Роми вдигат палати с пари за образование

Прокуратурата: 5 милиона долара са разграбени от НПО-та
Обновена: 5 дек 2011 14:56 | 5 дек 2011 07:00,
180
Роми вдигат палати с пари за образование
Ромски палат в столичния кв. "Христо Ботев". Снимка: Булфото

Роми строят палати с отпуснати пари за образование на малцинствата.

Това показва проверка на прокуратурата за потънали близо $5 млн. от средствата, дадени на ромски образователен фонд "Будапеща".

До момента по досъдебното производство са разпитани само свидетели, но според магистратите скоро ще бъдат повдигнати и обвинения.

Още по темата

Събраните досега доказателства сочат, че с тези 5 милиона долара е трябвало да бъде заличена огромната разлика в образованието на ромите и българите чрез политики и програми, включително и десегрегацията на образователната система.

Вместо това обаче средствата са били разграбени и с тях шефове на неправителствени организации са си построили огромни палати, купили са си луксозни автомобили и са започнали частен бизнес.

Скъпи имоти, вдигнати с пари за образование на ромите, има в района около Плевен, в Монтана и Стара Загора, където били седалищата на организациите, разследвани за най-големи злоупотреби, показва проверка на в. "Монитор".

Към момента в списъка на НПО-та със съмнителни сделки има 23 организации.

Преди седмици вътрешният министър Цветан Цветанов също съобщи, че са установени злоупотреби със средства, предвидени за ромското включване както от страна на неправителствени организации, така и от държавния сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Цветан Цветановроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
25
 
4
 
! Отговори
Монго Джери преди 12 години
Аз никога не съм виждал *** с очила, а вие? Ако сте виждали, сложете "+", ако не, сложете "-".
114
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичките *** като 114, които плюят по ***, вместо да се запитат КОЙ дава нашите пари на малцинствата за слабоперспективни програми просто трябва да скочат от един мост. Без такива ще прокопсаме 100 пъти по-бързо. Ние, останалите си знаем къде е проблема, но 20 години нищо не можа да стане точно заради *** като 114. А можеше да е друго, но политиците видяха, че е по-лесно да насъскват ***-българи, вместо да образоват малцинствата. На такъв народ такива управници са му малко!
113
5
 
1
 
! Отговори
Онуфри преди 12 години
Искам цялото мъжко население на Столипиново да ме е.е !
112
1
 
27
 
! Отговори
Аз преди 12 години
НЕ ИСКАМ ДА ХРАНЯ ХОРА ОТ" МАЦИНСТВАТА",КРАЙНО ВРЕМЕ Е И ТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ДА НАЦИ И ТАКСИ..........ПИСНА МИ ОТ КРАДЛИВО,МЪРЗЕЛИВО И НЕБЛАГОДАРНО........"МАЛЦИНСТВО"!!!!!!!!!!
111
3
 
42
 
! Отговори
Българин преди 12 години
...и разберете, че тия програми за "десегрегация" в образованието са абсурдни !!!Бялото дете, което на 7-годишна възраст вече знае буквите, цифрите, често и чужд език е почнало да учи и гнусното ***, което на 7 още не може да говори членоразделно и да ползва тоалетната - как да седят на един чин и да учат заедно?90% от *** на практика са *** - всяка детска учителка, имала нещастието да се занимава с тая зараза, ще ви го каже !!!
110
4
 
2
 
! Отговори
mestessa преди 12 години
Тези "шефове на неправителствени организации" не са *** предполагам.Този "палат"сложен на снимката само разпалва страсти.
109
2
 
35
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Има само едно спасение - мръсните *** да бъдат натикани в трудови лагери, където да бъдат ЗАСТАВЕНИ да работят, докато не възстановят с труд колосалните суми, които от години наливаме в мръсните им гърла !!! Който откаже да работи, минава на концлагеристка дажба - 100 грама хляб и литър вода на ден, докато не му дойде трудов ентусиазъм или не пукне от глад !!!Разберете, че тая зараза се "интегрира" само с камшик !!!
108
0
 
