Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа

"По-добре сега, отколкото в бъдеще да се налагат по-тежки промени"
10 дек 2011 18:36,
140
Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа
Снимка: архив Булфото

"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени".

Това посочват в писмо до медиите от работодателски организации във връзка с приетите от парламента промени, отнасящи се до пенсионната реформа.

Още по темата

От 1 януари догодина възрастта за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Нарастването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца всяка година ще се прилага и за работещите първа и втора категория труд. За първа - докато в края на 2014 г. достигне 48 г. за жените и 53 г. за мъжете, а за втора - 53 г. за жените и 58 г. за мъжете.

Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.

"Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще", пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската
стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
10
 
! Отговори
Стига бре! преди 12 години
Искаш си парите! Какво да кажат новозъвършилите студенти всяка година? Дава маса пари, сметни 6 години по 500-600 семестър, като дипломната работа и послената година и половина в някои Унивеситети таксата е по 900 лева на семестър и на края накои, търсят" мекото на хляба", други тънат в мизеря с години не мога да се реализират, трети са хамали на Летището за 250-300 лева.
88
1
 
16
 
! Отговори
искам си парите преди 12 години
Мафията се подкрепя . Колкото по малко пенсионери толкова повече пари за мафията. Наместиха се в управлението и си правят закони сякаш ще векуват там но един ден народа ще се събуди и тежко им.
87
1
 
6
 
! Отговори
???????????????????? преди 12 години
Сега с днешна дата! Дори и да възнамерявам да вложа посленото си пени, някъде, колко ще ми отнеме, докато получа възвръщаемост, според Вас?!Акции ли да купувам?!За да получа поне eдна част от нещо, някога, но, кога във времето един Господ знае!Може никога или някога!Не, Благодаря залагам на Сигурно!
86
0
 
6
 
! Отговори
???????????????????? преди 12 години
През, 97 година, когато долара върираше можеше да "вързеш гащите" беше просто, лесно не беше, нужно да си предвидлив и находчив имаш лева в наличност, дори и не много влагаш в долари и след седмица, две възвращаемост, дори печалба.От нищо, нещо, където се казва! Вярно, бизнеса беше свит до минимум, безработицата беше жестока, мизерията с думи не можеше да се опише от вода и брашно хляб си правехме!Сега искаш работа, трябва нужното образование, инче се пиши бегал по свое му.
85
4
 
13
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Под предтекст че събираемостта пада въведоха плоския данък. С предтекст че събираемостта пада несвалят тавана от 2000лв облагаем максимум, а увеличиха възрастта за пенсия. ЦЕЛТТА е ДА ИМА СВРЪХКОНКУРЕНЦИЯ НА ПАЗАРА НА ТРУДА, за да може да работиш като вол по 12 часа, а да ти плащат за 8часа и то без да гъкнеш!След като "събираемостта пада" ла*на долни кажете колко ЛЕШАТ В ЗАТВОРА ЗА НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ?Само с РЕФОРМИРАНА ЛЯВА ВЛАСТ ИМАМЕ ШАНС.НЕка изритаме кучето Станишев и преобразим БСП заедно
84
2
 
21
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Сега вече се видя за кого работи това правителство и ГЕРБ! За буржоата, за богатия, за капитала! И против работника, служителя, гражданина. НЕКА ВСИЧКИ СИ СПОМНИМ ТОВА НА ИЗБОРИТЕ И ГИ ИЗРИТАМЕ ОТ ВЛАСТТА!Увеличиха върстта за пенися, под предтекст че НОИ няма пари, а не премахнаха тавана на осигуровките от 2000лв на месец! ЗАЩО? ЗАЩОТО ГАРВАН ГАРВАНОВО ОКО НЕВАДИ!Знаете ли колко са със заплати над 2000лв/месец! Ааа неплащали били. Еми има затвор! Колко души са в затвора в РБ за неплатени данъци
83
4
 
3
 
! Отговори
много ли искам? преди 12 години
И аз искам кола и то Ауди най- нов модел Джип по възможност, бял с бeли кожени седалки!
82
3
 
12
 
! Отговори
Робин Худ преди 12 години
Вижте/прочетох доста коментари/,ПЛАЩАНЕТО НА СОЦ.ОСКИ е добро за нас работниците.НОИ е всичко което ние работниците имаме. НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ ЗА НЯКОЙ ДР.ЛЕВ ПОВЕЧЕ ДА РАБОТИТЕ БЕЗ ТРУДОВ ДОГОВОР! Ако парите не ви стигат ТОВА НЕ Е НАЧИНА ДА ОЛУЧАВАТЕ ПОВЕЧЕ. Начина е да искате по-висока заплата! Ако неви дава иззедника - търсете друга работи и напускайте/зная че е трудно/. Искайте 50% повече заплащане за времето над 8 часа! И отказвайте да работите след 8 часа ако не ви ги плащат
81
1
 
