Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на Pussy Riot

Провокацията е протест срещу процеса на руската пънк група
Обновена: 17 авг 2012 09:19 | 17 авг 2012 09:17,
649
Паметникът на Съветската армия осъмна с качулки на Pussy Riot
Изпратената снимка до медиите

Паметникът на Съветската армия в София осъмна украсен с разноцветни качулки. От съобщение до медиите става ясно, че поредната провокация е от поддръжници на руската пънк група Pussy Riot.

В посланието си до посолството на Русия, правителството и НС те настояват Мария, Надежда и Катерина да бъдат освободени незабавно.

„Свободата на изразяване е основно човешко право, защитено от руското и международното право. Тоталитарният режим на Владимир Путин трябва да го признае и да спре да тероризира своите граждани“, се посочва в съобщението.

Още по темата
Според поддръжниците Pussy Riot е вдъхновяващ символ на борбата за демокрация в Русия и цялата международна общност, включително българските власти, е длъжна да ги подкрепи „срещу опитите на режима да затвори устите им".

С протестния акт чрез слагане на качулки на скулптурите на съветските воини подкрепящите руската пънк група искали да покажат, че и България е солидарна „със смелите членове на групата“.

Съобщението, подписано от „Група човеци“, завършва с призива: „Всички сме Pussy Riot“.

Днес се очаква да приключи процесът за хулиганство срещу Pussy Riot в московски съд. В навечерието на президентските избори през март пънкарките отслужиха в столичния храм "Христос Спасител" псевдомолебен под наслов: "Богородице, изгони Путин!". Обвинението иска за тях три години затвор.

Това е поредната провокация с паметника на Съветската армия. В началото на лятото на миналата година фигурите бяха боядисани като герои от американски комикси. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


649
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
5
 
13
 
! Отговори
Илко преди 11 години
Като се осквернява църквата ли ? Това ли символ за борба за демокрация?Ако бях тия щяха да лижат пода и щях да ги запаля с някой свещник да осетят силата на Бога. Скапани ***.За тия к*ви само смърт и нищо друго.Според поддръжниците *** Riot е вдъхновяващ символ на борбата за демокрация в Русия и цялата международна общност, включително българските власти, е длъжна да ги подкрепи срещу опитите на режима да затвори устите им".
380
0
 
6
 
! Отговори
безполезно преди 11 години
Няма смисъл да се убеждаваме един друг.Всеки с разбиранията си и със своята истина.
379
0
 
7
 
! Отговори
азз преди 11 години
лелеей,лелееее...колко много залупени коне с капаци и римуващ се с ***!!!!някой да е чел за какво се говори в анархизма?!??или стигате до разбирането -хаос?!понеже пънкарите се радват на анархизма.ако бяха отишли нормално облечени граждани в църквата,и изпеят "господи,изгони путин..."дали щяха да бъдат подведени под одговорност?!а,вие,форумни супер мени,гений ...,смеете ли да излезете очи в очи с ббб,и да му кажете че е *** мафиотска тиква,продала се на всеки за пари!-???съмнявам се!!повечето от вас са жалки-наведени,мазно усмихващо се,газещи по-слабите....а,сега плюйте!!ако има какво:-)))
378
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как три малки момиченца направиха Путин за смях пред цял свят.
377
12
 
10
 
! Отговори
до Патриот преди 11 години
Значи когато една огромна репресивна машина се изправи срещу три момичета, това е "възтържествуване на правдата" така ли? Мухахахахаха, я се чуй отстрани какво каза току-що. От БСП-то си нали? Личи ти от сто километра. Де да беше и патриот, ама не си. Предлагам ти да се подписваш като "сляп " - хем се римува с патриот, хем отговаря на истината. :))))
376
10
 
6
 
! Отговори
до Иван преди 11 години
Много се шашкаш за мнението на другите пич, свиркай си. А протеста е номер едно именно защото Путинчо полудява от такива акции, не помниш ли че миналия път като го боядисаха цялото КГБ пикаеше газ.Научи се да гледаш от веселата страна на нещата.
375
11
 
4
 
! Отговори
до мамантос преди 11 години
Какъв ти поправителен труд? Трябва да бъдат разстреляни, заедно с родата им до девето коляно ха-ха-ха. *** като теб много ме забавляват. :))))))))))
374
13
 
