Варненският владика не бил дал оставка. Само говорел!

Дядо Кирил е член на Синода по право и не може да бъде изваден
Обновена: 8 дек 2011 14:58 | 8 дек 2011 09:30,
69
Варненският владика не бил дал оставка. Само говорел!
Митрополит Кирил. Снимка: Impact Press Group

Митрополит Кирил не е заявявал официално оставка, съобщиха от Светия синод. Същото твърдят и от Варненската и Великопреславска митрополия, където също няма депозирано такова негово желание.

Снощи обаче митрополитът обяви, че е дал оставка заради несъгласие с водените политики на Светия синод.

"Нека архиереите спрат да се занимават със собствените си интереси и настроения. Време е да се обсъдят и решат належащи за Българската православна църква проблеми", категоричен бе той.

Още по темата

Още снощи от Софийската митрополия обявиха, че дядо Кирил е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.

Решението на Варненския митрополит идва ден, след като той скандализира миряните, пристигайки за празничната служба във варненския храм "Св. Николай Чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид".

Владиката обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава и американският президент Барак Обама, му е дарен и е евтин.

"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
12
 
! Отговори
Разумен преди 12 години
А така, а заблудените вярващи нека продължават зорлем да им дават пари на тези нечистоплътни нещастници. По-пропаднало и безполезно нещо от Българската Православна Църква няма !
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали ще е богоугодно да ти оскубем брадата и да ти олупаме тиквата с павета крадлив *** такъв!
41
2
 
6
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
след като си реши основния проблем - липса на готина кола, започна да мисли и за проблемите на църквата.
40
2
 
9
 
! Отговори
антипоп преди 12 години
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ БОКЛУУУУУК
39
5
 
7
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Църквата е общество от вярващи и Бог - това е дефиницията. Казвайки, че църквата служи на комунисти и всякакви, казвате, че Бог и всички кръстени служат на същите. Бог обича всички хора и чака покаянието на всички, дори и най-големите грешници. Не бързайте да съдите, за да не бъдете съдени (така казва Христос).
38
3
 
4
 
! Отговори
Петър Николов преди 12 години
Някой знае как се получава доживотно право. Има държавен закон и канони на Църквата. Който е кръстен може да гласува в църквите, когато има избори за настоятелство. Останалите правила можете да откриете лесно. Когато всички кръстени пожелаят да се интересуват от Църквата, биха могли и да понаучат нещо за реда в нея. Най-лесно е да се каже - ауууу какви злоупотреби. По-трудно е да разбереш как ти носиш отговорност за тях.
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички МУТРОполити да си подадат оставка!
36
0
 
15
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Сакън,нивгъш Никалайча Пловдивски не бихме го пропуснали в тоз разговор,той даже е по-напред с бавареца и аудито от колегата....За него вероятно казана е немско производство,от Рурска област..........и дяволите ще говорят немски
35
2
 
2
 
! Отговори
Ристо преди 12 години
33в голямо заблуждение си изпаднало, чадо мое,всичко е от мене за ваше улеснение, даже нета, ама вие и него ползвате за порнои за животните съм продиктувал кое и как може да ползвате, що не четете!
34
2
 
16
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Какъвто Патриарха,такива и поповете му.....От много години,църквата служи на различни хора,било комунисти,било комунисти с пари,борци с пари,братя Диневи,архонти и всякакви безбожници......само не и на Народа.И единственото нещо за което поведе борба бяха свещеноливниците,където са големите кинти.....А накрая да ви кажа,лаком *** глава затрива!!!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДАНО ПОСКОРО НАПУСНЕ ЗЕМЯТА И ЗАМИНЕ ЗА ""РАЯ "" КОИТО НИ ПРЕДЛАГА ТОВА САТАНИСКО ИЗ4АДИЕ..ДАНО ПУКНЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ ..
32
1
 
11
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ЗА БАВАРЕЦА НА НИКОЛАЙ ГЕРГОВ ..ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛ.... 1АВЕТО НА БЕКАПЕ И РУМЕН ГЛЪВЪТА .. ЩО НЕ ГОВОРИТЕ БЕ :)
31
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дядо попе, Богоугодно е това което Господ е създал, парите не са част от творението му, и няма защо да му ги спестяваме, защото така или иначе те не представляват нищо за него, по-скоро са продукт от отсечените дървета, които той е създал като такива, а ние хората сме ги унищожили, че да си печатаме пари.Не е Богоугодно да замърсяваме въздуха,който Той ни е дал с нашите коли, не е Богоугодно да седиш на одрани животни в колата си, така че Дядо попе ти отдавна нямаш връзка с Бог!
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смърт бе , *** лъжлива алчна !Доживотно право имал ! Ми много лесно ще се реши тоя проблем с една самоделка под линкълна . *** и крадлива , нагла *** .
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Нека архиереите спрат да се занимават със собствените си интереси и настроения". Breh, breh, ama ina4e kara6 Loncoln-a, kojto ne se prodawa w Ewropa i samo Obama pritejawa wtori takyw. Komunisti4eska utrepka!!!
28
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ЦЪРКВАТА ЗА ТОВА Е ОТДЕЛЕНА ОТ ДЪРЖАВАТА .. ИМА ПРАВИЛА И ТРАДИЦИИ.. ДРУГ Е ВЪПРОСА ТЕ ДО КАКВА СТЕПЕН И В КАКВА ФОРМА СЕ СПАЗВАТ .. НЕ ВАЖИ САМО СА ПРАВОСЛАВИЕТО..... ПРОБЛЕМА НА ПРАВОСЛАВНАТА ЦЪРКВА Е, ЧЕ Е КОМУНИЗИРАНА .. !! ЧЕРВКВИ И МАНАСТИРИ.. СА РАЗРУШЕНИ.. ПОРУТЕНИ.. НА ПО НЯКОЛКО СТОТИН ГОДИНИ.. А НЯКАДЕ .. НАД ХИЛЯДА .. ГОДИНИ ПО БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ!!ПРВЕЪРНАТИ В ОБОРИ И ЗАНДАНИ .. ЗА ТЕЗИ КОИТО ПРОСТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ КРАДЕ ПАРТИЯТА .. ИЛИ ПО ДОНОС!
27
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 12 години
Че само застраховката, поддръжката и сервизното обслужване на тази кола струва годишно колкото един автомобил среден клас с по-малък разход на гориво. Ако този поп наистина беше християнин, щеше да откаже дарението или да поиска дарение за домовете които изнемогват.
26
1
 
10
 
! Отговори
DDD преди 12 години
Как се получава такова доживотно "право"? По каква линия, някой знае ли? :)
25
0
 
14
 
! Отговори
Елф преди 12 години
Целия синод-през Лобната скала в Янтра!БОГОПРОДАВЦИ!
24
0
 
8
 
! Отговори
Бай Цало преди 12 години
До N 20. Тоя се е облажил отдавна за разлика от драскащете в този НЕбоггуугоден форум. На такива пъкъла ще им най голямият рай.