Дянков е вреден за здравето на нацията, скочиха от БЛС

2 млрд. лева са били отклонени от здравеопазването за 2 години
19 ное 2012 21:30, Миглена Иванова
78
Дянков е вреден за здравето на нацията, скочиха от БЛС
Снимка: архив, Булфото

За последните две години от системата на здравеопазването към други пера са отклонени близо 2 милиарда лева, алармираха съсловни и пациентски организации, като посочиха, че състоянието на здравеопазването е катастрофално и е пред срив, предаде БТА. 

Около тази позиция се обединиха представители на Българския лекарски съюз (БЛС), на Българския зъболекарски съюз (БЗС), на Българския фармацевтичен съюз (БФС), както и на четири пациентски организации.

Ръководството на лекарското съсловие е изпратило днес писмо до премиера Бойко Борисов с молба финансовият министър Симеон Дянков да бъде освободен от поста му, тъй като оставането му на тази длъжност "вече е опасно", съобщи председателят на организацията д-р Цветан Райчинов. По думите му непрекъснато парите за здраве на българските граждани се отклоняват и усвояват за други цели.

Райчинов припомни, че в три писма от БЛС до министър Дянков съсловната организация е настоявала да получи отговор за какво се използват средствата, натрупани от здравни вноски и кой управлява 9 млн. лв. излишък, останал в Националната здравноосигурителна каса за миналата година. БЛС не е получил отговор на тези въпроси, допълни д-р Райчинов.

„Ние нямаме искане, а имаме молба към господин премиера – нека освободи този човек, имам предвид г-н Дянков. Всичко, до което той се докосне, се руши. Той е вреден за държавата и за здравето на нацията”, каза председателят на БЛС.

„Ако през следващата година има хаос и неясноти в здравеопазването, свалям всякаква отговорност от лекарите за това“, каза още д-р Райчинов и добави, че поради липса на определени наредби от страна на Министерство на здравеопазването се забавят преговорите със здравната каса за Националния рамков договор за 2013 г.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: здравеопазванелекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами протестирайте бе.Ние ще ви подкрепим.С молби и кандърми няма да стане.Или и вас ви е страх?
71
2
 
6
 
! Отговори
Карамфил преди 11 години
Гербераси са пишмани във всичко:калинки ,лаици,некадърници
70
2
 
7
 
! Отговори
ето какво е казал преди 11 години
С. Дянков: Българите не смятат, че живеят по-добре, но данните го показват И такъв седи на един от най-високите постове в вържавата. Той не вижда по-далеч от носа си. Аз на данни ли да вярвам или на себе си. Мислят ни за овце. Народа мре в мизерия и глад и без здравеопазване. Бай Тошо и по селата болници направи, а тези закриват всичко и унищожават.
69
1
 
9
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Глупаво е да си мисли,че Борисов не знае какви ги върши Дянкоу....Друг е въпроса,за нивото на медицината у нас.За съжаление останаха твърде малко читави лекари в България,в болшинството си останаха доктори рушветчии и търговци,готови да ти припишат всяка болест,която да донесе кинти в джобчето на бялата престилка.Само да те приклещят в ъгъла и са готови да режат,да кълцат....и всичко не в името на човека,а в името на финикийските знаци.Да ме прощават малкото останали истински лекари !
68
2
 
3
 
! Отговори
gazaro go6o преди 11 години
Браво 69 :)
67
3
 
9
 
! Отговори
Малина преди 11 години
Дянков наистина руши до всичко до което се докосне.
66
3
 
6
 
! Отговори
neo преди 11 години
БЛС, БЗС, БФС, пациентски организации - защо не сезират прокуратурата, това е грабеж на нашите пари, какво ще ми молят, те нормални ли са, или само да се афишираме , че ги има?Ако не им се обърне тук внимание, има и други начини, аз ли да им обяснявам, стига пушилки.
65
9
 