21
 
! Отговори
Онуфри преди 12 години
Извинете, може ли някой *** да ми обясни, какво значи "десегрегация на образователната система"?
107
2
 
36
 
! Отговори
Българин преди 12 години
5 милиона ?!? А защо не написахте, че по изчисленията на институтът за демографско развитие, издръжката на мръсната *** чума ЕЖЕГОДНО е около 3.1 МИЛИАРДА лева, които идват от НОИ ?!?Разбирате ли защо сме бедни, а се скъсваме от работа, защо ни дерат кожите с осигуровки, а пенсионерите живеят на ръба на гладната смърт, защо ни вдигат пенсионната възраст, за да работим докато умрем, а *** не щат да работят?Разбирате ли, че "пенсионното осигуряване" на практика е ДАНЪК *** ???
106
1
 
29
 
! Отговори
потърпевш преди 12 години
Как може да говорят за "интеграция" и отделно да се финансира ци*анското "образование"????Нали са български граждани? За тях не важат ли законите? Задължително образование, спиране на детски при много отстъствия?Държавата ги дели от обществото, те самите се делят, а от НАС искат да ги интегрираме!Порочно, цинично и .... удобно за крадене!Никога няма да се реши "ромския въпрос" и всичко остава пак за НАША сметка!
105
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дръжте се циганиееее , идва новата "адекватна" програма за интегриране ,голямата лъжица иде , пак ще дойдат едни големи пари , ще ги вземат едни хора и ще отбият номера като построят няколко колиби , които диваците , на които ще бъдат дадени ще разрушат за нула време, давай да върви ! ИНТЕГРАЦИЯ :D
104
3
 
14
 
! Отговори
Candy преди 12 години
*** крадат, това е неоспорим факт, а държавата като го знае това, защо ги остави да източат 5 милиона преди да се сетят?!? Може и те да са се налапали междувремнно, а сега просто го приписват на ***, на тях не им дреме така или иначе...
103
1
 
20
 
! Отговори
ОГИ преди 12 години
Ми то и аз да знаех, че ще ми дадат пари да си построя къща, няма да плащам данъци, ток, вода, телефон и т.н. и аз нямаше да уча.
102
1
 
21
 
! Отговори
неразбиращ преди 12 години
Не е луд тоя дето изяжда зелника,а тоя дето му го дава...Ама не мога да разбера докога ще траем-законите са само за някои,данъците също,някои от нас имат задължения,пък други имат само права,корупция,геноцид за честните хора,терор,държавно безхаберие...ДОКОГА???Или БКПто и производните му искат в БГ да си останат само те и ***?Ама и техните деца са по чужбината,с бизнес започнал с куфарчетата.
101
3
 
38
 
! Отговори
Веселина преди 12 години
*** работа! Да ги оставим ***, те ще се оправят, ами ад си гледаме нас си! Хващайте се да учите езици, братя и сестри българи, образовайте си децата, стрягайте куфарите и "Сбогом, татковино-мащехе!"Да ги видим политиците, като няма как да откраднат от нашия труд, с какво ще плащат по изборите *** гласове!
100
2
 
29
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Донякъде хак да им е на беднице ***! Не разбраха тия *** животни ,че живеят в държава в която малко или много има закони. Те си ходят Мешерето да им решава проблемите. Така сами дават власт на подобни разбойници ,които ги ограбват.Лошото е че ние българите ги хрантутим и развъждаме. От това племе нищо добро няма да излезе. Колкото по- голяма бройка са толкова повече България губи шанса да се закрепи на крака. И никакви реформи в пенсиите и здравеопазването няма да спасят нещата.
99
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Dyrjawnicite ni sa mnogo prosti. MNOGO PROSTI. Mnogo qsno, 4e kato se dadat gotowi pari na nqkoj ***, toj 6te gi izhar4i ej taka. Tezi pari ne trqbwa da se dawat na tqh, a dyrjawata da sponsorira programi za tqhnoto obu4enie. Kakwato ni e dyrjawata, takiwa sa ni i uprawlqwa6tite. Glupak do glupak, *** do ***. No ina4e wsi4ki sa wis6isti ot now bylgarski i sofijski. Da ne zabrawqm i izmisleniq tehni4eski s pobylgarenite nemski programi.
98
1
 
