Руски пънкарки в затвора след молитва срещу Путин

Трите музикантки от “Pussy Riot” могат да отнесат присъда от 7 години
Обновена: 21 юли 2012 07:01 | 20 юли 2012 18:27,
168
Руски пънкарки в затвора след молитва срещу Путин
Pussy Riot се включиха в концерта на Faith No More в Москва на 2 юли, Снимка: Reuters

Пънкарска молитва срещу Путин може да докара 7 години затвор за три руски музикантки.

Съдът в Москва разпореди да бъде удължен до януари 2013 г. срокът на задържане на певиците от бандата “Pussy Riot”.

Те бяха арестувани преди четири месеца в катедралата на руската столица. На 21 февруари те са влезли маскирани с китари и усилватели в катедралата "Христос Спасител" в Москва и са изпълнили "пънкарска молитва", озаглавена "Богородице, прогони Путин".

Действията им предизвикаха остри реакции в страната, но пък редица обществени дейци застанаха зад тях и заявиха, че не заслужават толкова сурови присъди.

Съдът удовлетвори молбата на прокуратурата и удължи с шест месеца задържането под стража на 22-годишната Надежда Толоконникова, 29-годишната Екатерина Самуцевич и 24-годишната Мария Алехина. Те могат да останат зад решетките до 7 години по обвинение за хулиганство.

Музикантките остават в ареста до 12 януари 2013 г., а следващото заседание на съда е на 23 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво значи "молитва срещу Путин"Истинските молитви никога не са против някого.Какво казва нашият Господ : " Благославяйте онези които ви проклинат, добро правете на онези които ви мразят и се молете за онези , които ви обиждат и гонят."Молитва срещу си е истинска форма на извращение и нека си полежат в затвора тези *** момиченца. Преведете си групата *** riot - бунта на п***ите
145
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен това са пели голи ! Пълна гавра с вярващите хора и традициите! Мърли !
144
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Историята, естествено, е преиначена. Проблемът не е, че тези девойки са пели против Путин.Проблем е, че са го правили, където не трябва. Но това едва ли може да стигне до съзнанието на българските скудоумни журналисти, за които думата "поругаване" е лишена от съдържание.Също така и огромната част от невъзпитавания напоследък български народ не е в състояние да схване.
143
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пфф умни се събрали! Фесове ви требат на вас - фесовее... на маанетата веке свикнахте, на нергилетата и дюнерите се облажихте- сега чоплите руската история и политика- "син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе..." по ви оди: онождане с потфърганье и айдушко подсфиркванье свиквайте с *** скоро идем с *** "тъпанарки" да ви оправим прешлените, че криво седите и още по-криво съдите!!!
142
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За хулиганство 7 години затвор??може би направо растрел?като преди 60 години.Ако бяха изпяли "Боже,храни Путин".... замислете се ,хора!
141
3
 
9
 
! Отговори
Константин преди 11 години
Нека да отидат в Саудовска Арабия, в Мека и да изпълнят Пънк-Песен за Ислама и Алах. Какво ще направи най-демократичната арабска държава (и най-верен арабски съюзник на САЩ) със свободата на творчеството. А ако останят живи, нека да отидат в Израел и да изпълнят песен за юдаизма при стената за плача в Йерусалим. Как интересно ще реагират евреите.СЕДЕМ ГОДИНИ КАТОРГА СА НИЩО ПО СРАВНЕНИЕ С РАСПРАВАТА НА АРАБИТЕ ИЛИ ЕВРЕИТЕ.
140
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък ще кажа, че руснаците пратиха товарни кораби да си приберат багажа от Сирия и до два месеца Асад ще е история. За съжаление и тука руската политика остави няколко десетки хиляди трупа.
139
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гледай си своя демократичен *** където за убииство дават условна ха ха резан *** *** ,манафчейта не спират с плюенето по русия
138
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Затова, че изпели в неква църква "Богородице, прогони Путин" - за това 7 години затвор? хахахахаха, абе руснака си остана руснак - див и безпросветен варварин.
137
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онова мекотело с ботокса се е насрало от страх пред няколко 21-годишни девойчета и сега ще ги държи години наред в затвора. *** е гнусна пародия на човек и рано или късно ще свърши като Кадафи, Милошевич, Саддам, Асад. Друг път за него няма.
136
11
 
4
 
! Отговори
до алекс преди 11 години
Аха, силно вярващи са. От 1991 г. насам. Преди това бяха силно атеисти. Интересно, след 10 години какви ли ще са. Отговора се налага от само себе си - накъдето задуха вятъра, такива ще са.
135
3
 
19
 
! Отговори
дядо преди 11 години
стига горчиви сълзиако някой влезе в нашия невски на центъра на софия да си прави полтически пиар по най-недостоен начин и ние не го вкараме в затвора значи сме мухльовци
134
0
 
15
 
! Отговори
vlady преди 11 години
На първо време имат нужда от освежаваща почивка в луксозния хотелски комплекс Лефортово, след това следва да поживеят някоя и друга година в легендарния Владимирский Централ.
133
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към Сашо.Може и да сте прав.Не етрябвало да се въвежда задължителното изучаване на руски език.Но тогава,когато той беше задължителен нямаше нито един надпис на обществени места на този език.Сега не може да се срещне друг надпис,освен на английски.Как сте със самокритичността,Сашо?
132
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не срещу Путин протестираха тези три хулиганки,а изпълняваха нечия поръчка отвън.Възмущението от постъпката им беше не само у вярващите хора и свещенослужителите.Дори да не си вярващ,нямаш право да се гавриш с един храм и с вярата на милиони хора.Не срещу Путин е бил протеста им.Просто им е било поръчано да извършат нещо,с което да провокират реакция у властта.Заслужават строго наказание.
131
0
 
1
 
! Отговори
до Sasho преди 11 години
Не задръствай ефира с болестта си ! Ако няма място в болниците или е нелечимо и безнадеждно, закачи си камък на врата и поплувай !
130
2
 
12
 
! Отговори
алекс преди 11 години
За разлика от нас руснаците са силно вярващи и такива просташки PR акции не са на мястото си в Русия !
129
4
 
15
 
! Отговори
СВОБОДЕН преди 11 години
СЛАВА НА РУСИЯ! ВЕЧНА ПАМЕТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ ОТ БЪЛГАРИЯ!
128
3
 
4
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 11 години
Тези си оплетоха кошницата!Малко са грозновати, но имат идеи.Обзалагам се на бутилка "Девин", че ще имат мноооого продажби на новия си албум, който ще се казва "*** ломает тюрму".
127
3
 
3
 
! Отговори
a преди 11 години
Това е "демокрация" от векове за векове.