Роми вдигат палати с пари за образование

Прокуратурата: 5 милиона долара са разграбени от НПО-та
Обновена: 5 дек 2011 14:56 | 5 дек 2011 07:00,
180
Роми вдигат палати с пари за образование
Ромски палат в столичния кв. "Христо Ботев". Снимка: Булфото

Роми строят палати с отпуснати пари за образование на малцинствата.

Това показва проверка на прокуратурата за потънали близо $5 млн. от средствата, дадени на ромски образователен фонд "Будапеща".

До момента по досъдебното производство са разпитани само свидетели, но според магистратите скоро ще бъдат повдигнати и обвинения.

Още по темата

Събраните досега доказателства сочат, че с тези 5 милиона долара е трябвало да бъде заличена огромната разлика в образованието на ромите и българите чрез политики и програми, включително и десегрегацията на образователната система.

Вместо това обаче средствата са били разграбени и с тях шефове на неправителствени организации са си построили огромни палати, купили са си луксозни автомобили и са започнали частен бизнес.

Скъпи имоти, вдигнати с пари за образование на ромите, има в района около Плевен, в Монтана и Стара Загора, където били седалищата на организациите, разследвани за най-големи злоупотреби, показва проверка на в. "Монитор".

Към момента в списъка на НПО-та със съмнителни сделки има 23 организации.

Преди седмици вътрешният министър Цветан Цветанов също съобщи, че са установени злоупотреби със средства, предвидени за ромското включване както от страна на неправителствени организации, така и от държавния сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Цветан Цветановроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
13
 
! Отговори
до 147 от 142 преди 12 години
Прочетох го. Няколко пъти.И след всеки прочит се убеждавах все повече и повече,че:1.че това трябва да се спре- по законенен или друг път,но трябва да се спре за да не се трупат повече негативи 2.че няма ефективни юридически лостове за предотвратяване или санкциониране на тези престъпления3.че плащаме всички неща на ***/осигуровки/,с което лишаваме семействата си от една доста голяма сума годишно- парите идват от нашите данъци4.че не съм мазохист за да продължавам да си причинявам това
154
0
 
8
 
! Отговори
Умен Манго преди 12 години
Ха да ни е честита Хинтеграцията... Живейте си в палатите и си карайте колите със здраве. Будалите да ядат компири.
153
1
 
10
 
! Отговори
До 155 преди 12 години
Сложих ти минус заради кучетата, защото те нямат никаква вина, че на някои си му писнало да ги гледа и ги зарязал на улицата. Виж, за *** съм на 100 % съгласна с теб! Ако ги нямаше тия ***... ехе,... както се пееше в една песен: "Ще дойде такъв живот, че само си викам ДАНО, ДАНО, ДАНО!"
152
0
 
11
 
! Отговори
Не.. преди 12 години
Десетилетие на ромското приключване трябва да е!!!!!!
151
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вдигнете пенсионната възраст до 1000 години,че няма кой да храни ***-***! ***...цата ви мафиотска!
150
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ромско включване, а? Да им имам идеите за интегриране! Какво още трябва да стане, че на някои хора да им стане ясно, че маймуните са си маймуни и няма начин да бъдат превърнати в хора!!! Ако ще и не 5 млн., а 100 пъти по толкова да им дадете те пак ще си останат маймуни!
149
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко по-спокоен би бил животът без *** и кучета!
148
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Десетилетие на ромското включване
147
0
 
12
 
! Отговори
Lan преди 12 години
Това е най-страшният проблем в България! *** е страшна, призовавам за закон за отговорно родителство, т.е. ВСЯКАКВИ помощи и придобивки да се изплащат само до второ дете! Трябва да се спре раждането заради помощи, майчински и детски! Незабавно спиране на тези помощи, ако децата не учат, просят, са недобре гледани или малтретирани. На България и трябват хора, не полуживотни!
146
0
 
18
 
! Отговори
! преди 12 години
Тия неща са публична тайна и се знаят още преди да се случат, кой луд е отпуснал 5 милиона, а не малки траншове и сериозен мониторинг?
145
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОБРО УТРО!
144
1
 
28
 
! Отговори
мен преди 12 години
А върви интегрирай ***! Належащо е да се стопират всякакви пари за образованието на тези създания, защото в природата им е да са мръсни, крадливи, примитивни и първосигнални. А никой не може да се бори срещу природата. Кви пари, кви пет лева! Като искат да са цял живот по- близо до животните, отколкото да хората, да ги оставим така. Защо да харчим грешни пари?
143
1
 
22
 
! Отговори
> преди 12 години
Кога нашите правителства най накрая ще започнат да експлоатират *** които да сега експлоатират НАС!?? ***- доживотен общественополезен труд,който не ще- бой и ***...И България ще тръгне напред...
142
2
 
21
 
! Отговори
продължение на 146 преди 12 години
Именно, социална политика значи на още по-*** език ще даваме и даваме все повече на ***, само че парите са едни и това означава, че ще вземаме и вземаме все повече от парите за българските пенсионери и български майки (чрез намаляване на пенсии и отрязване на детските за семейства над 350лв доход).Или това означава, че т.нар. социални партии като БСП например не защитават българските пенсионери и българските семейства, а извършват икономически геноцид срещу тях,толкова е просто бе хора..
141
5
 
2
 
! Отговори
до 142 преди 12 години
приятелю, прочети материала и след това пиши коментари, моля!
140
3
 
16
 
! Отговори
друга мярка преди 12 години
Спрете да подкрепяте т.нар. социални партии като БСП например, защото зад красивия термин социална политика се крие на *** език следното:работещите и свестни хора да хрантутят повече и повече маргиналите сиреч ***.Не може *** на 35г.например, здрав и прав да *** помощи като невидял и да няма един ден трудов стаж, а в същото време да няма кой да измете *** по улиците и да подреже дръвчетата например. Социална политика значи АНТИБЪЛГАРКА ПОЛИТИКА, и да кажа не съм от Герб...
139
1
 
26
 
! Отговори
Bubbles преди 12 години
Е това е *** : На *** се чудят как да им дават всякакви помощи без да са си мръднали пръста, а на хора с години трудов стаж останали безработни, не дават и стотинка!Това някой ако ми го обясни, цена няма да има!
138
0
 
11
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Когато са заграбени средства от обществени фондове, наказанието трябва да е много сериозно.Всъщност в България сега сме в това мизерно положение , защото може би 80% от средствата по европейски и други програми за потънали в нейчии джобове, а не са използвани по предназначение.И ако това продължава ще затъваме още повече. И както обикновено влачещи се разследвания и дела и никой осъден.
137
1
 
22
 
! Отговори
ксенофоб преди 12 години
750000 *** с по 250 лв помощи са 187500000 лв. месечно , смятайте отк нататък по колко пари даваме за *** и за какво ги даваме да се развъждат ***
136
0
 
21
 
! Отговори
само за мазохисти: преди 12 години
Роми вдигат палати с пари за образованиеДа не кажете после,че трудно се интегрирали?... Да не кажете,че били в неравностойност и затова ги дискриминирали?... Да не им отчуждите неправомерно построените палати тогава и да ги съборите след това?Ако бъгарин бе направил всичко това до сега да е в панделата, ама нали *** са порода с превилегии- ще си затраят институциите. А по коледа *** пак ще ревнат,че нямат пари и пак със sms-и помощи ще им събираме. До кога така?Мазохисти ли сме?!