Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

В българското правителство има разумни хора, надява се военният министър
178
Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

"Не съм получил никаква официална оферта и не приемам оферти чрез медиите", заяви военният министър Аню Ангелов, който бе помолен да коментира вчерашното изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има само, ако поетапно техните преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

"Що се отнася до прословутите привилегии, няма да спра да повтарям, че това са компенсации за редица неща и ако говорим за привилегии ще трябва тези ограничения в правата и задълженията на военнослужещите да ги приравним към държавните служители – да имат право на стачка, право на профсъюзи, право на членство в политически партии, свободно право на участие в избори, независимо от коя партия и т.н.", подчерта министърът.

Той отново посочи, че за възнагражденията предстоят още разговори между министерствата и Министерството на финансите, като в крайна сметка последната дума ще има правителството.

Още по темата

Не зная какво е влиянието върху фонд работна заплата, ако един военнослужещ не е 20, а 40 дни в отпуск. Това все пак е платен отпуск, коментира военният министър и изрази оптимизъм:

"В българското правителство има разумни хора, които да сядат на масата и да водят преговори за това какво би било и какво не би било по отношение на възнагражденията на военнослужещите".

Dnes.bg припомня, че преди ден финансовият министър Симеон Дянков посочи, че заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

По думите на вицепремиера е изпратено писмо до администрациите с това предложение.

Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
До Ира преди 11 години
Явно ти харесва да работиш сред такива, каквото ги описваш. В канцелариите е пълно с ***, която трябва да се премахне и проблема ще е решен. Явно, трябва да започнат от твоята канцеларийка. За краденето- пак си помисли. Това са пълни лъжи, защото не можеш да изнесеш танк-72 без да те забележат..според мен. Или някой камион..а може би ЛПГ..а гориво няма.Явно имаш доста свободно време, като канцеларски плъх и си пиеш кафенцето с тях. Какво да ти кажат- че не ставаш за нищо ли? Ами възпитани са.
101
0
 
3
 
! Отговори
ami преди 11 години
gospodin ministar mahaite cqlata armiq da doidah hubavite amerikanski voini4eta 4e da opanat po vednaj jenite na teq mnogoznaikovci a te da im laskat kubinkite a za6to ne i bastunite redom sas jenite.kak moje finansov ministar 4ist amerikanec nikoga ne jivql i slujil v BG ARMIQ da dava akali.a piqnata i narkozavisima sgan da dava akali po forumite.te sa6tite koito neznaqt kvo e avtomat stroi,priqtel moral kletva himn,i bezbroi dr ne6ta.ops sgan tova ne e kato na COUNTER STRIKE.AMA JALAK NAROD
100
1
 
3
 
! Отговори
СЕДЯНКО ДЯНК-OFF преди 11 години
ОТ КАК МЕ ГРЪМНАХТЕ ОТЗАД С ГАУБИЦАТА, В Г--------------ЦА, МИ ОТЪНЯ ГЛАСЕЦА, ЗАТВА АЗ ЩЕ ВИ ГРЪМНА СЯ ЗАПЛАТКИТЕ ПРИ ПЕНСИОНИРАНЕ, И ХИЧ НЕ *** ПЛАШЕТЕ СЪС ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ, НА КОГОТО ТРЯБВА, АЗ ПРАВЯ МИ................И
99
6
 
6
 
! Отговори
Ира преди 11 години
Познавам военнослужещите отблизо и много добре, работя повече от 5 години сред тях. Преди това работих на други места, с години, и за това имам база за сравнение. Безобразно мързеливи, покрадват повече или по-малко, обичат другите да им вършат работата, вечно са скътавка някъде, мърсотийки правят на едро и дребно, нечистоплътни физически и морално, прости, неграмотни, ограничени, досаждат на жените (долна работа). Не знам какво изпитвам в повече, срам или страх, че работя с такива хора. Уви!!!
98
0
 
4
 
! Отговори
Миро преди 11 години
До АнонименДържавата е един *** който се храни от работещите в частния сектор.
97
4
 
