Роми вдигат палати с пари за образование

Прокуратурата: 5 милиона долара са разграбени от НПО-та
Обновена: 5 дек 2011 14:56 | 5 дек 2011 07:00,
180
Роми вдигат палати с пари за образование
Ромски палат в столичния кв. "Христо Ботев". Снимка: Булфото

Роми строят палати с отпуснати пари за образование на малцинствата.

Това показва проверка на прокуратурата за потънали близо $5 млн. от средствата, дадени на ромски образователен фонд "Будапеща".

До момента по досъдебното производство са разпитани само свидетели, но според магистратите скоро ще бъдат повдигнати и обвинения.

Още по темата

Събраните досега доказателства сочат, че с тези 5 милиона долара е трябвало да бъде заличена огромната разлика в образованието на ромите и българите чрез политики и програми, включително и десегрегацията на образователната система.

Вместо това обаче средствата са били разграбени и с тях шефове на неправителствени организации са си построили огромни палати, купили са си луксозни автомобили и са започнали частен бизнес.

Скъпи имоти, вдигнати с пари за образование на ромите, има в района около Плевен, в Монтана и Стара Загора, където били седалищата на организациите, разследвани за най-големи злоупотреби, показва проверка на в. "Монитор".

Към момента в списъка на НПО-та със съмнителни сделки има 23 организации.

Преди седмици вътрешният министър Цветан Цветанов също съобщи, че са установени злоупотреби със средства, предвидени за ромското включване както от страна на неправителствени организации, така и от държавния сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Цветан Цветановроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
За миг само си помислих колко пенсионери можеха да вземат по някой лев!Проклето, паразитно,неграмотно племе.
94
0
 
19
 
! Отговори
baj hoj преди 12 години
Няколко *** добре са се включили, на останалите ще им прехвърлят фирмите, за да ги търсят за връщане на парите и т.н.т.....пари няма, *** гладни да им помогнем и пак ......и пак.....докато има балъци като нас да ги търпят.
93
0
 
13
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Абе тия пари да не са се давали само тази година, бе? От колко години има програми за образование и намиране на работа на ромите, но нищо добро не е излязло от тях...Поне няма никаква разлика....За колко години всичкото това прибиране е останало скрито покрито? Дано сега да направят нещо, но дори и да не направят, поне на всички ще им е още по-ясно, че живот тук няма за нас българите....Ние сме все тъпкани и мачкани...Поне да им дойде акъла на мл.адите и да изчезват.
92
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
? е къде е новината?!?
91
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха сега да видим дали ще има дело и присъди или ще си платят! Има нещо куцо в журналистиката в БГ- пишат за новинатра, хвърлят димката и после не следят развитието. Дали ще има новина, че ромските босове са оправдани.. или пък делото изобщо няма да влезе в съда? Инак да дадеш на ром пари за някаква кауза е като да дадеш не куче мръвка.. и да си мислиш, че няма да я изяде, а ще я разпредели с побратими... Няма такова нещо!
90
1
 
9
 
! Отговори
antiES преди 12 години
Ромелия няма нищо общо с ромите,просто е съвпадение на няколко букви
89
9
 
5
 
! Отговори
Mumko преди 12 години
Това вече почва да ми писва... хайде пак зачекнахме т.нар. "ромски въпрос"... как така се получава, че винаги когато възникне някакво напрежение в държавата и веднага се появява някаква "прашлясала" история с която управляващите се опитват да го разсеят... толкова загубен народ ли сме, че сме единни само в омразата си :(... и мен ме дразнят ***, и на мен ми е писнало от безчинствата им, но в този момент съм значително по-притеснен за бъдещето си, а не за тези въшливи 5 милиона...
88
1
 
25
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Интересно ми е .....кой наивник е очаквал нещо друго...Просто тези фондове имат една единствена цел,да задържат тези марокански скакалци тук......да им дадат някакъв минимум за да не плъзнат по Европа,щото чумата ще им стори на европеитяните като хрема.......А ние тук ще търпим разни Кировци,Цветелиновци и прочие крадлива ***.......щото родната милиция ги пази.....
87
2
 
9
 
! Отговори
Мангал преди 12 години
Да се върне старото име на държавата - Източна Ромелия
86
0
 
