Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на Pussy Riot

Провокацията е протест срещу процеса на руската пънк група
Обновена: 17 авг 2012 09:19 | 17 авг 2012 09:17,
649
Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на Pussy Riot
Изпратената снимка до медиите

Паметникът на Съветската армия в София осъмна украсен с разноцветни качулки. От съобщение до медиите става ясно, че поредната провокация е от поддръжници на руската пънк група Pussy Riot.

В посланието си до посолството на Русия, правителството и НС те настояват Мария, Надежда и Катерина да бъдат освободени незабавно.

„Свободата на изразяване е основно човешко право, защитено от руското и международното право. Тоталитарният режим на Владимир Путин трябва да го признае и да спре да тероризира своите граждани“, се посочва в съобщението.

Още по темата
Според поддръжниците Pussy Riot е вдъхновяващ символ на борбата за демокрация в Русия и цялата международна общност, включително българските власти, е длъжна да ги подкрепи „срещу опитите на режима да затвори устите им".

С протестния акт чрез слагане на качулки на скулптурите на съветските воини подкрепящите руската пънк група искали да покажат, че и България е солидарна „със смелите членове на групата“.

Съобщението, подписано от „Група човеци“, завършва с призива: „Всички сме Pussy Riot“.

Днес се очаква да приключи процесът за хулиганство срещу Pussy Riot в московски съд. В навечерието на президентските избори през март пънкарките отслужиха в столичния храм "Христос Спасител" псевдомолебен под наслов: "Богородице, изгони Путин!". Обвинението иска за тях три години затвор.

Това е поредната провокация с паметника на Съветската армия. В началото на лятото на миналата година фигурите бяха боядисани като герои от американски комикси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
461
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички знаем, че политиката е *** работа.Тези момиченца какво разбират от политика? Защо не проведоха инициативата си в руската дума или директно при Путин?Божият храм е дом за молитва , място за смирение и прошка.Молитвата е нещо свято и няма общо с палячовщината на тези момиченца.Паметникът на съветската армия е за хора дали живота си и точно там всякакви *** дето не могат да умрат за родината си драскат простотии или слагат качулки.
460
1
 
14
 
! Отговори
софиянка преди 11 години
Много ми е мъчно за този паметник. който трябва да търпи изстъпленията на всякакви луди.Аз съм играла в тази градинка като дете и този паметник е част от моя живот.Но много селяни нямат нищо общо с него и се правят на" интересни."
459
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С елементарна манипулация се опитвате да ни представят тези мърли за светици. Нещо като Жана дарк или нещо такова. Няма да мине ... вече сме доста по умни и можем САМИ да правим преценка на случващото се. Ние не сме *** американци и *** заподноевропейци така че този път не стана.... Следващия път опитайте нещо по-нестандартно - например като ни пробутате някое животно за символ на свободата и демокрацията. Поне ще ни бъде интересно.
458
3
 
4
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
ДИМА 565, воняща червена гадино, не смей да мърсиш стихове на голям български поет, а "Русия"-та ти можеш да се я завреш отзад ОТ ВЕКОВЕ ЗА ВЕКОВЕ, така ще заприличаш на Улянов-Ленин, пезевенкът, в който се кълняхте до вчера.А думата "българи" съвсем пък не е за смрадливо съветоидно влечуго като тебе, тя е свещена, мириздлива гадино.
457
5
 
4
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
Анонимна *** 562, ти явно много работи не можеш да си представиш с мозъченцето си червено, а да дрънкаш за "православна църква" съвсем не бива,нещастен червен, само мърсиш понятието.
456
1
 
3
 
! Отговори
мастика преди 11 години
Предлагам всички, които подкрепяме девойките - в знак на съпричастност да си вкараме както Надежда Толоконикова кой където може по едно пиле. Това ще вдъхне кураж на момичетата и ще бъде звучен шамар в лицето на Лицето. Пример да дадат Никито Младенов, Миленчо ( доносник) Радев, И.Инджев и т.н
455
4
 
