Роми вдигат палати с пари за образование

Прокуратурата: 5 милиона долара са разграбени от НПО-та
Обновена: 5 дек 2011 14:56 | 5 дек 2011 07:00,
180
Роми вдигат палати с пари за образование
Ромски палат в столичния кв. "Христо Ботев". Снимка: Булфото

Роми строят палати с отпуснати пари за образование на малцинствата.

Това показва проверка на прокуратурата за потънали близо $5 млн. от средствата, дадени на ромски образователен фонд "Будапеща".

До момента по досъдебното производство са разпитани само свидетели, но според магистратите скоро ще бъдат повдигнати и обвинения.

Още по темата

Събраните досега доказателства сочат, че с тези 5 милиона долара е трябвало да бъде заличена огромната разлика в образованието на ромите и българите чрез политики и програми, включително и десегрегацията на образователната система.

Вместо това обаче средствата са били разграбени и с тях шефове на неправителствени организации са си построили огромни палати, купили са си луксозни автомобили и са започнали частен бизнес.

Скъпи имоти, вдигнати с пари за образование на ромите, има в района около Плевен, в Монтана и Стара Загора, където били седалищата на организациите, разследвани за най-големи злоупотреби, показва проверка на в. "Монитор".

Към момента в списъка на НПО-та със съмнителни сделки има 23 организации.

Преди седмици вътрешният министър Цветан Цветанов също съобщи, че са установени злоупотреби със средства, предвидени за ромското включване както от страна на неправителствени организации, така и от държавния сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Цветан Цветановроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
23
 
! Отговори
до 140 преди 12 години
Първо етнически българин съм. Прав си наполовина.В болшинство българските турци са свестни и работливи хора,турци ни строиха къщата на село, имах съученици турци и бяха пълни отличници.Имам приятел, който ходи с туркиня, която си говори перфектен български, учи и работи едновременно.Това поне е така за големите градове.Иначе за *** - над 95% *** и/или престъпници, абсолютен и неоспорим факт..Голите цифри, знам че има двама *** тук, хайде цъкайте минусите.Утре пак и вдругиден пак..
134
5
 
9
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 12 години
БЪЛГАРИНА плаща данъци а ***(турчина) постоянно е пиян
133
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
137 - и още - НЕ купувайте нищо от ***, колкото и изгодно да ви го дават - или е контрабанда или е крадено;- намерете всички възможни начини да намалите данъците си законно - можете да ти намалите с до 65% !!!! Дайте дарение за някоя достойна кауза, вместо да наливате тия пари в *** гърла... но на БГ-УНИЦЕФ нищо не давайте - всичките им проекти са само за *** !!!Потърсете групата, която създадох във фейсбук, там пише как да намалите лесно данъците - "Данъчни облекчения 2011"
132
0
 
24
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Тия над 3 000 000 000, дето сега отиват, за да бъде издържана и размножавана хъхряшката зараза, трябва да бъдат разпределени по следния начин:1. 1 000 000 000 за повишаване на пенсиите на старите, цял живот работили хора;2. 1 000 000 000 за тов, което наричате "образована раждаемост" - да бъдат спонсорирани 100 000 нормални двойки да родят 100 000 нормални деца - бъдещето на България;3. 1 000 000 000 - за да бъдат дотирани работещите в селското стопанство (*** и бели), за да ПРОИЗВЕЖДАТ.
131
2
 
22
 
! Отговори
хмммм преди 12 години
Аз *** не искам да хрантутя.Хора, давайте предложения как изкараните наши пари да не отиват в тези ***. Лично аз: 1) спрях да давам просия, ако ще и пред мен да умира.Преди време видях един просяк *** да подтичква и да си ***, а патериците на рамо да носи,стоеше до ВИАС и оттогава край. По-добре с тези пари да купя хляб на някоя българска пенсионерка. 2)стари дрешки, мебели, храна и т.н. НЕ хвърлям, познавам българи в нужда и на тях ги давам. Има и други.Давайте съвети,българи за
130
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Решението е просто :1. ***, извършили углавни престъпления - в трудови лагери с ранг на затвори - да работят като роби !!!2. На ***, неизвършили тежки престъпления, да им бъде раздадена земя от поземления фонд под аренда, при произвеждане на определено количество продукция, да получават и дотации. По добре да им плащаме, за да произвеждат, отколкото да им плащаме, за да НЕ работят !!!
129
1
 
