Аню Ангелов поиска повече жени в армията

Няма "стъклен таван", който да ги възпрепятства, увери министърът
Обновена: 10 юли 2012 21:12 | 10 юли 2012 21:12, Красимир Ангелов
248
Аню Ангелов поиска повече жени в армията
Аню Ангелов иска повече жени в армията. Снимка: БТА

Няма "стъклен таван" в българските въоръжени сили, който да препятства кариерното развитие на жените, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов на международната конференция по проекта на НАТО "Ролята на жените в сигурността и отбраната" в София.

Военният министър изрази съжаление, че все още нямаме жена - генерал или адмирал, но по думите му до пет-шест години това ще бъде факт.

Министърът изтъкна, че от няколко дни вече в Националната гвардейска част за първи път служи жена.

"Това практически финализира процеса на отваряне на всички специалности за дамско присъствие", посочи Аню Ангелов.

Той призна, че все още има предразсъдъци в основния команден състав по отношение на това колко, на какви длъжности и как да се развиват жените - военнослужещи, особено за високите нива в йерархията.

"Отбраната и сигурността не са и не могат да бъдат запазена територия за мъжете във въоръжените сили и силите за сигурност. Преди 20 г. обаче това далеч не беше така, жените в униформа във въоръжените сили бяха в много малък брой ограничени специалности, позиции и длъжности. Днес постепенно преодоляваме този стереотип", посочи Ангелов.

Към момента жените в армията са малко над 14 процента от личния състав, основно те са от войнишкия състав.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жените на бойното поле със командир пенсионер а мъжете (повечето обърнали резбата) стоят в къщи и гледат съпунките по БИ-тв-то! В същото време България си въобразява че ако се наложи ЕС и НАТО ще ни дойдат на помощ!
30
1
 
7
 
! Отговори
Аньооо преди 11 години
ХАХАХАХА, минусите 100 % са ми ги сложили "военни". Истината е неудобна извън поделението нали ?? *** нещастници !!!
29
2
 
5
 
! Отговори
Киро преди 11 години
Е как да няма вени на високи постове в армията????Бившия министър,дето сега е на външните работи?
28
10
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Турците са ни верни съюзници вее - какво се сдухваш...?Важното е да държим руснака далече и всичко ще е наред.
27
2
 
18
 
! Отговори
Аньооо преди 11 години
Наредили са нашите и играят карти а балъците бачкат ли бачкат. Отделно честа практика е повечето офицери и сержанти да си пишат всички наряди с точно определени жени (сещайте се защо) . Правил съм много скандали но нищо не се променя , даже един път ми беше отговорено от офицер :"ти ***.ка имаш ли ?" ТОВА Е НАШАТА АРМИЯ ! Изтраях 4 години и се махнах ! Командира като ме пита защо аз му отговорих че повече нямада съм роб на жени , нагаждачи и комплексирани офицерчета .
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Позор за нас е, че допуснахме армията ни да стане за посмешище.
25
4
 
13
 
! Отговори
Аньооо преди 11 години
Номер 6 - Иванов е прав , аз напуснах армията преди 4 месеца , понеже жените и *** ги скатаваха и от най -дребната работа ! Сутрин като свърши строя идва старшия и вика : '' Сега от тука отивате да изтесате тревата от склада , от там има 3 ЗИЛа за разтоварване и после трябва да се измият кенефите , коридорите и стълбищата в корпуса". Така ,хубаво ама трите ни госпожици и двамата ефрейтори *** изведнъж изчезват. Отивам аз да питам старшият къде са и какво виждам в канцеларията му : Продъ
24
3
 
21
 
! Отговори
нойски преди 11 години
Абе какви жени бе... Това са дъщери, внучки, племеннички и каквито други роднини се сетите на ,,висшите началници" в армията... Не стига че те са на ясла но вкарват и родата си......По цял ден само сплетничат интриганстват и недоволстват.......... Жалко, жалко за Българската Армия...
23
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сто процента Аню е много по-добър военначалник от драскачите тук. За съжаление обаче в такива моменти решенията са политически, не са военни и винаги са катастрофални.
22
4
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 11 години
Не разводнявай.Ставаше дума, че няма значение колко стар е Аню, щото няма да търчи по окопите, а има да управлява министерство.И също ставаше дума, че е добре да има повече жени, щото смесените колективи са по-производителни и безконфликтни - доказано.Друго ако ти е неясно - питай!
21
8
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
И с кого ще воюваме? Масово ви се привижда на една част от "анализаторите" тук войни и какво ли не. Спокойно, НАТО не разчита на няколко стотинте ни войниа пратени тук -там. Стане ли война, да не дава Бог, всикчи ще сме мобилизирани, включително и "анализаторите" тук. Отделно, че сме в НАТО и ЕС и единствено български войници ходят на мисии навън. Относно мастото на жените в армията- ами, някои жени се държат много повече "мъжки" отколко някои мъже. Това е работа като всяка друга.
20
1
 
1
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Ми никой не спори... щото съм прав.
19
3
 
24
 
! Отговори
Геле преди 11 години
Жени в армията... то няма армия вече бе братче, къде са ни танковете, къде са самолетите, корабите...Имаше малко складове с боеприпаси и те ги взривиха на 2 пъти!Сега вече армията се състои от две караулни роти да бичат наряди на американските бази в чужбина и чиновниците в министерството. Там верно требват секретарки, телефонистки, кафеджийки, домакинки... Ние вече нямаме армия, затова може и транссексуални да си назначават - все това!
18
1
 
11
 
! Отговори
Драго преди 11 години
Ква армия.....кви жени?
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23 прав си.Жени в армията само за разтоварване на личния състав.Ама сети се кой личен състав
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
според мен нашата армия трябва да е САМО от жени.освен че ще втрещим целия свят с нашата иновация ще поставим и в доста неудобно положение евентуално атакуващия ни противник.врагът ще се чуди да се бие ли с нашите амазонки или да ги...
15
1
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 11 години
Ми как?! с бактереологично оръжие - ти нищо не разбираш както казаваше чапаев на петка в стар виз.
14
2
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
"Това което Рейгън уж е направил са го направили много хора реално, а не сам той. "Еми същото е и с Аню... за какво спориме?
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе 20 тоз *** 12 дали изобщо някога се е интересувал от политика,или гледа само 20-те лева в задния джоб дадени незнайно от кой ,незнайно защо -ТОЧНО НА НЕГО
12
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
жената е майка,домакиня и другар в живота на мъжа-не убиец-.....не знам как ще иде на война и ще убива ,като преди това дава живот......