Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

В българското правителство има разумни хора, надява се военният министър
178
Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

"Не съм получил никаква официална оферта и не приемам оферти чрез медиите", заяви военният министър Аню Ангелов, който бе помолен да коментира вчерашното изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има само, ако поетапно техните преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

"Що се отнася до прословутите привилегии, няма да спра да повтарям, че това са компенсации за редица неща и ако говорим за привилегии ще трябва тези ограничения в правата и задълженията на военнослужещите да ги приравним към държавните служители – да имат право на стачка, право на профсъюзи, право на членство в политически партии, свободно право на участие в избори, независимо от коя партия и т.н.", подчерта министърът.

Той отново посочи, че за възнагражденията предстоят още разговори между министерствата и Министерството на финансите, като в крайна сметка последната дума ще има правителството.

Още по темата

Не зная какво е влиянието върху фонд работна заплата, ако един военнослужещ не е 20, а 40 дни в отпуск. Това все пак е платен отпуск, коментира военният министър и изрази оптимизъм:

"В българското правителство има разумни хора, които да сядат на масата и да водят преговори за това какво би било и какво не би било по отношение на възнагражденията на военнослужещите".

Dnes.bg припомня, че преди ден финансовият министър Симеон Дянков посочи, че заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

По думите на вицепремиера е изпратено писмо до администрациите с това предложение.

Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
5
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
А бе, *** фуражко - за това се бутат по 25-30 човека и ви правят с..ки и да не продължавам още какво. ЩОТО ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТ, ЩОТО В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ОБРАЗОВАНИЕТО Е НА НУЛА, ЩОТО ВОЕННИТЕ *** РАЗБИХА ВСИЧКОЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ ВЛЕЗЕШ ЛИ В АРМИЯТА - ЛЕЖАЧКА НА КОРЕМ И ПАРИ БЕЗ РАБОТАЗА ТОВА СЕ НАТИСКАТ - ЩОТО ВСЕКИ ИСКА ДА ПЕЧЕЛИ БЕЗ ДА РАБОТИЕДИСТВЕНОТО МЯСТО В ДЪРЖВАТА КЪДЕТО МОЖЕ ДА СТАНЕ ТОВА Е САМО ЕДНО - АРМИЯТА !!!Ама как само сам си признавате че сте корумпирани *****ли до дупка
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе момче ,какво призвание те гони? То ако беше по призвание,армията ни щеше да е 20-на офицери и 0 редници.Ако не е добра заплатата кой ще я облече тая униформа? Та нали затова я вдигат постоянно,за да не бягат хората.
80
1
 
6
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Прав пич, за такива облаги на некадърници като теб, дето за друго не стават, си заслужава да търпиш по едно - две е..ния в дуп.. дневно. Прав си, къде другаде освен в армията един *** ще се почувсва нещо на тоя свят !Както знаем мечтата на всеки *** е да бъде аристократ !Ей, за това сме срещу армията - драги, утре като тръгнем на протест и на теб ти свирнат ще ни избиеш до крак "говедата цивилни". И л..та ще им ближеш даже на началниците си
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 72Толкова са ти възможностите,младеж ! Защо се бутате по 25-30 човека за едно място и търсите връзки,познати,готови сте рушвети и какво ли не да дадете, само да се докопате до място в армията или МВР ! А не виждате,че сте кекави,полуграмотни,пълни с комплекси и злоба ,с една дума - некъдърници!
78
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bat ANIO S KAKVO E VOORAJENA BALGARSKATA ARMIA NIAMAT I 10NOVI BOMBARDIROVACHA SU 34 ILI F18 I CHI GO KREPI V AFGANISTAN I IRAK
77
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе в крайна сметка е ясно , че никой не напуска армията , защото никъде не може да вземе толкова пари за нищо работа.Участвали в пожари и др. меропр. , че какво им е друга работа на инжинерните войски , а във всички родове войски има такива калпазани , нали трябва да тренират , а тази техника няма са гние по гаражите .Дянков е много прав , който не иска да служи , няма място в армията , нали това е призвание.Държавата ги е учила безплатно , а и не е необходима армията да е попълнен. на 100%
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 72 Ами отиди да послужиш някъде 1,2,3 или повече години,тогава няма да задаваш въпроси ! Между другото ще ти кажа ,че законът дава това право,та за това !
75
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако не беше армията нямаше да имам нищо.Сега имам семейство,добре обзаведено жилище,хубав автомобил и спестявания в банката.Имам 5 мисии зад гърба си и мисля да направя още няколко.Комшията е електроинженер и едвам кърпи.Армията просто ти дава шанс!
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Продълж.Гледайте сега какви са привилегиите:2,3-3 пъти по висока заплата , пари безплатно , че и в брой , допълнителни възнаграждения - разни, курсове разни , командировчици , че и задгранични, 2 % ЗА 1 ГОДИНА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ , ПЕНСИОНИРАТ ги с 25 г. трудов стаж , че и 26 заплати вземат при пенсиониране. На какво отгоре. Не може ли да членуват в партия , голям келипир че ние имаме, не можели да работят друга работа , че кой може да работи , ако е достатъчно натоварен на първата , сигурно с
73
1
 