3
 
! Отговори
DO559 преди 11 години
kolkoto PO DALECH OT RUSIA TOLKOVA PO BLIZO DO AFROAZIATZKA EVROPA VEZIRAM NASELENIETO KOETO OBITAVA EVROPA I CHERNA AMERIKA
454
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен присъдата е справедлива. Не може всеки да си прави каквото му се иска. В крайна сметка си има закони и за хулиганство - присъдата е такава. Не одобрявам подобни прояви в храмове било то църкви, джамии, синагоги или др. Не може да протестираш като се гавриш с вярата на милиони хора, има си начини и начини за протести. Имат да лежат още година и половина и то при общ режим, а в крайна сметка преди да направят такова нещо да бяха си прочели закона, за да видят какво ги очаква...
453
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 11 години
Защо не съобщават имената на трите наркоманки на български!!!Защото всеки се срамува от тях.
452
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да си представя що за *** трябва да е човек за да съчувства на някакви "пусита" ,на ненормални *** на които най голямото геройство през мижавия им живот е било че са се изгаврили в православна църква ...ами ако не беше православна църква ,а синагога или джамия ?В първия случай всички *** които сега плачат за тях щяха да ги обвинят в антисемитизъм ,или в етническа нетолерантност ама нали янките писаха на бомбите които пускаха над Белград -"за вашия православен Великден".....
451
1
 
4
 
! Отговори
дядо преди 11 години
не се е*вайте със сталиндиктатор като диктаторпроблема му е че той единствен в света е изградил най-голямата империя в историята на човечеството от чукотка до берлин и никой от противниците му няма да му простинезависимо че и те са били същите месари като него- пускали са на заколение собствените си хора
450
0
 
5
 
! Отговори
дядо преди 11 години
*** не се свършватне е случайно че сме единствената държава в европа на ниво латинска америка от 60-тедето като им тропнеха американците и те скачат нашите управници се подмокрят и са способни да смажат народа от който произхождаткато сте толкова големи демократи кажете на кой президент са думите да той е бясно куче но е наше куче по адрес на латино диктатор избиващ собствения си народайде демократи от къде произтича демокрацията и какви са принципите и
449
10
 
9
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 11 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
448
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да разбера какво им пречи на *** в София паметника на хора, които са дали кръвта и живота си, за да спрат фашизма. Нали за същото са воювали и съюзниците. Тази гавра с паметта на загиналите става не без съучастието на МВР на Боко тиквата. Все повече нормално мислещи хора в БГ разбират защо е имало лагери. За такива като руските *** и *** им подръжници у нас са били лагерите.
447
1
 
8
 
! Отговори
jimm преди 11 години
Това са "момичетата" от "Възстаналата п..."? Ами вижте и вие: Внимание, кадрите не се препоръчват за хора с нормална психика и морал! Внимание, кадрите не са подходящи за лица под 18 години! Бременната Толоконникова в публичен групов ... спектакъл, 4 дена преди да роди: v-retvizan2.livejournal/81515.html Другата "краде" замразено пиле, завирайки си го ... plucer.livejournal/281211.htmlРуските власти са объркали мястото - тези са си точно за спец. отделение в психиатрията!!!
446
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СталинЛуд, масов убиец. А за 2 та св. война - руснаците победиха въпреки Сталин
445
2
 
16
 
! Отговори
ПЕНДЕЛ КОСТОВ преди 11 години
КАКТО КАЗВАШЕ ГЕНИАЛНИЯТ ЙОРДАН РАДИЧКОВ "ПРОСТОТИЯТА ХОДИ ПО ХОРАТА,НЕ ПО ГОРАТА". СТАВА ВЪПРОС ЗА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ СПЕЧЕЛИЛА ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА.КОЛКОТО ДО ПЛАТЕНИТЕ КУ*РВЕТА ОТ *** RIOT БЯХА НЕ САМО СМЕШНИ,НО И ЖАЛКИ И ОТВРАТИТЕЛНИ.ТА ЗА ТЯХ ЛИ РЕВЕ АГЕНТА НА ГРУ ИВАН КОСТОВ,КОЙТО ПРАВИ ОПИТ ДА ШАВА В ПРЕДСМЪРТНИ ПОЛИТИЧЕСКИ КОНВУЛСИИ.
444
0
 
3
 
! Отговори
проницателен преди 11 години
До Ако не беше Сталин..Щеше да е някой друг
443
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Паметник на съветското своеволие...
442
1
 
6
 
! Отговори
Ако не беше Сталин.. преди 11 години
Ако не бяха Сталин, Ленин и сие, сега Русия щеше да е държава No. 1 в света.