Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка

Дядо Кирил недоволен от лошото управление на Светия синод
7 дек 2011 19:08,
149
Митрополитът с Линкълн-а хвърли оставка
Митрополит Кирил. Снимка: БТА

Варненският и Великопреславски митрополит Кирил е подал днес оставката си в Светия синод.

Според митрополита причината за крайното му решение е "недоволство от управлението в Синода".

Още по темата

"Често висшите духовници вземат някакво решение, а веднага след това то или се отменя, или не се изпълнява реално", каза той.

От Светия синод обаче обявиха, че митрополитът на Варна е член на Синода по право и няма как да бъде изключен от състава му преждевременно и приживе.

Решението на дядо Кирил идва ден, след като митрополитът скандализира миряните, пристигайки за празничната служба във варненския храм "Св. Николай чудотворец" с нов луксозен "Линкълн MKZ Хибрид".

Владикита обясни, че автомобилът, какъвто по думите му притежава и американският президент Барак Обама, му е дарен и е евтин.

"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още по темата: Варнамитрополит Кирил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
0
 
1
 
! Отговори
М.К.Р. преди 12 години
Оставка хвърлям,ЛИНКЪЛНА НЕ !!!!!
140
0
 
0
 
! Отговори
pele преди 12 години
и митрополита в Пловдив и тоя да ги разпопят машеници и това са вярващи хора или до стената и с калашника
139
0
 
2
 
! Отговори
оВЧИ КРАК преди 12 години
Докато са още такива ръководителите на БГ Църквите Заслужили Герои на КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ТРУД положението ще е все същото вижте какъв духовен и морален разпад цари из младото поколение (чалга,наркотици,ТУРСКИ СЕРИАЛИ ПРОМИВКА НА МОЗЪКА),А НАРОДА НАЛИ Е ВСЕ ЗНАЕШ СЕГА ПАК БОЙКО БОРИСОВ ЩЕ Е ВИНОВЕН ИЛИ ПРЕДИШНИТЕ НЕ НАРОД А *** СМЕ НИЕ БЪЛГАРСКОТО ПЛЕМЕ
138
0
 
1
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 12 години
Що Господ не помогна на отец Иван от Нови Хан, а на теб?!!! И ти, както и оня на Пловдиската епархия сте слуги на Дявола и Мамона едновременно! това е поредното потвърждение, че висшия Клир се кланя единствено на парите и хич не му пука за това, че Началникът им отгоре гледа, а паството им тъне в простотия и мизерия! По делата им ще ги познаеш.
137
0
 
2
 
! Отговори
Супер анонимен преди 12 години
Пази Боже от такива попове(пардон митрополити)!
136
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Алооо, не щтракайте само по клавиатурите, а послушайте съвета на новия " доктор хонорис кауза " - " Ни дейти само да ривети, а повичко взимети са ибети "!
135
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 12 години
"Щом автомобилът спестява пари на църквата, значи е богоугоден, категоричен бе отецът. Господ помага, когато човек се старае да работи", убеден е митрополитът."Ей, дедо попе! Дай и за мене един такъв автомобил, че да спестявам и аз, а?
134
1
 
6
 
! Отговори
Manwithnoname преди 12 години
Всичко е много извратено и преиначено в днешно време. Църковните служители са по-грешни и от най-големите грешници. Вярата е бизнес.
133
3
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
НЕ Е БОГУУГОДНО ДА СЕ ЗАЯЖДАТЕ С ДЯДА СИ ВЛАДИКА.ТОВА ЧЕ ГОСПОД ГО Е ПОГЛЕДНАЛ С ЕДНО ОКО НЕ Е ПРЕГРЕШЕНИЕ.ТИ МИРЯНИНО СЕ МОЛИ ТЕБ ДА ПОГЛЕДНЕ С ДВЕТЕ СИ ОЧИ.
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Блаженни са верующите, че рая небесен е тяхен..."
131
0
 
1
 
! Отговори
Хулигана преди 12 години
До 132 -Да и те са дарение :D !
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ннее, шефа му, начело на синода, омлазния дето му искаха оставката още преди 15-20години - назначен още от Тодор Живков каза, че не може да се дава оставка, щото били доживот на тия длъжности. - и ПЛАТЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА
129
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"хвърлил" оставка, щото знае, че няма да му я приемат!а защо не се дигне народа и против правителството и против църквата, да видим бунтове и пред църквите?овцциииии... заспал народсамо ви доят и стрижат, а вие викате "бееее"
128
0
 
8
 
! Отговори
varnenec преди 12 години
Колко сме били праведни мутрополите ,колко ли имоти ги продаде ??
127
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами като не може да напусне да го пращат в някое село и да служи на Бога
126
0
 
31
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Значи, пловдивският митрополит Николай е голтак с Аудито си и джипа!
125
1
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 12 години
шт, сатана! няма да гониш хората от храма всички са божии, даже заблудените и грешницитеХристос нали затова се родил - не за да поучава праведните
124
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 12 години
какво е това нещо - пожизнен член на Синода по право. Поповете да не би да имат имунитет срещу наказателна отговорност? И какво ако някой от тях бъде осъден - ще продължи да бъде член на Синода ли? Ако е така, отивам да уча в духовната семинария!
123
1
 
13
 
! Отговори
i_sh преди 12 години
синода трябваше да го отстрани преди да си подаде оставката - за уронване престижа на църквата или каквото е останало от него! Защо органите не се заинтересуват от сделките и гражданските дела на църковните институции. Каква ли е заслугата на този божи служител, та да бъде толкова щедро дарен. Тази пари за шикозното МПС дали са изкарани с честен труд от дарителя, че така леко се раздават. Затова българите сме атеисти - църквата се управлява като търговско дружество и не се интересува от нас.
122
3
 
13
 
! Отговори
vida преди 12 години
Църквата е богата , за разлика от държавата, ама лапат ли лапат поповете !!!