Полицейските синдикати разделени

Някои протестират, други - не, но пък пишат декларации
Обновена: 29 ное 2011 12:04 | 29 ное 2011 12:03, Красимир Ангелов
57
Полицейските синдикати разделени
Снимка: Архив Булфото

"Управителният съвет на Синдиката на служителите в Министерство на вътрешните работи (ССМВР) изразява волята на членовете на синдиката - да не се присъединяват към настоящия момент в каквито и да е форми на протест и стачни действия".

Това се посочва в специална декларация на ССМВР, изпратена до медиите.

Според тях подобен протестен акт би нанесъл вреди върху социално-икономическия статус и социалните придобивки на служителите в МВР.

"В продължение на няколко дни станахме свидетели на множество медийни изяви на представители на отделни синдикални организации в МВР, които се опитваха да говорят както от името на всички синдикални организации, така също и от името на всички служители.

Категорично заявяваме, че не сме упълномощавали представители на други синдикални организации да изразяват волята на синдикалните ни членове, както и от страна на УС на ССМВР не са провеждани разговори и преговори за подготовката и участието в протестни действия по повод предлаганите промени в пенсионната система в страната", посочват в своето изявление от Синдиката на служителите в Министерство на вътрешните работи.

От изявлението става ясно още, че членовете на ССМВР "са социално отговорни и готови да споделят и понесат своята персонална тежест от икономическата криза, но само ако това се постигне при воденето на диалог с внасянето на обосновани и мотивирани предложения".

"Членовете на синдиката са на твърдата позиция, че социалният диалог в МВР задължително преминава през воденето на диалог и преговори със синдикалните организации във ведомството и подписаните споразумения между синдикалните организации и министъра на вътрешните работи", завършва изявлението на единия от полицейските синдикати.

Dnes.bg припомня, че другият голям полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви преди ден, че подкрепя протеста на 30 ноември и иска оставката на финансовия министър Симеон Дянков.

Още по темата

"Решително се противопоставяме на поведението на българското правителство, което еднолично и без никакви дискусии взима решения, които ще се отразят негативно на всички български граждани. Решени сме да защитаваме правата си с всички форми на протест, позволени ни от закона", заяви председателят на СФСМВР Валентин Попов.

Той се обърна към членовете на организацията с призив от 30 ноември да започнат да изпълняват служебните си задължения с трикольорна лента, като първа част от предстоящите протестни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анти преди 11 години
Я те я с кабинет в министерството и декларации могат да пишат!!! Смях в залата появиха се *** на министъра !!! Странно като се надигне недоволство сред Служителите в МВР , веднага се появяват тези измислени синдикалисчета с декларации и започват да да обясняват как имало социален диалог и всичко било наред
57
0
 
3
 
! Отговори
rumyana g. преди 12 години
Bravo 52, mnogo si prav, tova e samata ISTINA
56
0
 
5
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
БОКО,Според социалното министърче в България няма пари за нищо, но пък според финансовото министърче, в България има много пари и затова имало ниски данъци - Да, но за кого има и за кого няма пари...???1. Високи са косветите данъци, наречени данъци върху бедните. - От фонд работна заплата, под различна форма, се удържат 37%. Веднага с ДДС се експропреират още 20%... и след кратко задържане от държавата се ВРЪЩАТ НА ЧЕСТНИТЕ ЧАСТНИЦИ, а на хората не!!!- Следват задължителните данъци сгради, смет, глоби и т.н. - общо около 65% или 2/3 от парите за труд НА БЕДНИТЕ...!!!2. Ниски са преките данъци или данъците на богатите!!!- Данък печалба е 10%, а ДАНЪК ДЕВИДЕНТ..., Е ЕДВА 5%... И ИСКАТ ДА ГО ОТМЕНЯТ!, а това са ДОХОДИ НА ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА отдавна надмогнали нуждите си..., доходи на физически лица - онези 10% от населението Спестили след нова година 25 милиарда лева... 3. Помислете при 25 милиарда частни печалби, с ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИТЕ тавани за пенсионни и здравни осигуровки, колко пари не са внесени в социалната сфера!!!- Чл. 60 (1) от Конституцията гласи ... "Гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество."Къде в Конституцията пише, че гражданите плащат РАЗЛИЧНИ ПО РАЗМЕР данъци или в зависимост от вида и размера на доходите и има "таван" за облагаемите доходи и осигуровки. - Пише го в закони, но щом те противоречат на Конституцията Трябва да се отменят, като противоконституционни...!!!ТА ЗА КОГО, СА НИСКИТЕ ДАНЪЦИТЕ И ОСИГУРОВКИТЕг-н Премиери г-н социален и финансов М-ри,- КОГА ЩЕ ГИ ИЗРАВНЯВАТЕ КАКТО Е ЗАПИСАНО В КОНСТИТУЦИЯТАТА ДА ИМА ПАРИ ЗА ВСИЧКИ???
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 52. Ясно ми е и на много други им е ясно но какво от това. Народа спи зимен сън и скоро няма да се събуди.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 52 Много си прав с това дето си го написал,ама като се замислиш не ти ли става ясно аджеба,защо се получава така?
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не одобрявам тази стачка,в такъв труден период полицията са най добре,с високи заплати и привилегии до като народа работи за 200лв.да си седнат на местата и да работят и да си плащат осигуровките а не да им ги плаща държавата
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работодател на полицаите е МВР, ще рече държавата. Осигуровките на полицаите се плащат по същата схема както на всеки работник. Една част от работника, една част от работодателя. А военни, полицаи и ДА са единствените в тая държава които си плащат всички данъци, осигуровки и т.н. на 100%. Поради естеството на работата и работодателя те не могат да скрият и 1 лв. Това не може да се каже за така наречения частен сектор където се краде и не се плащат данъци с години, не се плащат реални осигуровки и т.н. Но най големите глашатаи за това държавните служители да си плащат на 100% осигуровките са точно работодателските организации и корумпираните ни бизнесмени. Ако това стане, след 2 до 3 години същите ще ревнат и за това всеки да се осигурява сам, като полицай и военни. Идеята им е ясна, да не плащат осигуровки на работниците си. Ама нали е *** народа и вечно гледа в канчето на съседа, няма да види кога и кой ще му изяде манджата. По *** народ от нас няма и затова сме на тоя хал ... А същите тези бизнесмени изнасят (ако въобще произвеждат нещо) в ЕС и продават на ЕС цени. В същото време плащат на работниците си минимални заплати с всички последици от това. Даже и тези работещи само за вътрешния пазар могат да плащат доста по нормални заплати. Това е така защото и цените в БГ са като в ЕС. Следователно бизнеса в БГ спокойно може да поеме средно европейски заплати но не го прави защото разликата си я прибира без данъци в собствения си джоб. Краде труда на работниците си по просто казано. Затова и по дребните бизнесмени мишоци карат джипове и лимузини за по 100 000 евро. Но хората не протестират срещу това, те протестират, че съседа полицай или военен взимал със 100 лв. повече. А синдикатите които са в състояние да защитят интересите на правителството и на бизнеса не правят нищо по въпроса за обикновените работници. Те организират протести срещу всеки но не исрещу работодателите и техните картелни организации. Аз не съм чул да има организиран протест от синдикатите срещу безчинствата на някой работодател. А вие ... ? Така, че които иска да получава по голяма заплата и по добра пенсия да излиза със сопата и да почва, от синдикати и работодатели та до политици и партии. Иска се смяна на системата а не съсловни междуособици. Не гледайте в канчето на съседа там няма нищо повече от колкото във вашето, поискайте си повече когато сте ощетени ...
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната манипулация - ... Dnes.bg припомня, че другият голям полицейски синдикат - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ..., т.е. този синдикат, който е изпратил декларацията - ССМВР, също е голям. Това не е вярно, ССМВР има много малко членове, може би стотина. Но това не пречи някой да каже "Полицейските синдикати разделени". Познайте кого обслужва този синдикат ССМВР!
50
0
 
