Парламентът под обстрел от зеленчуков микс

Протестиращите от Доматената революция скандираха "Мафия!" и "Оставка!"
Обновена: 24 ное 2012 23:17 | 24 ное 2012 19:25,
1031
Парламентът под обстрел от зеленчуков микс
Доматената революция на жълтите павета. Снимка: БТА

Около 30-40 домата, чушки и ябълки полетяха по сградата на Народното събрание тази вечер. Зеленчуковият микс беше хвърлен от хора, организирали се за протест в социалната мрежа Facebook.

Те се обявиха в подкрепа на дисидента Николай Колев - Босия, който беше арестуван на 20-и ноември сутринта, след като хвърли развален домат по Парламента. За деянието си той бе прибран в ареста от полицията.

Протестиращите днес бяха около 150-200 души от всякакви възрастови групи. Те разказаха, че протестът им е против мафията, ограбването на държавата и политическата демагогия. Сред скандиранията се чуваха виковете: "Айдуци!", "Мафия!" и "Оставка!". От време на време част събралото се множество заваше да пее по характерни за футболните стадиони мелодии песни с псувни по адрес на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Част от протестиращите носеха принтирани листа със снимки на домати и плакати с надпис „Събудете се, управлява ни мафия” и „Спрете политическото насилие”. 

Още по темата

Около 17:20 часа, двайсетина минути след обявения в социалната мрежа начален час на акцията, тълпата тръгна по посока на Народното събрание, но бе спряна от полицейски кордон. След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада. Вместо до сградата обаче, залпът на артилеристите достигна само до булевард "Цар Освободител". Полицаите спряха за известно време движението по булеварда и спасиха от нуждата да ходят до автомивката по-голямата част от автомобилите.

За опазването на фасадата на Народното събрание от принудително украсяване бяха мобилизирани голям брой полицаи. Заедно с присъстващите журналисти броят им надхвърляше дошлите да протестират хора.

На протеста беше и човекът, от когото започна всичко - дисидентът Николай Колев - Босия. Той заяви, че е далеч по-добре да се хвърлят домати, отколкото гранати. Босия обяви, че е обвинен за действия срещу обществото, но всъщност с действията си е защитавал обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1031
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
200 балами. Абсолютни ***.
18
1
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
ти май си от следните :чичковите червенотиквеничковчетаP.S. съмнявам се че ще можеш да го прочетеш правилно,а още по малко да го запомниш
17
2
 
37
 
! Отговори
буркан с минзухари преди 11 години
Политическата мафия да се готви за метеж ! Съсели, Тикви и всички останали престъпнъци ще усетят народната обич !
16
7
 
37
 
! Отговори
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ преди 11 години
ОТНОВО ДРУГАРИТЕ КОМУНИСТИ НАЛАЗВАТ ФОРУМА С ЦЕЛ ДА ОСУЕТЯТ ВСЯКА ЕДНА КАПКА НА РЕВОЛЮЦИЯ И ПРОБУЖДАНЕНЯМА ДА СТАНЕ ДРУГАРИ КОМУНИСТИ--ОТИВАЙТЕ СИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ С ВАШИЯТ ДИКТАТОР БОРИСОВ ПРИ ВАШИЯ ЧОВЕК КИМ ЧЕН УМ
15
5
 
57
 
! Отговори
Референдум преди 11 години
Мразите ли гроб и обичате ли България?+Мразя гроб и обичам България-Обичам гроб и мразя България
14
20
 
6
 
! Отговори
супер преди 11 години
Пародия, нямало и 200 души хаха значи сте доволни от положението си, еее ще ми работите още много време на ниска заплата и по 12 часа, и за Герп ще гласувам пак на изборите, а вие си ревете по форумите и ми давайте минуси колкото си искате а аз на нова година ще съм извън БГ в някой хубав ходел, Благодаря ви :)
13
35
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Николай Колев Босия беше сътрудник на 6-то управление на гнусната *** ДС, петата колона на БКП, а сега се загрижил за човешките права. А когато стотици хиляди невинни бяха мачкани от незаконната власт на изчадието Тодор Живков, Колев мълчеше и донасаше срещу околните си. Положението е нетърпимо вече, но Колев е човек без морал, който няма никакво право да критикува властта, на която той самият е сътрудничел, това трябва да се прави от чисти хора, които не са свързани с БКП и ДС.
12
0
 
49
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААААА.... преди 11 години
....ЩО НЕ МЕТАТЕ ТИКВИ ,БЕ....ХА,ХА,ХАААА....??!!!Евтини са .....0,80-ст./кг!
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Домати, чушки ... мезето е полетяло, а ракийка някой не е ли хвърлил?
10
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зеленчуков микс! Звучи страхотно!
9
1
 
6
 
! Отговори
born on 13 july преди 11 години
a nqma li da e po dobre edno miks4e ot koktei *** malko dinamit i za kapak techen azot pod formata na kapsuli sreshtu ushevite svini i svinite u parlamento smrydliv?????
8
50
 
7
 
! Отговори
малта преди 11 години
децата в домовете едва ли знаят какво е домат, те ги хвърлят.....нямам думи за бг простотия
7
5
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Липсвал е само 'главният герой' на държавата да му уцелят тиквата с КАРТОФ!
6
3
 
40
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Комарите от Гърция летят към парламента . Ще има маларийни депутати !
5
54
 
14
 
! Отговори
лупи преди 11 години
"Над 1000 души казаха да на доматената революция във Фейсбук". По-рано предрекох да отидат 10 човека,но се оказа,че Слави и допълнил бройката с клакьори. Защо винаги се захващаме с глупави каузи? Колко неща има за решаване,а ние ще хвърляме домати. Това е днешната опозиция-10 кг домати.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"След кратко двоумение започна и самата зеленчукова канонада." Инетресна нова дума двоумение.
3
8
 
98
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зеленчуков микс е слабо, трябва с тухли и керемиди да го целиме!!!!!!!!!!!!!!1
2
12
 
60
 
! Отговори
KATORGA ZA GERB преди 11 години
MUTRITE I MAFIQTA GERB V KATORJEN ZATVOR DO JIVOT
1
13
 
138
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човека се опитва да събуди народа. Сравнете колко хора са отишли в негова подкрепа и колко на митинга за цигарите. Извадете си извод защо сме на това дередже!

Спонсорирани публикации