110 влака замръзнаха по гарите на България

Синдикатите предупредиха за масови нарушения в деня на стачката
24 ное 2011 13:16,
313
110 влака замръзнаха по гарите на България
Снимка: Impact Press Group

Към 10.30 часа от 123 влака в цялата страна, които по разписание е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 110, съобщиха от стачния комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа".

В 8 часа днес започна безсрочната ефективна стачка на работниците и служителите от българските железници. Нито един влак не е тръгнал от Централната гара в София от началото на стачката. От 78 влака, които са били в движение преди 8.00 ч., са спрели 74.

Във Варна шест превозни бригади са били подменени с резервни. Началници на гарите са поели функциите на ръководители движение, пише в съобщението.

Синдикатите алармираха, че се нарушават нормативните актове на БДЖ, както и правилата за безопасност на движение.

Например влакът "Чайка експрес" от Бургас за София се движи от началника на влака, въпреки че бригадата кондуктори са обявили, че стачкуват.

В драстично противоречие с правилата за безопасност на движението директорът на НК "Железопътна инфраструктура" е разпоредил в Горна Оряховица стачкуващият ел. диспечер да бъде заменен с друг служител без необходимата квалификация и правомощия по организация на движението.

Още по темата
24 ное 2011 07:00
246

Стачкуващият служител остро се е възпротивил, че тези действия застрашават живота и сигурността на пътниците, което принудило директора да отмени своята заповед. В Плевен стачкуващи служители също са заменени с други. Те добавят, че същият натиск и закононарушения са приложени и в Пловдив.

На гара Костенец началник влака на експреса Пловдив-Враца е заявил, че стачкува, но машинистът е потеглил, въпреки че не му е подаден сигнал "готово".

Синдикатите съобщиха още, че в цялата страна са изпратени заплашителни писма с обратни разписки до членове на стачните комитети, в които се твърди, че стачката е "незаконна" и има заплахи за дисциплинарно уволнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още по темата: стачкавлакове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
4
 
0
 
! Отговори
дедо преди 12 години
дедо мое и да не мое да пише, щото се базика с таквиз дето не са учили, ама дедо ви знае много, щото е учил много и щото е голем пич
247
3
 
14
 
! Отговори
ан преди 12 години
Браво на тези мъже! Не се изплашиха от фашистките заплахи! Браво! И въпросът не е в съкращенията- къде са шефовете, когато се препродават вагони и се източват парите ? Обикновените служители ли го правят? Я, молИМ!! И стига с комунистите- всеки *** това повтаря!
246
1
 
10
 
! Отговори
дедо преди 12 години
абе човеко у германия се возят на немското бедеже и си отварят лаптопите щото има нет и работят, колите си ги оставят на паркинго на гарата, да на автобуси моат се возят гастарбайтери кат теб, щото немаш паре за билет, щот билето на немското бедеже е скъп, тва е
245
0
 
6
 
! Отговори
ей , дедо преди 12 години
ти като си учил, поне да се беше научил да говориш или пишеш, че не умееш да мислиш, вече се видя ...не си дедо ти, ами дедовия
244
6
 
2
 
! Отговори
дедо преди 12 години
тука некъв се жали че му нема боновата книжка, еми нема я, що я даде, щот си *** и не си учил, че чека дивидент, егати смешника, ей целио народ е таков недоучил и хитрецо цака здраво ***, тва е.
243
0
 
5
 
! Отговори
до дедо преди 12 години
абе дедо, ти си бил изключително *** бе,пфуууу да не ти е уруки
242
0
 
3
 
! Отговори
до (Ън)Дедо преди 12 години
"у европата се патува с само с бедеже, там автобуси нема" - я пак?Лично съм се убедил в междуградските линии с автобуси и трамваи в Германия.а бедеже, ако не знаеш, е БДЖ - Български Държавни Железници, искрено ме развесели фактът, че в Европата някой ползва баш Българските държавни железници.
241
6
 
7
 
! Отговори
Трайков преди 12 години
Много хора не могат да проумеят едно основно нещо . От БДЖ губим ние , данакоплатците . Аз работя по 8 часа на ден , плащам си данъците и с тези данъци плащат 1/3 от заплатата на някой от БДЖ а той си клати краката , аз не искам да е така и държа да има реформа в БДЖ . Който иска на няма реформа направо може да си вземе един техен служител и да си го гледа , като домашен любимец!
240
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората са учили за БДЖ , имат прашо да протестират , кво са виновни работниците че са им източили БДЖ
239
19
 
13
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Всички които стачкуват противозаконно да бъдат уволнени , има достатъчно безработни , на които им се работи . А може и тези хора да не крадът толкова колкото сегашните служители в БДЖ . Колкото до КНСБ и Подкрепа , това са марионетки на бившите комунистически лидери и все още слушат тях . В България железопътния транспирт не е много по-евтин от автобусите , сега с тази стачка къде ще отидат хората . На автобусите и след това ще спрат още 100 влака , стачкувайте аз съм за.
238
2
 
5
 
! Отговори
13 преди 12 години
Не се надявайте нещо важно да излезе от стачката, синдикатите ще се надупят в най- важният момент, ще подкрепят правителството и за реформата, че и за ранното пенсиониране даже, и БДЖ ще духа супата, всички по- късно ще се пенсионираме, този филм сме го гледалиииии.......
237
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 години трябваше да чакаме, но постепенно ще свърши комунизма! Стискам с две палци на правителството да не се предаде на синдикатите, които само си гонят членския внос!
236
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
236, за какъв народ говориш? 80% от хората няма сигурна и топла държавна службичка, а трябва да се борят на пазара на труда, но има разни *** като тези от БДЖ, които дори да не създават конкурентноспособен продукт пак трябва да им е гарантирана работата!
235
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
235, тази реформа е точно в името на народа! Всяка фирма трябва да се издържа и да плаща данъци. От къде на къде БДЖ трябва да се издържа от данъците на другите?Колкото по малко губещи държавни фирми има, толкова повече ще има пари за училища, болници, детски градини и т.н.
234
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма кинти , няма работа , няма държава 100 политика минаха през властта всички милионери станаха , народа смазан премазан , безработен и толкова нищо няма нищо за народа нищо само мизерията
233
8
 
5
 
! Отговори
а дано... преди 12 години
Всички *** като оня на снимката, дето са му платили гейовете от БСП да държи тоя плакат, дано ги уволнят и да умрат от глад.
232
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно ми е вече че НАРОДА СИ Е ВИНОВЕН И ДА СТАЧКУВАШ И ДА НЕ СТАЧКУВАШ СИ СЪКРАТЕН ТВА Е ????
231
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такава е , който дойде на власт на народа си го изкарва , е направете нещо за народа пък един път стига против народа не ви ли омръзна да ни мачкате не ви ли писна да ни смазвате некадърници ? Премазахте го тоя народ
230
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе 232-ри от 9 кладенеца вода ще извадиш....Нема ли да се разровиш некъде за 1835 или 761 година да видиш дали нещо не сме объркале и да ни го хвърлиш насреща ?
229
4
 
7
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
боко ипонеца го каза ясно7 отивайте по селата и сейте компири, гледайте УФСЕ, партия Герб ще ви стриже и дои че е криза!Герб=БСП!Червени ***!ще повярвам в онова правителство което вкара виновните министри и директори в затвора!Масларова невинна!Боко не бил мутра и нямал бизнес с пашата..маджо е почетен американски гражданин!маргините са честни момчета със сини очи!