28
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
'от вас' ? Ти на колко се осигуряваш и какви данъци плащаш ? Понеже българина е 1 тарикат хем се осигурява на 240 лева или на 4 часов работен ден, хем пък като стане дума за данъци е данъкоплатец 1 и се чуди защо няма пари държавата ;) Лошо няма, живей си в илюзия ама така правиш мечешка услуга и на теб и на държавата, единствено е на полза шефа ти , то затова всеки дребен бизнесмен мишок кара Мерцедес, от твоите неплатени осигуровки , а ти ще си с пенсия 100 лева след 60 години ;)
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъй върви светът ! Лъжа и робство на тая пуста земя царува ! - Докато ПРОТЕСТА ви стига само до клавиатурата на компа, ИЗЕДНИЦТЕ ще си правят каквото си искат с вашите *** !!!!
48
6
 
7
 
! Отговори
tikvataa преди 12 години
гроб до тука ни докараха
47
0
 
27
 
! Отговори
44 преди 12 години
За *** работят най-много незаконните партии наречени Евророма, структурите Отворено Общество и всички номенклатурчици облажващи се от липсата на ред и справедливост, и липсата на адекватни закони, които да защитават Народа, а не определени прослойки, които пък си богатеят необезпокоявано на гърба на данъкоплатците.
46
4
 
4
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
поне се видя колко си *** и елеметарен , навсякъде има подчиненост и закон и ти като полицай би трябвало да го знаеш..
45
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
niama takiva s 650 zaplata policai imam predvid.
44
7
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
елементарното ти мислене допуска ли че дори тези 650 лв които държавата ти ги изплаща, ги взима от нас, така че ние работим за такива като теб..не за ***.. или ти се имаш за такъв ?
43
4
 
9
 
! Отговори
do 41 преди 12 години
Защото се работи в подчиненост и по закон, нещо което ти на село не знаеш че съществува. Пий си мастиката и си гледай кравичките и не се бутай по теми които не са ти ясни.
42
9
 
3
 
! Отговори
do 40 преди 12 години
за *** работят мвр-то.
41
7
 
19
 
! Отговори
до онеправдания 40 преди 12 години
работим за *** защото системата която ти пазиш за 650 лв ги защитава; защо не протестирате срещу вашата администрация и корумпирани колеги бе отворко ? защо вие самите не протестирате срещу намаляване на щата за да ви увеличат заплатите ?
40
5
 
19
 
! Отговори
О преди 12 години
Да сте видели началник да протестира или секретарка ?! Или дърт полицай, бивш военен скатан на тънка служба на топло по цял ден? Протестират само онези, които със 650 лева месечно трябва да плащат ток, вода, интернет, телефони, евентуално квартира, храна, пътни - и да издържат семейство. Само *** сте се събрали в този форум.. Като им е мерак и могат да го направят, да протестират за законните си права. Абе *** народ заслужавате си съдбата да ви тъпчат и цял живот да работите за ***
39
2
 
3
 
! Отговори
25 и 27 преди 12 години
25 и 27 много плюспве са събрали, явно противниците на правителството са излезли да гнятат.