Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа

"По-добре сега, отколкото в бъдеще да се налагат по-тежки промени"
10 дек 2011 18:36,
140
Работодателите доволни от приетата пенсионна реформа
Снимка: архив Булфото

"С ясното разбиране за непопулярния характер на предприеманите мерки, сме убедени, че е по-добре решение да има сега, отколкото в близко бъдеще да се налагат още по-тежки и рестриктивни промени".

Това посочват в писмо до медиите от работодателски организации във връзка с приетите от парламента промени, отнасящи се до пенсионната реформа.

Още по темата

От 1 януари догодина възрастта за пенсиониране се увеличава с по 4 месеца всяка година до достигане на 63-годишна възраст за жените и 65-годишна възраст за мъжете.

Нарастването на възрастта за пенсиониране с по 4 месеца всяка година ще се прилага и за работещите първа и втора категория труд. За първа - докато в края на 2014 г. достигне 48 г. за жените и 53 г. за мъжете, а за втора - 53 г. за жените и 58 г. за мъжете.

Работодателите изразяват желание за среща с държавния глава, на която да го запознаят с позицията си.

"Като представителни организации на работодателите изразяваме ясната си и недвусмислена подкрепа за необходимост от пенсионна реформа. Тази ни обща позиция е формирана както от обективните потребности на настоящото състояние на пенсионната система, така и от разбирането ни за необходимост от сериозни, принципни изменения, насочени към позитивни резултати в бъдеще", пишат от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската
стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
2
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Mnogo razbirachi be, na dumi vseki razbira hahahaha zatova Balgariq e na parvo mqsto v evropa otzda napred :D
68
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има си хас да не са доволни! Съкращават хора в предпенсионна възраст, тези хора никога не получават пенсия, защото не им стига трудов стаж, работодателите товарят останалия персонал с работата на съкратените и така...А на тези, които защитават тая убийствена пенсионна реформа, пожелавам да останат 53-4 години без работа, та да видят как се трупа 40 г, стаж за мъже и 37 г, за жени!
67
1
 
6
 
! Отговори
до Марио-36 преди 12 години
Ти си ги разбил тези хора бе Марио...........!? Имай малко милост към сайта,макар и малобройни и ние сме хора все пак които го посещават !
66
2
 
30
 
! Отговори
se преди 12 години
капиталистите винаги ще са доволни когато хората им работят за жълти стотинки.квалифицираните хора от времето на комунизма все повече намаляват.новото поколение на демокрацията са компютърни хора но не са практици.а комунизма създаде по заводите много квалифицирани майстори.сега се чуства глад именно на майсторите и капитала се стреми да задържи тези хора.но и това време ще свърши защото ползите от комунизма вече свършват и ще трябва да се инвестира в работната ръка.а това не се прави.
65
1
 
4
 
! Отговори
ciganin преди 12 години
mario 36,kvo tolko hubavo otkri v dir.bg? i tam nema info za bukluka...az iska da hvarli edin star razklaten divan ...az ne znae kade...az iska da hvarli jelezata, staklata,kartonite...ne vijda kade...na mene pita edin turist - i az ne znae kade farlyate buklutzite v bg ? i dir.bg ne ti kazva kade...
64
1
 
22
 
! Отговори
$ преди 12 години
Тези катили, работодателите са ***.и отвсякъде и сега правят четки на герб. Но иначе назначават само 20-25 годишни младежи, за да ги изцедят като лимони. Ха да извадят справка, колко са работниците над 60 години.
63
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това НЕ са работодатели, а ОЛИГАРСИ. Същите тези олигарси, които заграбиха икономиката на страната и сега българина им робува за по-ниски заплати от Третия Свят. Докога ще търпите бе роби ?
62
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как няма да са доволни.Нали от тях не се иска нищо.Трябваше минималната заплата да е поне 500лв и тогава някои от работещите в европа българи щяха да се върнат в България.Но за тях това означава по малко джипове и секретарки.
61
9
 