34
 
! Отговори
BG преди 12 години
Интеграцията не е насилствен процес. Няма начин да накараш някой да се приобщи, при положение, че той самият не го иска. Трябва да се търсят други начини. Най-добрият от тях е да им се дават пари в брой равни на няколкогодишната им издръжка и срещу това да се откажат от гражданство и да напуснат страната в посока Индия, Африка и където си искат.
97
1
 
36
 
! Отговори
П преди 12 години
така, така, плащайте си данъците, та *** да си луксозни строят къщи с тях !!! Живейте в мизерия и лишения, за да могат мързеливите неработещи и крадливи *** да живеят охолно с ВАШИТЕ пари, скъпи сънародници!!!
96
0
 
32
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
АЛО-О-О, ПРОКУРАТУРАТА, АКО НЕ СПРЕ *** ТЕРОР, ЩЕ ИМА ОЩЕ КАТУНИЦИЗАЩОТО според ОССЕ В БЪЛГАРИЯ КРАДЕ САМО ЕДИН ***(НО НЕ МУ КАЗВА ИМЕТО), ЗАТОВА ДА НЕ СМЕ БИЛИ ОБОБЩАВАЛИ! БРЕ, ПЪК НИЕ ДА НЕ ЗНАЕМ КАКВА БИЛА ИСТИНАТА?!?!?Европейците дойдоха и си отидохаа сега ние, какво да правим с ПРОДЪЛЖАВАЩИЯ *** терор???Не било истина, че *** нападат лекари и полицаи, крадат последните стотинки на престарелите ни баби и дядовци по села и градчета, изнасилват ги, после ги разкасапват, а в София, трима българи са пребити, защото българско семейство дръзнало да защити съседката си от грабеж, а в Катуница? палеж на българска къща Наскоро пак в Катуница наблюдавахме поредното *** слово на омразата, прераснало в поредното умишлено убийство от *** етническа омраза!!! ВСЯКА СЕКУНДА *** ОГРАБВАТ ПО НЯКОЛКА БЪЛГАРСКИ ИМОТА! ДА СИ ПРИПОМНИМ ТОЗИ ПОВТАРЯЩ СЕ ЕЖЕДНЕВНО СЦЕНАРИЙ...:1. След многократни обиди ***(Слово на омразата от страна на внуците на *** цар) и заплахи с убийство на ОТВЪРНАЛИЯ НА *** ОБИДИ АНГЕЛ. Информирали полицията,а тя отговорила:- "До-о-обре"...2. Няколко часа по-късно Ангел е убит (Убийство от етническа омраза, предизвикано и ОРГАНИЗИРАНО от семейството на царя на местните бандити), а още ДВАМА ГРАЖДАНИ И ТРИМА ПОЛИЦАИ ОСАКАТЕНИ...!!!3. Полицията научава, че ИЗБИВАНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАТ и... цитирам: - Над 200 жандармеристи, които са тежко въоръжени, охраняват семейството на Цар Киро... Изводи:- Очевидно е, че ПРАВОТО НА ЖИВОТ на българин или ИМУЩЕСТВОТО МУ са нищо, пред правото на *** банди да живеят където си поискат и да ПРЕБИВАТ или УБИВАТ КОГОТО СИ ПОИСКАТ - ИЗГЛЕЖДА ОТ ОССЕ РАЗБИРАТ ИНТЕГРАЦИЯТА ТАКА - *** има право да изнасилва, граби и убива, а българина задължението да търпи насилията грабежите и убийствата на децата си!!! И. ПОЛИЦИЯ ГИ ПАЗИ...Цинизъм, нагъл цинизъм, ВЪПИЮЩ ЦИНИЗЪМ НА КВАДРАТ И НИТО ДУМА ЗА ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОР, той бил националистическа пропаганда!!!