Борисов: Който пуши в заведение, е простак!

Преглед на печата на 1 юни 2012 г.
Обновена: 1 юни 2012 07:30 | 1 юни 2012 07:13,
698
Борисов:  Който пуши в заведение, е простак!
И депутатската пушалня затваря врати. Снимка: БТА

"Този, който пуши в заведение, е простак." Това заяви премиерът Бойко Борисов в Мадан по повод пълната забрана за димене на закрито, която влиза в сила днес, пише "Труд". Глобата за първо нарушение е от 300 до 500 лв.

Депутатите ще пушат на жълтите павета вместо в пушалнята в парламента. "Народните представители са първите, които трябва да демонстрират спазване на закона. Те ще трябва да пушат на тротоарите, на паветата или в градинките около парламента", каза  шефката на здравната комисия Даниела Дариткова (ГЕРБ). Най-вероятно пушалнята в парламента ще бъде затворена днес, но дали депутатите ще спазват забраната, предстои да се види.
 
Сръбският наркобос Сретен Йосич е бил в топли отношения с депутата от БСП Кирил Добрев и ексдепутата Младен Червеняков, твърди на първа страница "24 часа".  Международният мафиот искал да финансира партията и да вкара в парламента подсъдимия за серия от убийства Петър Стоянов-Сумиста. Това се чу вчера в съда в Шумен по делото "Килърите". Със специално разузнавателно средство е записан разговор между основния свидетел срещу бандата Боян Джамалов и шефа на антитерористите в ГДБОП Валентин Цоновски.
 
"Старите динозаври са минало, сега ловим "бели якички", е заглавието над интервю в "Преса" с градският прокурор на София Николай Кокинов. "Конвенционалната престъпност в оня й вид - с бухалките, с анцузите, с големите организации от рода на "Фирмата" - отшумя. Винаги ще има по-малки групи, които се занимават с такъв тип дейност. Те обаче, нямат време да се окопаят, да съберат мощ и финансов ресурс. Те лесно могат да бъдат разбити", казва Кокинов.
 
Според челото на "Труд" България губи 70 млн. евро от Европа за изграждане на сероочистващи инсталации на 5-и и 6-ти блок в ТЕЦ "Марица-изток 2". "ЕК реши да замрази 36 милиона европейско финансиране за проекта", каза говорителят по регионалното развитие Тон ван Лиероп. От тях 7 млн. евро са изплатени авансово и трябва да ги върнем. Отделно Европейската банка за възстановяване и развитие е спряла заем от 34 млн. евро за същия проект. Санкцията идва след разследване на ОЛАФ по оплакване на френската компания "Алстром" за търга през 2008 г. В него за победител е избран китайско-италиански консорциум, използвал незаконно технология на френската фирма, която останала втора.
 
Продажбата на имоти и моторни превозни средства ще са възможни само при платени здравни вноски, реши здравната комисия в парламента, приемайки на първо четене промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, подчертава "Сега". За целта продавачът ще трябва да предостави удостоверение от НАП, че не дължи здравни вноски. Целта е да се повиши събираемостта на осигуровките. 
 
Няма да има резки скокове на данъците в София. Това обещава в интервю за "24 часа" Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет. "Данъчните зони не са актуализирани от 1998 г., а София се е променила коренно. Много квартали вече са различни като инфраструктура, обслужване и т.н. Затова ще има съответствие между общия устройствен план на града и зоните. Границите им ще съвпадат с естествени делители като реки, жп линии и булеварди, а данъците ще нарастват плавно от периферията към центъра. Между зоните няма да има резки скокове", твърди Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


698
Още по темата: забранапушене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
568
1
 
17
 
! Отговори
ilia преди 11 години
za6o ni nakarahte da prawim pregradi i promenihte zakona.ti ubi malkia biznes boiko\wece nama da sam s teb
567
3
 
21
 
! Отговори
ДА -ДА преди 11 години
Значи вече сме и простаци ,много ти благодарим за овчата мисъл.Трябва да прочетеш какво е заведение и къде се пуши и пие и кое е библиотека или закусвалня. Те хората ти виждат простотията и сами си правят преценка кой е ***.
566
5
 
26
 
! Отговори
Този преди 11 години
А бате Бойко е изкецляк с каруцарски произход!
565
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти пък си циркаджия от село Банкя!!!!!!!
564
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой го казва , лъжливото овчарче от Банкя , което не може да говори правилен български !? Боже , до къде я докарахме ?
563
2
 
