"Пирогов" настоява за одит от Сметната палата

Лечебното заведение иска да изчисти името си
Обновена: 5 юли 2012 13:54 | 5 юли 2012 13:54,
16
"Пирогов" настоява за одит от Сметната палата
Лечебното заведение иска проверка. Снимка: Пирогов

Ръководството на "Пирогов" иска Сметната палата да направи цялостен одит на бюджета и на имуществото на болницата, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата

Директорът проф. Димитър Раденовски се е обърнал с молба да бъде направена проверка към председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.

Според Раденовски одита ще изчисти името на лечебното заведение и ще улесни работата на медиците и те ще могат спокойно да оказват спешна медицинска помощ на пациентите си.

Исканията на ръководството на "Пирогов" идват след като преди седмици министърът на здравеопазването Десислва Атанасова изнесе доклад, който посочва редица нарушения в процедурите за провеждане на обществени поръчки, както и сключването на странни договори в болничното заведение.

От лечебното заведение веднага излязоха с позиция, че информацията има за цел да дискредитира лекарите и работата им.

След оповестяването на данните Атанасова направи смени в борда на директорите на болницата, но категорично отрече, че има опит за дискредитиране.

Тя обясни, че докладът е предоставен на отговорните институции и ще бъдат направени допълнителни проверки и одити.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
дядо преди 11 години
къф е тоа професор ветой да не е работил у русенско читалищеайде че се пери на министъркатада мине първом през читалището
15
0
 
5
 
! Отговори
отговор преди 11 години
Прочетох внимателно написаното и никъде не видях да съм нещо за професионализма на лекарите.Става дума за болницата.Радвам се , че са ви излекували. Но не се радвам на здравните заведения. Защото , като всички останали БЪЛГАРИ , аз си плащам здравните осигуровки и имам правото да убедя , че те отива до там , за където са преназначени. И мисля също , че това би трябвало да дразни най вече персоналът.
14
2
 
4
 
! Отговори
пациент преди 11 години
Не знам, какво е изровила тая кок*шка - министЕрката, но в "Пирогов" са БОГОВЕ!Три пъти ни се е налагало да опираме до тях - и трите пъти направиха чудеса! Поклон!И сега слушайте внимателно! - никой и стотинка не ни е поискал!!!!!! Каквото имаше да се плаща - мина през касата - на партера и издадоха фактури!Ние почерпихме - по наше желание - стандартното с готини бонбони, бутилка и цветя!Да са живи и здрави - целия персонал! А еднодневката - ще се нагуши и ще я сменят и нея ;)
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мръсно,мизерно и неприветливо ама спасяват животи нали?Като бях малък и си счупих ръцете ми ги превързаха и гипсираха именно там.И никакви пари не съм им давал.Е вярно,пред мен имаше около половин милион *** които трябваше търпеливо да изчакам докато ми се ревеше от болка.Ама докторите си свършиха работата.
12
3
 
3
 
! Отговори
иво преди 11 години
Това е една от най жалките болници , които съм виждал. Мръсно,непприветливо,просто не мога да я опиша.Така , че ако там са разходвани средства /бонуси/ , за сметка на козметични ремонти,редно е Сметната палата да извърши обективен одит и всекиму заслуженото.Тук наистина е неуместна всякаква политика.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Калинката" Атанасова......
10
3
 
10
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Кво се правите всичките на ударени?Публична тайна е, че атаката срещу Пирогов е заради новата частна болница,дето я откри министърката, и дето е на гербаджиите.сега трябва да се разсипе Пирогов, та пациентите и парите да отидат в частната болница.Това и децата го разбраха.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До "naglec""какъв нагъл тип трябва да си бе...." Виж си ника и си отговори на въпроса.И защо за "Коко и Боко" (доказани артисти), тази пръдла в доклада иска конкурс по ЗОП.И защо пръдлата не е дошла в болницата, когато парламентарна комисия е в Пирогов.И кажи , каво стана със 600 000 лева за ремонта на Русенската болница взети от мъжа и.И какво "право" е завършила - къде и кога. Ако някой намери в Интернет информация да я каже.
8
1
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 11 години
"на калпавия космонавт и космосът му е крив .....на калпавия водолаз и водораслите му пречат"
7
5
 
4
 
! Отговори
оооф преди 11 години
Какво означава "тенденциозен доклад" ???, защо на мен не ми дават пет пъти повече ДМС отколкото на шефа ми...или сега искате да изкарате черното бяло. Та какво ще опровергаете, че мед. сестра е взела по 25 000 лв. на година ДМС, а електротехник 9 000, че обществена поръчка печели непоканена фирма.
6
1
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Ти май в близките 15-20 години не си посещавал "болница" ,та била тя и "Пирогов",или може би ти даже и не живееш в България???
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо трябва да се вярва на "тежката артилерия" Атанасова? Мерките които предлага за смъкване цените на лекарствата са същите които още зимата тогавашният министър Константинов предложи.Но според госпожата тогава тези мерки бяха закъснели и ненавременни ,явно за да седне на стола му. Следователно или тогава лъжеше или сега.Така че тя просто не вдъхва доверие,просто посочи че някой е виновен и готово ,пък след това *** доказвай че това е лъжа.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На гадовете не им се разделя с лапаницата!Но и са нагли и безочливи отгоре на това!!
3
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ако се окаже, че заключенията от доклада са тенденциозни?
2
12
 
15
 
! Отговори
naglec преди 11 години
какъв нагъл тип триябва да си бе, братче. Псевдоминистърката вади доклад с доказателства за злоупотреби и откровени кражби, нашиа безочливец: Искат да ни дескредитират.... Грешка, ***, искаме да ви затворим в затвори, копе*е нагло!
1
8
 
11
 
! Отговори
***** преди 11 години
че да излязат още бакий на яве, съвсем ще се размирише