Докъде ще ни изведе Бюджет 2012?

Едва 5% от читателите на Dnes.bg са сигурни, че ще ни спаси от кризата
29 ное 2011 15:30, Красимир Ангелов
53
Докъде ще ни изведе Бюджет 2012?
Снимка: Архив Булфото

Вече повече от месец споровете около Бюджет 2012 не спират. Неговото приемане на първо четене бе съпроводено с редица протести – на учени, студенти, а от днес и на земеделци. Всички те са против орязването на парите за техните сектори през следващата година.

За управляващите приетият на първо четене документ е „най-добрият в условията на криза“, а от опозицията го определиха като „синоним на кризата у нас“.

В началото на декември страстите вероятно отново ще се нажежат, след като предстои Бюджет 2012 да бъде гласуван и на второ четене в парламента.

"Докъде ще ни изведе Бюджет 2012?“, попита Dnes.bg своите читатели преди десет дни. За съжаление повечето от гласувалите в анкетата -  общо 12 422 читатели, са песимисти относно финансовия план на държавата за следващата година.

Още по темата

40% от читателите смятат, че той няма да предложи нищо ново и по-добро за държавата от това, което е било в последните години. Други 31% са още по-крайни и смятат, че Бюджет 2012 ще тласне страната ни още по-силно към кризата.

На фона на тези резултати оптимисти са едва 12% от отговорилите на анкетата.

7 на сто все пак са доволни, че поне ще се вдигнат най-ниските пенсии и минималната работна заплата. Крайните оптимисти, които вярват, че Бюджет 2012 окончателно ще ликвидира кризата в България, са едва 5% от гласувалите.

Не малка част от отговорилите – 17%, посочват, че търсят решение на по-голям проблем като безработицата и не могат да мислят за финансовия план на държавата в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Бюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
31
 
! Отговори
Киро преди 12 години
ГЕРБ по-добре да се махат бързо и да оставят бюджета на следващото правителство.
9
5
 
18
 
! Отговори
До номер2 преди 12 години
Аз може да не съм толкоз грамотен,но ми е ясно,че няма да доиде някоя млада гъркиня да гледа маика ми и тя с пенсииката си да и плаща,че даже гъркинята да праща пари на децата си,нали ще фалират.Ако демагогиите при *** минават при мен не.
8
1
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Истински голем проблем не е бюджетът, а липсата на достатъчно инвестиции в производство.
7
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди 1 месец ГЕРБ фалшифицираха изборите и излъгаха избирателите. Да му мислят друг път като гласуват. Вижте какво казва днес Дянков: "Има реален шанс еврозоната да не съществува до шест месеца, спестяванията на българите не са застрашени, но има голяма опасност за износа ни, като трябва да се преориентираме към Азия и Русия." Значи всички приказки за еврофондове и рязане на лентички са били ГОЛЯМА ЛЪЖА на ГЕРБ и пак Русия ще трябва да ни спасява за пореден път.
6
3
 
44
 
! Отговори
мим преди 12 години
не ти трябва висше образование,за да разбереш,че бюджетът за 2012 може да ни изведе до предсрочни избори.
5
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До кофите и то сьвсем скоро...
4
5
 
24
 
! Отговори
НРЦ преди 12 години
а този платения wictor има ли смисъл да се коментира ? Тия, които не са доволни от ситуацията в момента нито са всичките комунисти, нито са неграмотни.. *** такъв
3
4
 
29
 
! Отговори
NRC преди 12 години
До 3та глуха... до къде може да ни докара
2
27
 
17
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Голям процент от читателите са икономически неграмотни. Червените също имат 15-20%.
1
24
 
11
 
! Отговори
ШПЕЕР преди 12 години
Не на Гоцевизма.