31
 
! Отговори
MAFIOZZO преди 11 години
НИКОГА НЕ БИХ ГЛАСУВАЛ ЗА ПАРТИЙКИТЕ НАСЛЕДНИчКИ НА БКП : БСП,ДПС,ГЕРБ,ЛИДЕР,БЪЛГАРИЯ НА ГРАжДАНИТЕ(колко тъпо),рзс,ВМРО(Каракачана)...Н И К О Г А...
562
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който НЕ си изпълнява предизборните ОБЕЩАНИЯ е лъжлив,некадърен ,***,***!
561
3
 
39
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Ако съм *** защото пуша, Борисов, нека съм ***, както и 60% от Българите :) Но тозипростак нема да гласува за тебе на изборите,щото му посегна на кефа-си пие кафето с цигара-нещо, което и Живков не посмя да направи някога:)А иначе аз пак ще си пуша,но твоите данъчни постъпления от кръчмарите ща паднат! Пратиката е показала,че който посегне на навиците на хората- губи:)Ти отнемаш и препитанието на хората от родопските села, от кирджалийските села:)Това е опасно заиграване преди избори :)
560
3
 
36
 
! Отговори
Тина преди 11 години
А кога ще се въведе забрана за употреба на алкохол на обществени места? Пушачите вредят само на себе си, а алкохолиците вредят и на околните. Аз пуша, но не употребявам алкохол и не ми е приятно около мен да смърди на джибри. Щом управляващите са толкова загрижени за здравето на нацията, трябва да забранят и алкохола, който е не по-малко вреден от никотина. Искам забрана и за чалга на обществени места!
559
2
 
34
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
щом аз съм "***" - боко трябва да е *** !
558
2
 
36
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Борисов, как ще охраняваш депутатите на жълтите павета докато пушат? И как ще наложиш глоба в размер по-висок от на минималната работна заплата? :) Там имаше една разпоредба- я я прочети... А дали е по-възпитателно за подрастващите да гледат пушачи в редичка пред заведенията, вместо последните да си пушат скрити вътре? Изобщо няма никаква логика в тази разпоредба, тя цели съвсем другинеща- идватизбори, а тютюна е поминък на определен електорат.... НАЛИ, Бойко ? :)
557
2
 
43
 
! Отговори
Простака преди 11 години
Да се пуши на обществени места не може а да се простее може! Трябва да се забрани на Борисов да простее на обществени места да говори глупости и да ни излага!И между другото аз не му плащам на тоя *** да рита топка в работно време!
556
3
 
28
 
! Отговори
BG преди 11 години
Borisov,ne sum glasuvala za teb,ne sum tolkova umstveno pomra4ena.Az sum ot evropeiskite prostaci,jivee6ti ot godini izvun BG.Az pone uspqh da se dokaja i tuk,a ti kakvo napravi?!Osra peizajinata ot vsqkude,kato razprodade Bulgaria.Znae6 li v na4aloto ti se vruzvah,no `posle kato edna dobra hristiqnka si kazah-Gospod zabavq,no ne zabravq!Ti i vsi4kite izmekqri politi4eski kato teb,deto purhate tam da dookradete Bulgaria,naistina 6te si platite edin den.Za tova i sum absolyutno spokoina!
555
1
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Щом е забранено вече пуша само контрабанда и по две кутии!
554
1
 
37
 
! Отговори
Гого преди 11 години
Помощ!Един ****ераст пожарникар ми загаси цигарата!
553
1
 
36
 
! Отговори
мими преди 11 години
Не пуша, но като чета коментарите на някои от вас и повелята на "Партията" ми се ДО ПУШИ много, а и ми стана сладко!И в този ред на мисли : Що не забранят да се плодят на хора,които нямат начин ,а и не искат да намерят такъв,да са си плодят чаветата!?
552
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не искаме да правим оборот на Тиквата с хероина. С цигари се живее по-дълго.
551
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мутрата МИСЛИ за Вашето здраве мили сънародници!
550
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На простия човек морето му е до колене!"- Народна мъдрост
549
22
 
20
 
! Отговори
Виртуален Палячо преди 11 години
Драги пушачи, проблема се състои в това, че ние хората се раждаме не с цигара в ръка, а дишайки не толкова чистия но все пак чист Въздух. Това, че вие искате да дишате дим вместо въздух е дошло на по късен етап от живота ви - най-вероятно след 14-15тата ви годишнина. Ако толкова много държите на правата си да се тровите винаги може да си закупите пакетче хероин, което да успокоява блудните ви абстинентни мозъци.