Вече може да се пуши на летище "София", но срещу 28 лева

На Терминал 2 вече има зала за пушачи, част от салона за гости „Преслав“
Обновена: 30 авг 2012 17:22 | 30 авг 2012 17:22,
61
Вече може да се пуши на летище "София", но срещу 28 лева
Салонът за пушачи. Снимка: летище "София"

Пушенето на летище "София" вече не е напълно забранено. На новия Терминал 2 вече има салон за пушачи, съобщиха от пресслужбата на летището.

Той е част от салона за гости "Преслав", но ще се ползва срещу 28,16 лв./14.40 еuro – толкова е единичната цена за престой до 3 часа.

Тя включва всички услуги, предлагани в салона: бизнес център с факс, принтер, ксерокс, интернет, телевизия, българска и чуждестранна преса; алкохолни и безалкохолни напитки,закуски, чай, кафе, дегустация на избрани български вина.

Новата зала е достъпна и безплатна за пътници с билети за бизнес класа. Останалите могат да я използват, ако платят цената от  14 евро. 

Може да се използва и от пътници с намалена подвижност, тъй като предлага самостоятелен санитарен възел и е в близост до ескалатор и асансьор.

Вентилационната система е с капацитет за обслужване на 52 души.

Така пушачите, които не искат да се лишат от удоволствието да изпушат цигара преди полет, вече могат да направят това в  спокойна и комфортна обстановка, коментират от летище "София".

Досега на летището имаше салон за пушачи само на Терминал 1 след гранична проверка, а на Терминал 2, където е основният пътникопоток, нямаше обособено помещение.

Работното време на салон за гости "Преслав" е съобразено с разписанието на полетите на летище "София" - всеки ден, от първи до последен полет на Терминал 2.

До няколко месеца от летището планират да изградят и кабинки за пушене, които ще са на разположение на абсолютно всички пътници, съобщи БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: летище Софияпушачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
4
 
36
 
! Отговори
ентъртейнур преди 11 години
хахаха ми е взел мнението.Навсякъде по света в летищата си има безплатни пространства за пушене, ама тамошните хора не са толкова хитри. Само у нас се сетили да ги направят платени... 14 евро. А след връщане от морето мога да добавя - навсякъде нормалните хора слагат чадъри, там където им е концесията, само у нас хитрите сънародници събота и неделя нареждат поне още 2 реда...Мнооого сме *** и ако не попием бързо добрия пример ще се самоунищожим в простащина и мутринщина.
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха,ха,като в салона могат да се поберат 62 души,на това тренажорче кой по-напред ще се качи:) Изгъзици
30
5
 
21
 
! Отговори
Baceto преди 11 години
Хахаха. От летище мога да изляза за 1 минута , да пуша и да се върна. УАТ ДЪ ФАК?
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами и тука не е забранено да пушиш пред заведението.
28
1
 
18
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
ДО 10 и 12Кой пък ти каза че мен някой ме трови?Я вземи прочети отново пост 4 и тогава ми казвай че някой ме трови!Казах че съм пушач , прочети внимателно!Чел недочел веднага ми противоречи.
27
16
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моя позната си дойде от екскурзия в Европа и каза,че в Австрия са си пушили навсякъде, както беше у нас, а във Франция, Швейцария, Италия и Словения се пуши отвън по кафетата спокойно, а нас ни лъжат че било забранено . Изобщо добре го натресоха тия гербаджии на заведенията по време на криза. При положение ,че от ЕС изобщо не са ни поставяли такива условия ,а само препоръки !
26
4
 
22
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
"Тя включва всички услуги, предлагани в салона: бизнес център с факс, принтер, ксерокс, интернет, телевизия, българска и чуждестранна преса; алкохолни и безалкохолни напитки,закуски, чай, кафе, дегустация на избрани български вина."По тази логика ако запаля цигара там, без да ползвам тези "невероятни" екстри, би следвало да ми излезе безплатно. Или ще ме таксуват на база издишване на цигарен дим.
25
17
 
35
 
! Отговори
petkov преди 11 години
А там където не се пуши да се плаща 280лева.Гадоста и дискриминацията върху 60% от населението на България продължава.Останалите 40%са предимно деца до 18 години които Не трябва да пушат,пенсионери и *** от които се ужасявам.
24
1
 
21
 
! Отговори
Рудокф Хес преди 11 години
До 19 Тук се говори за салон за пушачи не за кабинки. Във Във Франкфурт да си видял салон? Може и да има но не знам. От там съм минавал само веднъж, изпуших две цигари една след друга и ми писна да ме гледат като някакъв животински вид, вземах си две бири и излязох от летището, отвън са пепелник до пепелника.
23
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На летищата е правилно да има помещение за пушачи, защото след като пътниците влезнат в транзитната зона няма право да излизат от там за по една цигарка.
22
2
 
37
 
! Отговори
Бобсън преди 11 години
Ми да си купя тогава един самолет и да си го сложа в кръчмата и ще си пуша и ще викам,че е летище.
21
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз няма да гласувам за Герб заради тази тотална забрана и заради унизително ниските заплати и пенсии. В другите области като цяло ги харесвам, но- без моя глас щом няма едно кафене тв София където да изпия кафето с цигара! Ясно е, че това е дискриминация и жалко послушание на ЕС, а днес разбирам, че е продажно и сеи спомням поговорката "кой каквото ще да ти говори- знай, че става дума за пари" Значи- богатите ще си пушат, а бедните- не! Блажени непушачите, които вярват, че някой мисли за здрав
20
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А срещу колко леФа мой да съ сире по пистата?
19
0
 
21
 
! Отговори
бай Иван преди 11 години
дали няма далавера
18
2
 
28
 
! Отговори
gft преди 11 години
@19е как защо , защото ние сме по напредничеви, пък и сме с по примити мозъци,съшо така съм чувал, че в .. забравих точно в коя страна беше, в заведенията може да се пуши, забранено е само в часовете за хранене.абе.. както казах, ние пак се изкарахме по праведни от папата,
17
12
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоталната забрана за тютюнопушене беше най-голямата глупост сътворявана някога! В казината все още се пуши!
16
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо на летището във Франкфурт не се плаща,беееееееееее:) Пушачите са в кабини,не в салони. А тук,вместо да си купят 7 кутии цигари,ще ги дават на филанкишията:)
15
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аман от недоразбрали. Това не е зала за пушачи, а допълнение към бизнес салона. По всички летища ги има и са безплатни за пътниците от бизнес и първа класа, останалите си плащат, защото в тези 28 лева влизат и безплатни напитки, закуски и вино.
14
1
 
22
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Сега очакваме същото да се случи и в заведенията и обществените сгради. Няма разлика, нали? Вероятно разрешението ще бъде дадено при условие да се заплаща някаква такса на държавата, а пушачите - на заведението. Колко елементарно - този шум със забраната е бил за пари!
13
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А стая за секс има ли , естествено тя ще е по-скъпа!!!