Роми вдигат палати с пари за образование

Прокуратурата: 5 милиона долара са разграбени от НПО-та
Обновена: 5 дек 2011 14:56 | 5 дек 2011 07:00,
180
Роми вдигат палати с пари за образование
Ромски палат в столичния кв. "Христо Ботев". Снимка: Булфото

Роми строят палати с отпуснати пари за образование на малцинствата.

Това показва проверка на прокуратурата за потънали близо $5 млн. от средствата, дадени на ромски образователен фонд "Будапеща".

До момента по досъдебното производство са разпитани само свидетели, но според магистратите скоро ще бъдат повдигнати и обвинения.

Още по темата

Събраните досега доказателства сочат, че с тези 5 милиона долара е трябвало да бъде заличена огромната разлика в образованието на ромите и българите чрез политики и програми, включително и десегрегацията на образователната система.

Вместо това обаче средствата са били разграбени и с тях шефове на неправителствени организации са си построили огромни палати, купили са си луксозни автомобили и са започнали частен бизнес.

Скъпи имоти, вдигнати с пари за образование на ромите, има в района около Плевен, в Монтана и Стара Загора, където били седалищата на организациите, разследвани за най-големи злоупотреби, показва проверка на в. "Монитор".

Към момента в списъка на НПО-та със съмнителни сделки има 23 организации.

Преди седмици вътрешният министър Цветан Цветанов също съобщи, че са установени злоупотреби със средства, предвидени за ромското включване както от страна на неправителствени организации, така и от държавния сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: Цветан Цветановроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
5
 
0
 
! Отговори
Идват преди 12 години
Първи отзиви от тракторното шествие в новия студентски и независим сайт на София и провининцията - секция Столица - тракторите са на входа идааат - само в 7plus7. netБъди информиран на 100% без слухове, а само факти и цитати, разследването е наша основна цела, чети... 7plus7.net
74
0
 
13
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
До 76 не съм писал че БСП ще вземе мерки --никоя власт от 22 г не закача неграмотния си електорат -давайки гласа си за една Морена
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оптимистите учат английски, песимистите китайски, а реалистите да стрелят с Калашников
72
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Силата на една държава зависи от хората , от народа в нея. Когато образованието, здравеопазването ги няма, а законът обслужва една клика свръх богати, говорим за географско понятие. Нещо подобно се наблюдава в Африка, като изгониха белите заселници и им взеха плантациите.Тук прогонихме всичко читаво с ум в главата в чужбина, както и работливите.
71
2
 
12
 
! Отговори
до Ф.С.В преди 12 години
Нима смяташ, че БСП ще вземе тези мерки за които пишеш? Не вярвам да го мислиш сериозно. Че те ако искаха имаха цели 4 години да вземат мерки срещу ***, историята показа, че такива не са взети обаче.
70
2
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
До 70 идеята след 30 г е много по дълбока --когато станат 4 мил *** и половин милион българи -до тогава голяма част от земята ще бъде продадена на Израел --и така Еврейте ще бъдат вече и географски в Европа. в момента се мисли как да се продаде 1 мил декара държавна земя на еврейте -- а когато дойдат пътя е ясен -Бг на ивици и телени огради за *** -това ще е след 30 г
69
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никакви социални,закон до 3 деца ако имат средно образование и работят и до едно ако нямат образование,всички *** на работа,да садят картофи,метат шума,на полето, има доста работа,да си плащат данъците и тока-тези милиони да се дадат за здравеопазване,за кражби,изнасилвания,убийства доживотна присъда-това е интеграцията
68
1
 
24
 
! Отговори
БУЛТРАС ПЛОВДИВ преди 12 години
Това потребителско племе трябва да изчезне.
67
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
ДО 69 всички са другари когато става въпрос за --Как да направим българина по беден и да му вземем стотинките --Защо Герб не ще да криминализира невнасянето на осигуровките от страна на работодателя _-ами защото няма осигуровки --няма пенсия --държавата печели -и бизнеса доволен и герб доволни --а заплати от банките --обир на народа и излавяне на мишките с лошите кредити -ако Герб не са другари то Боко не е бил личен охранител на другаря Живков
66
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е какво ще ги правите образованите роми?И сега работя с ***, които имат страшно самочувствие, надменни са, а всъщност са доста глуповати.Представям си ако бяха и образовани.Представете си да ви управлява ***.Облечен по *** с *** манталитет.висшето няма да му промени манталитета.
65
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата ще става все по-*** и все по-застаряваща. Тук ще стане пълна джунгла след 30 години само. Ако има останали някакви българи ще са малцинство, само не ми е много ясно кой ще храни ***. Може като гърците да реват на ЕС за помощи и цял ден кючеци, пиенеи плюскане, а добрите чичковци от Брюксел да ги хранят и "интегрират". Щото няма друг начин, ако не им се подарява просто...
64
0
 
19
 
! Отговори
до Ф.С.В преди 12 години
Сметката ти е много точна и вярна, само им се чудя на акъла на другарите, дето си мислят, че ГЕРБ е виновен за това положение и чакат като месия да дойде Гоце и БСП на власт, за да се оправи положението. Ама как ще стане, като *** са любимият електорат на БСП и те всячески ги защитават не ми е много ясно поне на мен.
63
0
 
27
 
! Отговори
123 преди 12 години
" според магистратите скоро ще бъдат повдигнати и обвинения." И после ще ги оправдаят , защото те са защитени от 1 млн. организации и накрая нищо, пак ние ще плащаме. После ни изкарват расисти, затова че си обичаме родината.
62
0
 
37
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
Сега --2.5 мил пенсионери + 1.5 мил *** = 4 мил хора които са на издръжка --едните са го заслужили другите --не ......след 25 г -- 2 мил пенсионери + 3 мил *** = 5 мил ==а работещите балъци ще са 1 мил --е какво правим --пенсионна реформа ли хахахахахах *** да работи е 1 на 100 ----тогава пенсионната възраст ще се вдигне плавно до 95 г хахххахаах нищо хубаво не ни чака в БГ
61
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Политиците, всъщност, имат сметка от това ромите да бъдат необразовани, неинтегрирани. Когато една маса е проста, тя е по- лесно манипулируема. Така че, на едни избори тези *** гласове ще бъдат купени, и то за жълти стотинки. Защо не дойдат да предлагат пари на българите?
60
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така ги научиха *** от БСП в продължение на 20 години. Затова сега са и всички проблеми с тях.
59
3
 
14
 
! Отговори
спонсор на мафията преди 12 години
до спонсор на МВРМалко по-малко от на Гоце мезонетите.
58
1
 
23
 
! Отговори
ПорЦелан преди 12 години
За добра интеграция на ромите трябва повече сода каустик!
57
11
 
16
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Цецо, колко апартамента могат да се купят с 5 милиона долара?
56
0
 
19
 
! Отговори
стефан преди 12 години
Хвърлят ни прах в очите , тъй като всички управляващи/и днешните също/ знаят за това , но не им изнася да решат проблема. Интересно ще бъде когато няма да има българи които да хранят ***, защото такъв етнос "роми" нама никаде по света!!