4
 
! Отговори
***** преди 11 години
Ало,докторите,гледйте си съвестно работата и не се занимавайте с глупости ! Ще махате Дянков -я,марш на работа !Май,забравихте ,че след митничарите ,сте вие по корупция в тази държава !
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо търпим всичко това ,хайде бе хора да излезем и да си търсим правата !!!!!Нас ни унищожават и децата ни ли трябва да страдат?
63
3
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
До: номер 66Оооо, касови бележки ли искаш??? Ще ти покажа, не само касови бележки, фактури имам, за какво ли не! За изследвания, за операции, за манипулации, лечебното заведение издава такива.В селото където живееш може да нямат касов апарат.И на мен са ми искали пари под масата, но това не значи че всички лекари взимат пари на ръка.Истинският лекар не взима пари на ръка - за това си има каса, в която работят касиери/администратори!!!
62
14
 
7
 
! Отговори
акс преди 11 години
Бих искал някой от плюещите Дянков лекари или пациенти да покаже една касова бележка издадена от лекар или зъболекар. Ще я сложим в рамка в НИМ. Дянков ви кара да плащате данъци рразкрива ви аферите и затова ревете .Забравили сте хипократовата клетва /тези от Бесепарския Лекарски Съюз/, вместо сърце имате дълбок джоб.Срамота и грехота.
61
4
 
11
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Не само Дянков е виновен за унищожаването на България, не само ГЕРБ е виновен, виновни са всички комунисти, които ние (ние, народът на България сме най-големия виновник!!!) ги оставихме да живеят!!! А за това сме си виновни ние и никой друг. След като си ги отглеждаме, ще си ги търпим, докато сме живи.
60
5
 
24
 
! Отговори
R преди 11 години
Дянков е изпратен от американците,за да доунищожи и без това опосканата ни държава.Скапа средните бизнеси на хората,наложи на всичко дето се сети данъци.Появиха се последната година още 100-ина милионера.И не на последно място ББ не смее да му каже нищо напряко на този Дянков.Човека си върши работата по унищожаване на българите даже много добре!.............Дано да е вярно,че всичко се връща и да му се върне!!!
59
4
 
18
 
! Отговори
ГАЙ преди 11 години
ДЯНКОВ Е ЕДИН МРЪСЕН И ДОЛЕН БАЦИЛ ДА СИ ХОДИ
58
3
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
За какъв по добър живот ми говориш бе измикярино. Тези убийства , самоубийства и кражби дали са от по-добриятгживот дето го създаде вашата *** партия. Народа не може да те гледа и слуша с твоите простотии. В дън земя да се затриеш.
57
2
 
13
 
! Отговори
пегъзи преди 11 години
Лекарите са виновни защо го пуснаха от 4 километър. Не са го лекували както трябва затова сега си връща.
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДЯНКОВ Е ОПАСЕН ЗА НАЦИЯТА, НЕ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАЦИЯТА.НО ДЯНКОВ БЕЗ БОЙКО Е ПРОСТО ЕДНО ПЪПЧИВО НЕКАДЪРИЕ.
55
1
 
19
 
! Отговори
добре преди 11 години
Хайде като защитавате толкова Дянков и оплювате лекарите,да вземат всичките ни пари от здравната каса и да построят магистрали ,защото откраднатите пари сигурно са използувани да това.В държавата няма да има крадливи доктори да ни лекуват ,но ще останат крадливите ни политици да си помпат егого.И ще станем земен рай.ЗАБЛУДЕНИ И *** ГЕРБЕРИ!
54
1
 
7
 
! Отговори
пациент преди 11 години
емигранте,теб това не ти е проблем.Това са наши пари , наши осигуровки и ние, а не БЛС,Гармацевтичен съюз иняколко четири пациентски организации, трябва да знаят къде и за какво отиват тези пари.Дали за модернизация на здравните заведения, дали за модерна техника, за специализация на младите кадри или за вдигане на заплатите на нископлатените им колеги или лекарства. Къде?Или,хей , че то имало още 2 милиарда,които са НАШИ.Давайте да си ги взимаме и вдигаме!!!!
53
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Дянков е вреден за здравето на нацията, скочиха от БЛС"Не , Дянков е вреден за БЪЛГАРИЯ!