Българинът трябва да яде бял хляб

Така е съгласно принципите на вековното здравословно хранене, заяви Мариана Кукушева
Обновена: 6 ное 2012 09:26 | 6 ное 2012 09:22, Петя Славова
28
Българинът трябва да яде бял хляб
Снимка: Булфото

Българинът трябва да яде бял хляб, защото принципите на вековното здравословно хранене изискват човек да се храни с традиционната за страната, в която е роден, храна. Това казва Мариана Кукушева, председател на
Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България и председател на Консултативния съвет по зърно, пише БТА.

Нашите зърнопроизводители сеят предимно селектирани български сортове, които в никакъв случай не са фуражни. Тази година българското хлебно зърно има едни от най-добрите хлебопекарни качества в целия Европейски съюз, посочва експертът.

Кокушева определя слуховете, че тъмните хлябове в България се правят от кафе или други заместители, като неверни. Тя съветва още да се доверяваме на производители, които съществуват в публичното пространство и са вписани в регистъра на предприятията на сайта на БАБХ.

Прясно изпеченият хляб от топлите точки на големите търговски вериги е добре да се избягва, препоръчва Кокушева. Според нея България има свръхпроизводство на хляб, който е в състояние да защити и задоволи прецизния вкус на българския потребител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
Ха рекламна статия!
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази статия е пълен смях...Ама, че простотия!То положението е такова, че да плачеш ли, да се смееш ли...?!Ядем такива ***, че акъл да ти зайде. Добре, че повечето хора дори не знаят какво са смелили през последните две десетилетия. Ама то резултатите започват да излизат, де... Бая болнави хорица се навъдиха :(
25
0
 
14
 
! Отговори
Дърт бъргарин преди 11 години
Като малък мното обичах да ме пращат за хляб, понеже беше толкова вкусен и ароматен, че докато го донеса му изяждах крайщника.
24
2
 
7
 
! Отговори
Ядящ хляб преди 11 години
Топлия хляб е вреден за стомаха.Ръжено брашно имаме достатъчно и внасяме такова от Украйна.Така,че има истински ръжен хляб.Белия хляб е полезен както и типовия в умерени количества- 500гр. дневно.От хляба не се дебелее.Повечето хлябове в топлите точки са с набухватели,затова не са за предпочитане.Повече от 36 часа не е хубаво да престои един хляб.Пакетирания е с подобрители за да издържа повече.Затова купувайте от пекарна в квартала,а не от супери.
23
4
 
4
 
! Отговори
Гюргя преди 11 години
Олеле.... Чели сте и вие някъде и сега всичките сте спецове и разбирачи - зърното ни не било качествено. Кога за последно стъпихте на нивата, кога орахте, че много знаете какво е зърното - качествено или не? Абсолютни дървени философи. А за 13 дето си месил хляб у тях с машина и си купувал качествено браншно - брат, вярваш ли си сам. Ти ли го ся, ти ли го мели. Пу да те е.. у глпакО. За кво ти е тая глава, като не я ползваш
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лично аз този регистър не го намирам в сайта им. Намирам само един pdf с 2 странички кодове, но не и самия регистър.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ей го тоз нервния дето по цял ден обикаля сайтовете и пише някакви неща, които само той знае за какво става въпрос и какво иска да каже.Освен това не знае, че има един клавиш 'caps-lock' на клавиатурата.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАЙ ХУБАВИЯТ ХЛЯБ ПО ВРЕМЕТО НА БАЙ ТОШО БЕШЕ ТИПОВИЯТ И СТРУВАШЕ 15 СТОТИНКИ. ДОБРУДЖАТА СТРУВАШЕ 26 СТОТИНКИ И БЕЛИЯТ 38 СТОТИНКИ И ВСИЧКИ ТЕЗИ ХЛЯБОВЕ БЯХА ОТ КАЧЕСТВЕНО БРАШНО БЕЗ ХИМИЯ И ТЕЖАХА 1 КИЛОГРАМ.. ДОКАТО СЕГА ЗА 600 ГРАМА ХЛЯБ НАДУТ С ХИМИЯ ПЛАЩАМЕ 1 ЛВ. 20 СТ. ДА ВИ ГО Н.....М НА ВСИЧКИ ВЪВ ВСИЧКИ ОТВОРИ. И НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ И НА ПРОДАВАЧИ И НА ЦЕЛАТА МАФИЯ СКАПАНА. НА МАЙМУНИ НИ НАПРАВИХТЕ ***...ТО ВИ ДА Е.А.
19
0
 
7
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Само едно не разбрах.За какво въобще се дават субсидийте?На еврочиновниците отдавна им се проясни.Една бел.или фр.крава струва по 25хил.евро на европейците,но те продължават да си плаща по световните цени.Вместо да се реализира идеята за намаляване разходите за храна,се увеличиха всички разходи.Но не смеят да се опънат на бел.и фр.фермери защото ще блокират Европа.Американците ни натресоха св.криза с техните соц.изпълнения и сега куцо и сакато ни"светва"как пазари не могли да се справят сами.
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
18Няма и да разбереш, защото това е бегъл напън на пишман-*** да напишат нещо. Или просто така некадърно им е изпратен текста за рекламата...
17
1
 
4
 
! Отговори
Хм преди 11 години
не разбрах защо да избягвам хляба от фурните в Хит-а... брашното за тоя хляб да не го карат от Мексико...
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна простотия и реклама в тази статия. Жалко, че имам ограничения на символите иначе щях да ви напиша за 'бизнеса' на Инвестори и как си докарват импресии ... направо от кухнята
15
2
 
1
 
! Отговори
другара Тодар Живков преди 11 години
И на черен сме доволни
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те пък ще ми кажат с какъв хляб да се храня. Ай сектир акъл не искам от платени драскачи.
13
4
 
13
 
! Отговори
Бойко> хляба преди 11 години
Тези фекалии които продават хляб ли им викат? Истински хляб обикновения българин не яде. Хубав хляб яде депутатът защото му е по поръчка и наготово.
12
5
 
20
 
! Отговори
Еххх преди 11 години
"Нашите зърнопроизводители сеят предимно селектирани български сортове, които в никакъв случай не са фуражни. Тази година българското хлебно зърно има едни от най-добрите хлебопекарни качества в целия Европейски съюз, посочва експертът."Дааа, хубаво си ни е зърното, което разжда нашата хубава земя. То обаче се продава по пазарни цени навън, а в БГ се внася ***. Това е!!!Добре, че имам домашна хлебопекарна и си купувам истинско брашно от северна България.
11
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки един българин (който има финансовата възможност) трябва да спре да купува абсолютно всякаква храна, произведена в България. Ако поне малко го е грижа за собственото си здраве и това на семейството му.
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен хлебец ми се хапва и пържолка, но както знаем те са само за верните кучета:)
9
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българина трябва да яде качествена храна, но поради лоши управници, яде *** на ЕС.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мда. Трябва да яде бял хляб. За целта обаче този хляб трябва да е произведен от качествено зърно. Не знам какво става с нашето качествено зърно, но не ми се вижда да е сред най-качественото. Освен това, г-жо Кукушева - на тоя свят има и зеленчукопроизводство (което в България съвсем ще умре в следващите 10 години) има и животновъдство. Само дето не знам дали изобщо субсидиите за земеделие достигат до зеленчукопроизводителите. По-лесно е зърнопроизводството, нали?