3
 
! Отговори
старши-педал преди 11 години
Ооо, старши - сержант точим си зъбите за млади д.пета така ли ?! Големи трудности в армията - ракия, чалга и порно. Как шъ съ опрам - от сига почвайм да тринирам да ни мъ запреш у караулното и дъ мъ опрайш на бързо
96
4
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Като чета коментарите се питам защо военните си мислят,че са нещо повече от останалите.В мен е останала представата,че хората които немогат да се реализират на друго място стават военни.В същото време имат един куп превилегии,да не ги изброявам,знаят се. И в крайна сметка ако не им харесва работата и имат акъл нека си потърсат друга реализация и стига са ревали.
95
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
който не храни своята войска храни чужда . така както ние плащаме 5 милиарда на НАТО за 2 години
94
2
 
3
 
! Отговори
до 95 преди 11 години
Да и ще се бия ! Знам че за военен дето гледа само паричките това звучи меко казано "странно" и дори "перверзно" но виждаш ли фуражко, въпреки че не съм военен (и никога не съм искал да бъда, колкото и голяма заплата и облаги да получавам) аз съм възпитан така:За един мъж основните неща са:- почитай бога ! - обичай жена си !- защитавай родината си !Ти си възпитаван така: печели мама, без да работиш, п..би другарче и на хляба мекото и на работа мекото. Да ти е честито !
93
7
 
7
 
! Отговори
старши сержант преди 11 години
Всички дето сте против армията ви искам запас да ви покажа аз какво цвете е ряпата и как се защитава Българската държава от такива дето сигурно още майките им оправят леглата в къщи и не са свикнали на никакви трудности в живота.
92
4
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
vsi4ki koito pluqt armiqta ne sa balgari tova sa predateli ili makedonci
91
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сус бре!
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тея дядковци на снимката много им тичат тея пелите панталонки.Дали отдолу нямат прашки?
89
2
 
7
 
! Отговори
Стилиян преди 11 години
Не е реално да се сравнява длъжност на която ти е вменено НОСЕНЕТО И ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ОРЪЖИЕ с някой който по цял ден е в някоя канцелария. Било то в МФ или където и другаде. Защото колко от тях са дали по една нощна смяна, колко от тях са мръзнали на -20 и са се пекли на +40, колко от тях са били на работа на КОЛЕДА НОВА ГОДИНА ИЛИ ПЪК НА Р.Д НА ДЕТЕТО СИ И ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НЕ Е СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ.
88
0
 
3
 
! Отговори
до 92 преди 11 години
Ако стане и ти ще трябва да се биеш редом до мен.Разликата ще е,че на теб държавата няма да ти е дала нищо преди това,пък аз ще излезна по-голям тарикат! :)
87
1
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Пич една - само една !!!!!от разликите е че ако ти кажеш на преки я си шеф че е *** или че няма да свършиш нещо най-много ама в краааааен случай да те уволнят.На мене това ми се иска по 10 пъти на ден.Но ако го направя съм дисциплинарно уволнен отивам на военен съд.
86
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Чета коментарите,болшинството написани от хора,които не са служили в Армията и пишат какви ли не глупости,и плюват Армията,ако ги вземат само за 3 месеца да служат,същите тези ще пишат съвсем различни неща
85
0
 
2
 
! Отговори
до 90 преди 11 години
Искрено се надявам че ако стане някой ден война, с цялото си сърце ще отидеш да се биеш и умреш за Майка България :)))))Или по-реално: е..м ти м..та на държавата, аз се омитам от тука :)))Тогава частния бизнес, никак няма да е лоша опция :)
84
2
 
6
 
! Отговори
Know how преди 11 години
Веднъж и Дянков да е прав
83
1
 
7
 
! Отговори
до 87 преди 11 години
Не мисля,че съм ***! Това,че не съм завършил университет и не зная чужди езици не ме прави ***.Просто армията беше най-добрата опция за мен и аз се възползвах.Ако бях отишъл в частния сектор,сега още щях да живея на квартира и да нямам пукнат лев в джоба,зная това.Виждам,как се подиграват с хората частниците и съм доволен,че армията ми помогна много.