36
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
младо *** си клати краката на пейката дъвчейки Киткат и пиейки кока кола .облечено с анцунг адидас .влиза в рейса и вади 50 лв за билет гледайки нагло кондукторката.а дете на неговата възраст с протрити обувчици .и стари дрешки от втора употреба -върви замислено по пътя за училище --криейки евтиният си телефон- в старото якенце -и мислейки дали ще му дадат чаша топло мляко с закуска --
85
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ са *** партия вижте само как скриха цар Киро и царицата и Цветанов пази цялата му фамилия.
84
0
 
29
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Поздравления за Цветанив.Изнесъл е необходимата информация за да предупреди навреме любимите си *** да имат време да прехвърлят имоти и коли и по-живо по-здраво.Много умен и способен човек.
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Овинения ха..ха..ха целта е магистратите да се нагушат с още някоя хилдарка.А на *** ще и хфанат голият г..з!!!!
82
0
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
До кога ще се мисли само за ***,г-н Борисов,българите станахме ***, а *** българи и то живеят баровски
81
1
 
23
 
! Отговори
хааааа преди 12 години
Добре бе отпускат им пари по програми,и до там,никой от правотелсвото не се интерсува тези хора ще усвоят ли парите,ще ги изхарчат по кръчмите ли,много странно хвърлят се някакви милиони,и повече никой не търси сметка за тях,работата пак намирисва,някой не си е платил такса Боко,и сега ще навести ареста,след което ще размисли и после ще излезе навън,но ще трябва да се раздели с част от собсвеността си,този филм го играха доста пъти....да живее чиста и некорумпирана България,цял живот балами...
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо като да дадеш на маймуните банани и да се чудиш защо са ги изяли.
79
1
 
15
 
! Отговори
едмон рустан преди 12 години
НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ,НИКОЙ НИЩО НЕ ЩЕ ИМ ДИРИ.ТЕЗИ ПАЛАТАДЖИИ СА СЕ.И ХОРАТА КОИТО ОРГАНИЗИРАТ ТЪПАТА *** ЗА ИЗБОРИ И ЧЕ,ТЕ СА ЦЕННИ ЗА ВЛАСТ ИМАЩИТЕ ДА СА СИ ПАК НА ВЛАСТ. И БСП И ГЕРБ И ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ И ЕДНО И СЪЩО ПРАВЯТ ,ТАКА ЧЕ НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ АКО ДОЙДАТ НА ВЛАС ОТ СТАРИТЕ ВЛАСТНИЦИ ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ НЕЩО. НЕ НЯМА ,ЗАЩОТО ЩЕ СА ПО ГОЛЕМИ ДЛЪЖНИЦИ НА ВЛАСТНИЦИТЕ. ЧЕ НЕ ЧАКАЙТЕ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ.*** И ЕВРЕИТЕ ДА МОГАТ ДА УПРАВЛЯВАТ ПРОСТОТИЯТА. НИКОЙ НЕ МУ ТРЯБВАТ УМНИ СЛУГИ.
78
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На кой евро-ненормалник му дойде на акъла да даде парите на *** "шефове" на неправителствени организации?!И на какво са разчитали,че парите ще отидат за образование??? Това е престъпно невежество и тези които са им дали парите трябва да отидат в затвора.Ха ха ха-ще дадат на *** пари и той ще отиде в училище вместо в кръчмата или така наречените "лидери" веднага ще разпределят парите под строг контрол и ще подпомогнат всички *** семейства,вместо да се облагодетелстват самите те...
77
1
 
20
 
! Отговори
Жул преди 12 години
"НЯМА ТАКАВА, ДЪРЖАВА"
76
2
 
13
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Въпросът не е да идва БСП, те са толкова компрометирани, няма как да им се вярва, че ще свършат нещо добро, ако се върнат във властта. Проблемът е, че ГЕРБ се оказаха същите 'другари' като тях, низвергнаха българите и се опряха на ***. Даже Дянков официално обяви, че единственото от което няма да реже, са *** /оппа, социалните/ помощи. Не вярвам, че сегашното 'разследване' ще доведе до връщане на средства, нито до спиране на кражбите. Нужни са други управници, но кои да са те?!