8
 
! Отговори
???????????????????? преди 12 години
Руми,в Германия знаеш ли какви бяха още пенсиите, през 1992-94 година?Такива, че всеки пенсионер да си позволи Околoсветско пътешествие едва ли не.
80
2
 
5
 
! Отговори
rumyana g. преди 12 години
Do 81. Tuk, v Germanija horata se pesionirat taka: majete - na 67, a jenite - na 65 godini. I togava tragvat da pravjat golemi obikolki po sveta. I EDVA TOGAVA si kupuvat NOVA kola, ja Merzedes, ja Audi. Predi tova si kupuvat koli 2-3 raka, sa da hodjat na rabota i sa da si pasaruvat. A poglednete v Baalgarija koj kara hubavi novi koli- mladeji na po 20-30 godini. Ot kade imat tolkova pari? Ili samo pla4ete, 4e njama rabota v BG, a savedenijata sa palni.
79
1
 
6
 
! Отговори
ами факти де! преди 12 години
Кога, бюджета на едно предприятие е на книга и е на чирвено няма как, съкращение!Дреме му на работодателя, че ти си зле, нали той е добре!Балкански синдром: "На мен да ми е добре на Вуте да му зле!"
78
2
 
27
 
! Отговори
работник преди 12 години
Олигарсите гледат да си осигурят все пак персонал да им работи.За това вдигат чрез парламента възрастта, защото виждат, че младите напускат страната!така им се пада за собствения тарикатлък дето чанчат народа за ниски заплати- да им работят старци, та да ги видим!
77
1
 
22
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 12 години
Мръсни капиталистически кърлежи!Белене за вас!
76
1
 
17
 
! Отговори
До КРИС 65 преди 12 години
Брат , нали ако вдигнат заплатите няма да имат сметка и ще се изнесат още по на изток.Така е устроен съвременния капитализъм.Едни трябва да са задължително богати , други задължително бедни.Няма кризи мизи , евреите си казаха тежката дума. Ако не ни харесва ще се махнат всички , ще ни изолират и тъпчат . Както виждаш , нашите народни представители (които трябва да защитават по закон нашия интерес) им спомагат перфектно в плановете и дори за тях остава.Аз деца не искам , за да не ги обричам тук!
75
0
 
22
 
! Отговори
Бесен бугар преди 12 години
Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа10.12.2011 18:36"По-добре сега, отколкото в бъдеще да се налагат по-тежки промени"-----------------------------Какви по-тежки промени,бе *** ваше сатанинско!?От раждането на човек ли ще почнете да удържате пенсионни вноски или задължително ще въведете и осигурителни вноски за закупуване на ковчег,извозване от работното място с катафалка,печатане на другарски жалейки и прочее "тъжни" обреди на умиращите на работните си места 100-годишни!
74
2
 
14
 
! Отговори
до $ преди 12 години
*** в туристическите фирми и виж. Може да се каже че са фифти-фифти - 50 % ученици под 18 и 50% пенсионери около и над 60. Две групи, готови да работят при всякакви условия за минимално възнаграждение, и подлежащи на 100%-ва експлоатация през времето, през което са необходими. Сега ще трябва да останат само на ученически труд, защото 60-годишните няма да искат да рабоят без договор. Горките работодатели, ще се окаже, че са се минали жестоко.
73
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Народе събуди се,време е да се подпали парламента и смърт на политиците и на и на бандитската буржоазия в България,трябва да бъдат *** тези елементи щото те се убиват България!!!
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да... и след 5 години като го окъсат пак с парите за бюджета айде пак една пенсионна реформичка и така докато в Българийката се напълне само с пенсионери (когато всички млади имигрират) и тогава ще обявим фалита.
71
0
 
10
 
! Отговори
Няма значение името! преди 12 години
Аз съм започнал да работя на 3.4.2000 в България. Тогава възрастта за пенсионоране беше 62 години за мъжете (ако не греша). Бг ми ОБЕЩАВАШЕ, че на 62 ще взимам пенсия и няма да ходя на работа! Да, обаче аз не ПОВЯРВАХ на Бг и през 2007 година започнах да работя в Чехия. Тука, този който е РОДЕН 1979 година се пенсионира на 63! Като чужденец имам право на чешка пенсия при натрупани 4 години стаж в страната! Преди 2 месеца ми изпратиха потвърждение за това!!! Дава ми се пенсия на 63г. Близо 250лв.
70
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли от позицията на 24 годишен ми се струва невъзможно и безсмислено дори да се опитвам да стигна до пенсия? Шансът да не доживея е огромен, а и да доживея - пенсията ще е пълната мизерия.Интересно ми е, да видя г-да управляващите как ще ме убедят да си внасям пенсионни осигуровки? Аз лично не виждам нито един аргумент "ЗА" внасянето... освен, че евентуално в бъдещето ще криминализират не-внасянето(заробване на населението).За здравните работата е същата, ама да не повдигам въпроса.