на недоволството и на други държавни служители, поставени в безизходна ситуация от нашето "демократично" правителство. Струва ми се, че ще е най-удачно към нас да се присъединят и лишените от право на официално протестиране редови служители на МВР. Нека го обявят като "охрана" на нашия протест. Така сферата на науката и служителите на силовите министерства официално ще си подадем ръка за оцеляване в кризата предизвикана от тандема ББ, ЦЦ и ДянкOFF
80
1
 
6
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Какво очаквате от тези управляващи!?!?! СИТ ТЪРБУХ ЗА НАУКА ГЛУХ
79
1
 
5
 
! Отговори
галактика преди 12 години
*....Напред - науката е слънце, което във душите грей! Напред - народността НЕ ПАДА там, дето знанието живей....* Колко мъдро е прозрял творецът някога, и колко нагло някои игнорират сега науката! Защо позволяваме?!
78
11
 
2
 
! Отговори
БАН... преди 12 години
БАН- Български *** на Номенклатурата !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази година бюджета на БАН наполовина, догодина още веднъж на половина. Да бяха станали мутри ако искат пари. Вместо да зубрят като малки, да бяха ходели на успоредката да блъскат. В тази държава парите са при мускулите, не при мозъците.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето една друга 'статия': "ФБР-то похвали МВР-то"И какво от това? Какво значение може да има подобна похвала? Признати международни научни институции също похвалиха БАН през 2010 г. и писмено /не само на думи/ дадоха много висока експертна оценка на работата на учените ни. Това да спря напъните на Дянков и цялото правителство да закрият БАН, за да разпродадат имотите им? Не ги спря, тях ги интересува само да продават, за да има какво да крадат.
75
0
 
7
 
! Отговори
Цветан преди 12 години
ДянкOFF оф оф оф офс диплома отвън интелигентен като пън.ДянкOFF оф оф оф офтръгвай си не ни мъчи народа вече те гълчи!
74
0
 
4
 
! Отговори
за 74 преди 12 години
Той 63 ако го видиш на улицата ще го заплюеш, че не прилича на човек. Нормално е да не знае какво говори.
73
0
 
4
 
! Отговори
брей преди 12 години
63, какво против Екологията имаш?
72
0
 
8
 
! Отговори
за 72 преди 12 години
Какви иновации в българския бизнес, като половината фирми са семейни, тоест това са разни къщи за гости, баничарници, сергии, магазинчета за втора употреба. Къде да бъдат иновациите? От другата половина, над една трета са строителни фирми, които чакат европари. А останалите фирми са чужди търговски фирми - молове, хипермаркети и т.н. Къде да бъдат приложение иновациите?
71
0
 
13
 
! Отговори
gtf преди 12 години
..наистина има такива. На бизнеса не са нужни иновации, бизнеса има нужда от неграмотни бачкатори, които да пълнят бездънните партийни джобове. От друга страна какъв резултат искаме при подобно мизерно финансиране, докато ЕС увеличава средствата за подобен род дейности, световното светило Дянков явно е на обратното мнение
70
1
 
11
 
! Отговори
Г преди 12 години
Просто си хванете първия самолет в посока запад от Румъния и забравете за тази скапана и неблагодарна държава !
69
0
 
13
 
! Отговори
gtf преди 12 години
Интересно - защо някой иска на практика да закрие БАН ? Явно той е голем трън в очите на сегашните управляващи. Излязоха хиляди писания за нередности в академията, но пак няма никой наказан, пак няма никой подведен под отговорност - това намирисва на станалия банален напоследък герберски ПР. Това ли е институцията, която е в най-голяма тежест на държавния бюджет, или управляващите искат да замажат следи от некадърния държавен контрол в-у изразходването на бюджетни средства при условие, че ...
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От коментарите разбирам, че критиците на БАН са обикновени платени агенти. Говорил съм с много хора и съм ги питал за мнението им за БАН. Няма човек с негативно мнение.
67
6
 
4
 
! Отговори
Бате Васко преди 12 години
Защо мълчаха като ***,кокато Доган взе хонорара за хидроинженерство без да е от БАН а сега искат пари,повече пари???
66
6
 
12
 
! Отговори
баба Сийка преди 12 години
Как искате да се даде необходимия бюджет за БАН,след като указанията,които изпълняват финансовия министър и министърпредседателят са от администрацията на САЩ/ЦРУ/.на тях не са им нужни учени,на тях не им енужна наука.Те са усволи найважното да затрият този народ с 1330 годишна история,за да си създаде плацдарм Световния жандармСАЩ.
65
4
 
6
 
! Отговори
topor преди 12 години
Недоволни! Протестират!Ако бяха казали, че записът за чадъра над Мишо Бирата е фалшив - всичките им проблеми моментално щяха да се решат. И с горница!А те кютат, траят си, не казват нищо! ***, кибици! Кажете си, бе!Ако кажете, че е истински - веднага ви закриват и ви спестяват мъките!Ако кажете, че е фалшив - благоденствие!Поне веднъж бъдете мъже!
64
7
 
10
 
! Отговори
Смешен плач преди 12 години
"Академиците" са от времето на ТАТО. Много лежане-малко работа. И никаква конкуренция. Е, вече не става така. Способните и умни млади хора нямат шанс при тях. Окупирали са всички позиции и плат ли плачат.
63
1
 
7
 
! Отговори
До 62 преди 12 години
Докато не напишеш, че всички са поканени да участват в протеста не мога да те приема на сериозно....тва означава, че си нещо сноб и на делиш на високоинтелигентни хора, които заслужават внимание и нискоинтелигентна работна ръка, която трябва да бачка и да плаща данъци на държавата та тя да може да те храни по заслуги