Варненският владика не бил дал оставка. Само говорел!

Дядо Кирил е член на Синода по право и не може да бъде изваден
Обновена: 8 дек 2011 14:58 | 8 дек 2011 09:30,
69
Варненският владика не бил дал оставка. Само говорел!
Митрополит Кирил. Снимка: Impact Press Group

Митрополит Кирил не е заявявал официално оставка, съобщиха от Светия синод. Същото твърдят и от Варненската и Великопреславска митрополия, където също няма депозирано такова негово желание.

Снощи обаче митрополитът обяви, че е дал оставка заради несъгласие с водените политики на Светия синод.

"Нека архиереите спрат да се занимават със собствените си интереси и настроения. Време е да се обсъдят и решат належащи за Българската православна църква проблеми", категоричен бе той.

Още по темата

Още снощи от Софийската митрополия обявиха, че дядо Кирил е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.

Решението на Варненския митрополит идва ден, след като той скандализира миряните, пристигайки за празничната служба във варненския храм "Св. Николай Чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид".

Владиката обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава и американският президент Барак Обама, му е дарен и е евтин.

"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
пр.БДиЛодкатанаНой преди 12 години
Кирил става владика благодарение на своя "вуйчо-владика" от ДС. На 18 ноември 2008г. в Плиска, родния град на генерала от ДС Христо Маринчев, неговият племенник, Варненският и Великопреславски митрополит Кирил прави тържеството за 80-годишнината от рождението и 8 години от смъртта на вуйчо си. Кметът на Плиска Христо Драганов посмъртно го обявява за почетен гражданин на града и нарича на негово име площад в Плиска. Митрополитът под прикритие Кирил отслужва молитва на гроба на вуйчото ген. Христо Маринчев. А вечерта, в читалище Цар Борис (!) се състои паметна вечер в чест на ДС генерала Христо Маринчев (!), на която споделят спомени ДС колегите (!) на вуйчото на митрополит Кирил (!) - полк. Д. Гелков и полк. Горан Симеонов. Извинявайте, просто не знам къде по-напред да сложа удивителните.
62
1
 
0
 
! Отговори
ХРИСТО БОТЕВ преди 12 години
О, мой боже, правий боже!Не ти, що си в небесата,а ти, що си в мене, боже -мен в сърцето и в душата... Не ти, комуто се кланяткалугери и поповеи комуто свещи палятправославните скотове??????????????????????
61
0
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
Слезли един път Бог и Свети Петър на Земята да се разходят. Ходят и гледат един селянин, целия в мазоли оре една нива, псува и пъшка и пот му капе от челото...Господ: - Абе Петре, тоя за какво толкова се мъчи ? - Ами Дядо Боже - ти нали каза, че хората с кървава пот ще си вадят хляба... - Ама аз се пошегувах бе Петре - отговорил Господ.Продължили по-нататък и чуват от една къща писъци, ревове и Господ пак попитал какво става.Свети Петър отговорил: - Дядо Боже - ти нали каза, че хората ще се раждат с мъки и плач - ето това е жена, която ражда... - Ама Петре - аз и този път се пошегувах...Помърморил Дядо Господ и продължили нататък...Срещнали един охранен поп, с румени бузки, маркова килимявка с логото на Версаче,италиански ръчно шити обувки,слизащ от лимузина Линкълн MKZ Хибрид, с кръст от чисто злато и две торби пълни с луканки, суджуци, пастърми, кутии с черен хайвер,с часовник Ролекс на Сваровски и две дамаджани отлежала манастирска ракия.Попитал пак Дядо Господ: - Абе Петре - онези ги разбхрахме, ами тоя какъв е ? Свети Петър: - Ей тоя Дядо Боже е човека дето разбра, че си се шегувал...
60
1
 
1
 
! Отговори
Мимс преди 12 години
ВСИЧКО ВЪВ ВАРНА Е ОПОРОЧЕНО, СЕЛСКО И ДОЛНО! МРЪСНИ СЕ СИ, ВАРНЕНЦИ, МРЪСНННИИИ!!!
59
0
 