14
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Келешчетата-келемета, които кощунствуват над паметника трябва да бъдат открити и изпратени на поправителен труд, заедно с родителите им -- ***, които са допринесли много за изграждането им като осквернители.
373
7
 
24
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Не ми дреме за Пуси Райат и незнам какви си...нашата реакция е отново ***...и как да ни уважаават по света, като ние за никакъв не ставаме. Бравост: Голям протест...накривихте му на Путин да не казвам кое! Само излагате България, лапетии!
372
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 484. >Къде бе в Москва ли няма терористи и стрелящи луди ??? ти нормален ли си бе ?Че там всеки шофьор на такси има незаконно огнестрелно оръжие беБе как да няма - има колкото искаш. Даже не знам чувал ли си за оня изперкал милиционер дето разстреля хората направо в хранителния магазин. Аз съм нормален - ама ти не си -къде прочете мое твърдение че Москва е безопасна, посочи? Опосум такъв - оправи си очилата!
371
1
 
2
 
! Отговори
до 486 преди 11 години
Ми проспал съм ги явно. Ама значи още по-лесно за теб, само моля те не пропускай да наблегнеш на стила който посочих
370
5
 
5
 
! Отговори
до 484 преди 11 години
Къде бе в Москва ли няма терористи и стрелящи луди ??? ти нормален ли си бе ?Че там всеки шофьор на такси има незаконно огнестрелно оръжие бе
369
5
 
6
 
! Отговори
do 483 преди 11 години
Ми че то най-големите протести и молебени срещу власта в България са правени именно там бе пич ................. ти къде живя последните 22 години ?
368
4
 
2
 
! Отговори
до 483 преди 11 години
И по щури неща съм правил на млади години
367
6
 
10
 
! Отговори
до 480 преди 11 години
ти в Москва бил ли си бе пич? Компетентно ми говориш за "Лондон, Токио, Берлин, Стокхолм и т.н." - добре, вярвам че ти си бил и ЖИВЯЛ ГОДИНИ във всички посочени градове и се изказваш подготвен. Там е безопасно, нама земетресения, няма луди стрелящи по хората в киното, няма терористи боравещи със самолети и т.н. Но аз живея вече 10 години в Москва и засега оцелях (не че и там няма такива работи - колкото щеш). Забележи - не казвам че Москва е безопасен - аз твърдя че всеки мегаполис е опасен
366
1
 
17
 
! Отговори
до 477 преди 11 години
Що не отидеш в Александър Невски облечен като пънкар и направиш един молебен-оргия против Боко (може и против Тройната, хем не са на власт) за да ни го докажеш, а ?
365
8
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
си получиха заслуженото 3 годинки в кафеза да помислят друг *** ще разрващават ли така обществото!Браво на Русия справедливостта възтържествува всяка *** гад си го получава каквото заслужава!Поклон пред Русия истинска правова държава!
364
3
 
13
 
! Отговори
до 477 преди 11 години
Ами то тъй се създават герои, брате. Ако им беха треснали глоба и ги бяха задържали за 15 денонощия в ареста, днес никой нямаше да знае за тях. Вместо тва те ги метнаха половин година в ареста и се гласят да им треснат 3 години затвор. Вместо 3 глобени абсолютно неизвестни хулиганки, сега ще получат 3 дисидентки, ползващи се с подкрепата на целия свят - понеже малоумието не знае граници, брате. ))))))))))))))
363
9
 
7
 
! Отговори
до 479 преди 11 години
Пълни глупости говориш, даже и Истанбул е по-безопасен от Москва, да не говорим за Лондон, Токио, Берлин, Стокхолм и т.н. и т.н...........В Москва могат да си те претрепат за нищо в т.ч. и милициоенрите, да не говорим за космическите цени, непосилни за обикновенните руснаци
362
2
 
14
 
! Отговори
аз 464 преди 11 години
Голяма стабилност има в Москва няма що, това е един от най-опасните градове на света, пред църквите се разхождат просъитутки а милиционерите само минават да си съберат рекета от тях, ама видиш ли това не е неморално и подсъдно, а пънк молебена е щото е срещу бащицата на народите :) абе комична работа.Комичен си ти. Почти всеки мегаполис на планетата е опасен. В която и да е страна. Транспорт, метро, престъпност, тероризъм... Безопасно е при баба на село.