2
 
! Отговори
horus преди 11 години
Колкото до помоща на военните при бедствия и аварии - аз ли нещо бъркам или преди време когато имаше пак дискусия по темата военните *** категорично заявиха, цитирам:"При бедствия има Гражданска защита" армията пази държавата САМО от Външни Врагове - това бяха думи на военни. Помня че имаше искане снайперисти да застрелят болни от шап животни - има си ловни дружинки. Дори подръжката на военните скривалища се прави от ЧАСТНИ фирми (естествено на наш гръб) а не от военните.
72
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Армията е пълна с чиновници , включая и с поли. Те работят заедно с цивилни специалисти , инж., еколози, юристи, икономисти и счетоводители, доктори и адвокати . Има ги и военни и цивилни. Работата им е една и съща , но военният дава 1-2 наряда през месеца , яде и спи , плащат му допълнително и после почива 2-3 дена. Гледайте сега какви са привилегиите:2,3-3 пъти по висока заплата , пари безплатно , че и в брой , допълнителни възнаграждения - разни, командировчици, курсове разни , че и задгранич
71
0
 
2
 
! Отговори
horus преди 11 години
Още един военен да си признае - В АРМИЯТА Е ПЪЛНО С ОБРАТНИ ! Днес очевидно е деня на честността в БГ армията !!А и ***, 75 - просто хубаво е че си признаваш, само дето това за армията отдавна всички го знаем - като гледаме военните по улицата как се държат за ръце, как се опипвате по дупетата в кафенетата и как сладко сте се гушнали в служебните рейсове.Публична тайна е че да идеш на мисия в чужбина - дупе да ти е яко - В БУКВАЛЕН СМИСЪЛ !
70
0
 
1
 
! Отговори
мъдрию преди 11 години
има много несмислени коментари. коментирай по-същество!!! стига с простотии! няма доходи нормални, нчма ли кой да вразуми този елемент от друга планета - Дянков да вдига доходите, а който не иска да не служи в армията насила. погледнете и натовските ангажименти срещу какво? голата истина е няма пари, всичко е въдух под налягане братоци.
69
0
 
1
 
! Отговори
до 70 преди 11 години
Пич,аз никога нищо не съм твърдял! Заплатите и привилегиите в МО не ги определям аз,определят ги държавата.Сърди се на дядо ти Аню и компания,не на мен! Дали аз ще ги взимам тези пари,или друг човек е все тая,щата си го има и трябва да се запълни.Защо да не ги взема тези пари?
68
1
 
2
 
! Отговори
До 60-тия преди 11 години
Абе кой пише за сега ? Пиша за времето когато имаше АРМИЯ сега има такава само на теория . Що се касае за пияници и дебелаци да имаше и такива но имаше и свесни хора мисля като на всякъде но на теб явно ти е направило впечатление . Дебелаците бяха в трудови войски там можеше да се пие по поделенията където се носеше дежурство поне аз не знам да е имало пияни .А на теб явно са ти харесвали неграмотниците те си падаха по момчета с меки маниери . Сега всички са дебели и мечтаят за мисии
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аи полковник май имабе гледах по телевизията преди време че много жени са вече в армията и дори полковник има.Някой чаластрил ли е офицерка?
66
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е когато някой реши да напише нещо малко да е прочел или да е запознат добре с темата, а не да бълва глупости. Ясно е, че това което Ви кара да пишете е зависта или неверните слухове, но не знам когато стане някой пожар кой ще се притече пръв на помощ, когато стане наводнение или земетресение кой ще дойде пръв да помага. Тогава ще плачем и ще благодарим, но сега псуваме и ругаем. Ако стане нещо свързано със сигурността на страната тогава тези като тук рогаещи първи ще се спасят. Българи!
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 69 Защото се пенсионирате на 47 години бе шапкар ***! А народа се пенсионира на 63! И ви вземат защото не ви плащат осигуровки, не ревете за болнични - дори и да се разболеете, заплата не върви, но пенсията да! Защото за да живееш що годе нормално ти трябват 1000 лв месечно, ти вземаш 500 лв пенсия и се хващаш и за 500 лв заплата, но човека които не взема пенсия ще иска 1000 лв. заплата. Ей за това ви вземат, ***!
64
2
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
И още нещо от 61-ва. Никой няма и да каже и дума срещу военните ако наистина вършехте някава работа и си изкарвате заслужено заплатата - Имаше предложения - да пазите села с малко хора от бандити - от това по военна обстановка "здраве", да пазите реколтата, да пазите децата от хулигани .... Ама не, вие искате мисийки в чужбина за по 100 долара / ден. Та за това "злобеем" срещу фуражкитеА и 69 - нещо ме обърка - в кои фирми сте предпочитани, тези на военните направени с пари от мисийки ?!
63
2
 
2
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Най - накрая *** си дойдохме на думата ! Поне на една фуражка му прави чест че си признава че е в армията само за париците!Знаеш ли, повечето от тук дето пишем срещу военните, не ви завиждаме за парите - някой от нас взимат далеч повече ! Проблема е друг - като твърдите "че който не храни своя, храни чужда армия" щото какво излиза че утре ако стане война - вие първи ще избягате. Проблема е като искате повече привилегии и още мисии на наш гръб "що пазите държавата"