Вече може да се пуши на летище "София", но срещу 28 лева

На Терминал 2 вече има зала за пушачи, част от салона за гости „Преслав“
Обновена: 30 авг 2012 17:22 | 30 авг 2012 17:22,
61
Вече може да се пуши на летище "София", но срещу 28 лева
Салонът за пушачи. Снимка: летище "София"

Пушенето на летище "София" вече не е напълно забранено. На новия Терминал 2 вече има салон за пушачи, съобщиха от пресслужбата на летището.

Той е част от салона за гости "Преслав", но ще се ползва срещу 28,16 лв./14.40 еuro – толкова е единичната цена за престой до 3 часа.

Тя включва всички услуги, предлагани в салона: бизнес център с факс, принтер, ксерокс, интернет, телевизия, българска и чуждестранна преса; алкохолни и безалкохолни напитки,закуски, чай, кафе, дегустация на избрани български вина.

Новата зала е достъпна и безплатна за пътници с билети за бизнес класа. Останалите могат да я използват, ако платят цената от  14 евро. 

Може да се използва и от пътници с намалена подвижност, тъй като предлага самостоятелен санитарен възел и е в близост до ескалатор и асансьор.

Вентилационната система е с капацитет за обслужване на 52 души.

Така пушачите, които не искат да се лишат от удоволствието да изпушат цигара преди полет, вече могат да направят това в  спокойна и комфортна обстановка, коментират от летище "София".

Досега на летището имаше салон за пушачи само на Терминал 1 след гранична проверка, а на Терминал 2, където е основният пътникопоток, нямаше обособено помещение.

Работното време на салон за гости "Преслав" е съобразено с разписанието на полетите на летище "София" - всеки ден, от първи до последен полет на Терминал 2.

До няколко месеца от летището планират да изградят и кабинки за пушене, които ще са на разположение на абсолютно всички пътници, съобщи БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: летище Софияпушачи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как пък изчислиха 28.16 лв.? :) Бизнескласуващите пък няма да плащат,защото те иат най-малко пари:) Супер,по-умно не може и да бъде измислено.
11
5
 
23
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
До 6 - май внесоха поправка, че само на летищата ще е разрешено при опр условия. Явно от летище София са ги спазили. Иначе забраната за пушене си е кофти, трябваше да се приеме обособяване на различни помещения за пушачи и непушачи. Така, със сегашната забрана се дискриминират пушачите.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Някой да ми обясни моля, как това въобще е законно! Въпросният салон не е ли закрито обществено място? "А де. И аз това се чудя. Излиза, че има как да се правят закрити заведения/клубове за пушачи.
9
1
 
14
 
! Отговори
гфт преди 11 години
от пост 10имах в предвид @4
8
0
 
18
 
! Отговори
До 6 преди 11 години
Законно е, в законът изрично е упоменато, че на летищата могат да се изграждат салони за пушачи.
7
5
 
17
 
! Отговори
gft преди 11 години
@141. в случея кой те трови специално теб?като не искаш да те тровят, еми не влизай в стаята за пушене?каква ти е драмата?2. да найстина всичко в тази държава се прави за пари, по нормалните летища, няма такса за залата за пушене.3. Ей да го *** тук повечето се изкараха по праведни и от папата, айде малко по спокйно.4. Никой не го интересува, че една значителна част от подраствашите, са като хидещи плондири, и кръвното им е като на 70 годишен дядо, ама цигарите...5. за въздуха да не говорим
6
0
 
24
 
! Отговори
Бивш гербераст преди 11 години
Мен терминал 2 не ме интересува, мене ме интересува терминал 1
5
1
 
21
 
! Отговори
haha преди 11 години
Моля ви се ... не слагайте табелка, да може като запалиш и после идва служителя и ти вика "Трийсе леа батка!" ... така ше е най по нашенски, ако не ще да плаща - 100 лева глоба :Pхаха ... *** ненаядени :-)
4
1
 
32
 
! Отговори
Jim Morrison преди 11 години
А спринцовки ще можеме ли да употребяваме ?
3
5
 
52
 
! Отговори
И.Иванов преди 11 години
Някой да ми обясни моля, как това въобще е законно! Въпросният салон не е ли закрито обществено място?
2
5
 
40
 
! Отговори
Стоянов преди 11 години
Всичко в тая "държава" се прави за пари всичкоо.Забранено е пушенето на обществени места , НО ако си плащате може!Никой не мисли за вашето здраве както се цитира на всякъде (да не се тровят околните и самите ние) всичко е постановка!Пушач съм.
1
9
 
15
 
! Отговори
Levis преди 11 години
Влезте моля ви -->tinyurl/win-every-week