37
 
! Отговори
Комунист-ленинец преди 12 години
Искахте демокрация-имате я.....Ще работите до гроб на чорбаджиите си !!!"Ще плачете за социализма,*** седерастични"
60
0
 
33
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Ха-ха - 52 и 53 - вие да не мислите, че ако бичите до 65, после някой ще ви даде пенсия, достатъчно голяма, че хем да си купувате хляб, хем да си плащате тока? И кой ще ви я заработва тая пенсия - *** ли, които дотогава ще са станали 3 милиона?Толкова ли не проумявате, че парите, които внасяте в НОИ тоя месец, циганорите, работещи "трайно безработни" и "самотни майки", ги изяждат и изпиват още другия месец... точно заради това ще ви карат да работите, докато *** - за да ги храните !!
59
2
 
33
 
! Отговори
1 преди 12 години
Как няма да са доволни ,те са най-големите мошенници,немога да разбера смотаните гербери защо се допитват до тях,аз съм на 59год.с 39год. трудов стаж,питам бащата на пенсионната реформа премиера слънце какво да правя,като ме съкратиха преди месец.
58
1
 
14
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Така българина ще започне да харчи повече , ще се наливат пари в най-различни отрасли и логично стандарта ще се повиши , за съжаление американски и западни сили нямат печалба от това, те ни искат с ниско наведени глави и високо вдигнати ду**та, до кога ще търпим това ?!
57
3
 
30
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Не разбирам защо допускаме толкова очевидно и смешно да ни тъпчат, имаше начини да вдигнем стандарта си на живот , но умишлено не го правят и ние го търпим. Едно германско предприятие за хладилници в България плаща на работниците си по 350 евро заплата, същото предприятие плаша в Германия 1500 евро заплата , да не би нашите работници да са по-некъдърни?! И не е само това предприятие . Трябва закон , тези заплати да станат поне 800 евро , после тези пари ще се завъртят в други сфери на икономика
56
1
 
18
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Стига с тези гъ***зни истории , не мога да разбера кой нормален човек , ще се съгласи с тази реформа, господата , които защитават реформата са страшно промити мозъци , мисля си , че като са млади и им е широко около врата, но и те ще остареят някой ден , и тогава ще дойдат на този хал. Въпреки , че си мисля , че хората , които защитават подобна реформа са толкова отчаяни , че дори не вярват , че ще остареят :)
55
13
 
6
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
Демокрация е ,ще ни бачкате за жълти стинки като сте негодни...Комунизма свърши отдавна...
54
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Вечно недоволни,вечно не им стига,а живеят като барони!Скатават се само ***,които са вътрешни хора,шуробаджинащината е широко разпространена вече в България,а останалата" пасмина" опъва и заради тях!
53
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Работодатели подкрепиха пенсионната реформа, искат среща с Първанов
52
0
 
20
 
! Отговори
иван преди 12 години
Някой да е чул синдикати или работадатели по време на преговорите да е поставял въпроса за това, какво се случва когато някой във фирмите реши да прави структурни реформи т. е съкращаване на работни места, че винаги най-напред се съкращават хората над 50 г. Защо в България, като се каже реформа се разбира съкращаване?!?!
51
3
 
11
 
! Отговори
милена преди 12 години
Как виждате определени професии било то за мъже или жени на пенсионна възраст - учители, шофьори, строители и пр. и пр. Така определената пенсионна възраст е добре дошла за служителите на БАН - там те са вечни!!
50
1
 
23
 
! Отговори
не преди 12 години
Пука му на работодателя като ме уволни на 58 г и после се чудя къде да си намеря работа на тази възраст като никой вече не ме иска защото съм безперспективен.Те нарочно уволняват хората когато наближат пенсия иначе трябва по закон да им плащат 6 заплати.Антинародна политика,това правителство защитава само много богатите и техните си фирми всичко друго под ножа.Няма вече малък и следен бизнес,всичко е умряло.