21
 
! Отговори
MD преди 12 години
Да дойдат в гр. Левски да видят за какво става дума - палат до палата и все ***!!!
128
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда... не луд тоя, който яде зелника, а тоя, който му го дава ...
127
2
 
28
 
! Отговори
пука ми за Родината преди 12 години
Спешно въвеждане на т.нар. модел на грамотна и осъзната раждаемост или за 3-то и нагоре дете, детски да се изплащат само на родители със средно образование.Засегнатите българки ще са под 1%, а *** над 95%.Така ще се премахне икономическата основа на най-зловещото нещо на нашият преход - детепроизводство за детски.Иначе тотален срив на социалната система и екстремни нива на престъпност следствие на екстремно ниво на маргинализация (99% ***) в България.Това е грозната истина, фактите с
126
6
 
26
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
вън *** паразитиращо племе от нашата красива страна вън
125
1
 
13
 
! Отговори
Loan преди 12 години
И не е така само в България. Същото е в Румъния, Унгария, Чехия. А в т.нар. "Палестинска автономия" се строят хареми, джамии и частни къщи - с пари от ЕС, които всички вие, данъкоплатци плащате. И ако искате да спрете ***, почнете да питате вашите депутати и евродепутати до кога ще продължава тази масова ***. И докога някой ще бъде цивилизован насила с вашите пари, на пълна загуба, след като най-голямото му желание в живота е да не бъде цивилизован.
124
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вече ми идва сам да си намаля заплатата, че да не плащам пари за подобни глупости!!!!
123
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
125 - значи ти искаш 10% от *** да дадат отпор на останалите 90%? Смяташ ли, че това е реално?127 - "интелигенцията" на *** се състои от... около 4 000 човека !!! Толкова *** имат висше образование или поне имаха допреди няколко години, когато в университетите нямаше места специално за ***, защотосега в някои, доколкото зная, и тая дискриминация срещу хората се прилага !!!Процентът (т.е. промилът) висшисти е по висок и в Папуа-Нова Гвинея !!! Интелигенция викаш, а?
122
2
 
9
 
! Отговори
Продължение на 125 преди 12 години
Четох и се възмутих: В някои ромски гета банди от малолетни пречели на онези ***, които искат да ходят на училище и ги малтретирали! Това е нещо,с което трябва да се справят самите роми.Проблемът ще се окаже много труден,ако действат като деребеи онези уважавани *** с голям авторитет,които са в състава на мещерето.Дано да не е така.Основният ми извод е,че отстрани лесно се дават съвети. Проблемите най-добре си ги знаят самите роми,а тяхната интелигенция трябва да намери разумния изход
121
1
 
8
 
! Отговори
ми така ще е преди 12 години
До като си избираме за управници едни ситни дребни надупени човечета!
120
2
 
2
 
! Отговори
Разбирам патоса на преди 12 години
114 и 118.Може да звучи крайно,но това са изстрадани истини.Същото важи и за 121.Разумен въпрос повдига и 119.Според мен: Когато самите *** дадат достоен, организиран и твърд отпор на тези, които им ограбват отпуснатите пари, а също и на онези роми,които живеят само чрез престъпления и по този начин създават лош имидж на *** въобще, тогава ще може да се каже, че *** общност е узряла, за да й се помага. За промяната може да помогне и тяхното мещере, от което всеки ром има респект.
119
0
 
1
 
! Отговори
Монго Джери преди 12 години
до 122:Това какво значение има ! Говоря по принцип.
118
1
 
12
 
! Отговори
rm преди 12 години
Аз не разбирам как може хора с толкова пари да си строят толкова грозни къщи.
117
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до Монго Джери:любовникът ти Али и предишното ти гадже - Мюмюн са с очила
116
1
 
27
 
! Отговори
потъпревш преди 12 години
Ученик-отличник в гимназията получава 24 лв. стипендия за отличен успех, от които му се изплащат 21 - не получих отговор защо е така, докато децата ми бяха ученици!Колко получава един ГОЛЯМ РОМ, за това, че някога си не е изпълнил задължението си по закон да учи?По колко се падат на едно ***, само и само да го запишан в първи клас?