3
 
! Отговори
:)))) преди 12 години
Кирилее,***,забиваш ли куволяци с новата света лимузина? Само си говоря!
58
0
 
4
 
! Отговори
аман преди 12 години
Да го .....и Боже ..прости.......Само си говоря.....
57
0
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
И влезе Исус в храма Божий, и изпъди всички които продаваха и купуваха в храма, и трапезите на среброменителите претури, и седалищата на онези които продаваха гълъби; 13. Писано е: Домът ми ще се нарече молитвен дом а вие го правите разбойнически вертеп. 13. и казва им: Писано е: Домът ми дом на молитва ще да се нарече; а вие го направихте вертеп разбойнически.Евангелие на Матея, Глава 21
56
1
 
2
 
! Отговори
do 60 преди 12 години
NEKA JIVEQT,za6to ne.CTIGA CTE PORYGAVALI XRICTIQNCKITE PACTIRI I CTIGA CTE CTROILI DJAMII,CTIGA CTE PALNILI DJOBOVETE NA TUTUNJIITE-TURZI,za cmetka na ZARNOPROIZVODITELITE,CTIGA CTE XRANILI MARZELIVITE TRTEI ***,ZA DA YCVOQVATE EVROPARI.CTIGA CTE XYLILI ZARKVATA.PREDATELI-ENI4ARI.CTIGA XYLI.TOVA E DNEC BG-v CTREC.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големите попски началници живеят, та пушек се вдига. Защото знаят, че такова нещо като "Царство небесно" не съществува, а е измислица за залъгване на наивните душици.
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този що земя хариза на ***...как няма да му купят Линколн.
53
0
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
освен обети и други неща е давал, при един по друг обществен строй де ...а кой как може и иска да се нарича, не е твоя работа, не си канен за кръстник в края на краищата
52
5
 
4
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Старецът Паисий Светогорец е казал, че ако питаш мухата дали има цветя, ще ти каже, че има само нечистотии на този свят, но пък пчелата ще каже, че има само чисти цветя по света. За нечистотиите не знам, но зная, че във Варненска митрополия се извършва обществена дейност. Там има прекрасни инициативи и за наркомани, и за деца. Започнете да гледате малко и като пчелите, моля.
51
0
 
1
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
Ти не можеш да се наре4еш християнин, след като не знаеш дядо попа горе на снимката какви обети е дал. 4ети , 4адо, а на тебе дядо Попе, Господ ще ти даде присъда, подобаваща...
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
toia sega oble4en kato Djado Mraz da razdava podaryzi na dezata po molovete i ulizite, detskite gradini i dr. sys "spestenite" pari na zyrkvata.
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази институция- БПС- трябва да се закрие, имотите ѝ да се конфискуват и да се преобразуват на детски градини и домове за сираци. А поповете със скъпите колки трябва да ги подхване НАП и разните там комисии!
48
2
 
13
 
! Отговори
lainomet преди 12 години
Да му серрем у килимявката на тоя
47
1
 
10
 
! Отговори
Руско мекере преди 12 години
Тоя брадат козел е пазен и бутан напред от руснаците. Никой нищо не може да му направи. Масон и мафиот едновременно, изчадие адово.
46
0
 
9
 
! Отговори
Гойко преди 12 години
Абе не знам колко е икономичен тоя Линкълн! Ама това си е явен знак за опита на масоните от братските ни САЩ (1вата Масонска държава в света), да навлязат явно в живота ни! Хора събудете се... То и ОПЕЛ АСТРА 1.6 на газ (1500лв) е икономична и конфортна кола ама не съм видял политик или свещенник да се вози на такава?!? :)
45
5
 
9
 
! Отговори
анонимна преди 12 години
Тази религия се е крепяла на наивници 2000 год..Докато ги има, ще има и такива като този владика.
44
3
 
9
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
Е точно такива като тоя знаят най добре че горе нема никой.